Buiten is het 13 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.944 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Column Theo van Mullekom Helmond Aktief

U zou er van opkijken als u kon zien hoeveel papier een raadslid iedere maand krijgt toegestuurd. Tientallen kilo’s papier liggen iedere maand gereed om gelezen te worden waarna de fractie van Helmond Aktief een oordeel moet vellen over alles wat in de voorstellen, rapporten en nota’s staat vermeld. Het raadslid dat alles bewaart kan in ieder geval reeds na enkele maanden zijn eigen huis niet meer in of uit omdat al het papier de doorgang verspert.

In het afgelopen weekeinde heb ik echter het papier en de dossiers gelaten voor wat ze zijn. Niet omdat ik geen belangstelling zou hebben voor wat er in Deelnota XXVI op pagina 27 sub A in de derde alinea staat vermeld, nee, 140 gezinnen met een kind met een beperking hebben samen een onvergetelijk verwenweekend beleefd. Het grootste Europese evenement op dit gebied is gehouden op recreatiepark Prinsenmeer waar 140 gezinnen vanaf vrijdag tot en met zondag volledig gesponsord drie dagen helemaal in de watten zijn gelegd. Van de vroege morgen tot de late avond heeft het niemand aan iets ontbroken met als klap op de vuurpijl aan het einde van het weekeinde een gigantische loterij waar de vonken vanaf spatten.

Het organiseren van dit evenement, dat ook al landelijke bekendheid begint te genieten, is een gigantische klus. Maar het plezier van alle aanwezige kinderen spat je het hele weekeinde tegemoet. Het geeft mij een warm gevoel als ik ouders met hun kinderen buiten in de zon zie genieten van het fraaie Prinsenmeer. Ouders van een kind met een beperking die een jaar lang niet met hun kind er uit kunnen, hebben dit weekeinde drie dagen lang alle zorgen van zich af te zetten. Hopelijk is hun accu opnieuw genoeg opgeladen om er weer een jaar lang mee vooruit te kunnen.

Tevens is het hartverwarmend om te kunnen vaststellen dat de vele sponsors uit voorgaande jaren wederom hun hart wagenwijd opengezet hebben ter ondersteuning van dit initiatief terwijl toch ook het bedrijfsleven het zelf moeilijker begint te krijgen.

Wat kunnen we tenslotte nog leren van zo'n verwenweekend? Eigenlijk heel veel maar vooral dat mensen samen sterker komen te staan wanneer ze gezamenlijk werken aan oplossingen voor problemen op een manier waarbij niet het eigen-ik voorop staat. Op het Verwenweekend was er tussen de vele deelnemers een prettige wederzijdse uitwisseling van gedachten en ervaringen zonder het hebben van een eigen verborgen agenda. Deze goede en saamhorige sfeer was volop aanwezig tijdens het gehele weekend en heeft het derde verwenweekend gemaakt tot opnieuw een tof evenement!

Theo van Mullekom
Fractievoorzitter Helmond Aktief

4 reacties:

Erg mooi initiatief Theo! 🙂

Beantwoorden

Goed werk Theo!!

Beantwoorden

Ook van mijn kant een pluim voor al het werk en zorgen, die verzet en opgelost zijn geworden om zo’n weekend te organiseren.
Wij. 2 kinderen, vrouw en ik, zijn er zelf geweest en hebben ervaren wat het allemaal gaf aan vele kinderen. Zelf ook mijn leven in dienst gesteld van kinderen die een gezin nodig hebben en hadden. Vanaf 1980 tot heden zijn er zo’n 16 kinderen gepasseert en nog twee thuis. Allen waren min of meer beschadigd , minder begaafd of beiden. Door deze eigen keus geen vakantie gehad in zo’n twintig jaren. ‘k Ben ook alleen geweest met 6 kinderen vanaf 2000. Mijn Vrouw stierf aan longkanker. Nu een lieve vriendin gevonden die een hart voor de kinderen heeft en natuurlijk in eerste instantie voor mij gelukkig. Ik heb veel mee gemaakt zowel met ouders van de pleegkinderen alswel met instantie’s zowel negatief als positieve, maar zo’n geweldige positieviteit als het voor elkaar boksen van het verwenweekend te Prinsemeer ben ik nog nooit eerder tegen gekomen. bedankt voor alles namens de kinderen.
gewoonjan.

Beantwoorden

Theo, laten we eens in gesprek gaan over een programma voor de ouders. Even een uurtje voor ouders praten over mensenzaken. TU Holland is een trainingsbureau dat gespecialiseerd is in communicatie. Durf de uitdaging aan te gaan en neem contact op.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *