67reacties

Agenten bekogeld met stenen & glas (filmpje)

Op de Willem Prinzenstraat in de Binnenstad heeft de politie gisteravond de handen vol gehad aan een grote groep jongeren. Aanleiding was een melding van scooteroverlast die rond 18.30 uur bij de politie binnenkwam.
Onder meer op het Willem Beringsplein zouden jongeren met scooters door de buurt crossen. Dit tot grote ergernis van buurtbewoners. Agenten waren snel ter plaatse en zagen op de Willem Prinzenstraat een jongen op een scooter rijden. Het voertuig was niet voorzien van een kentekenplaat. De politie maande de bestuurder te stoppen, maar die had daar geen boodschap aan. Toen agenten hem klemreden gooide de jongen zijn voertuig tegen de politieauto en ging er te voet vandoor. Hij was echter niet snel genoeg voor de agent die te voet de achtervolging had ingezet.

Bij de aanhouding van de jongen liep het helemaal uit de hand. De verdachte werd namelijk geholpen door toegesnelde vriendjes die zich tegen de politie keerden. Binnen de kortste keren stond er daarnaast een grote groep buurtbewoners die zich ook tegen de agenten richtte. De politie werd bekogeld met glas en stenen, terwijl één agent met volle kracht in zijn bovenarm werd gebeten.
Door het enorme geweld en de dreigende situatie kwam er gauw assistentie. Uiteindelijk werden 3 jongeren uit Helmond opgepakt. Ze zitten allemaal vast. Agenten zagen zich genoodzaakt om ook geweld te gebruiken en deelden flinke klappen uit. De rust keerde na de aanhoudingen weer terug in de straat.
De politie vindt het onaanvaardbaar wat er zondagavond in Helmond is gebeurd. Beelden die door omstanders werden gemaakt verschenen al gauw na het incident op internet. De politie is daar blij mee want kan de beelden prima gebruiken in het onderzoek naar de betrokken jongeren. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Heb je beeldmateriaal dan vraagt de politie je dit te uploaden via deze link. Doe je dat om wat voor reden liever anoniem, dan kan dat ook door het naar de weblog te sturen. Dan kan via [email protected]Facebook of Twitter. Wij zetten dat dan in de reacties hieronder zonder naamsvermelding. Behalve de politie kan iedereen het zodoende zien.

In de reacties hieronder staan updates.