Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.190 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
67reacties

Op de Willem Prinzenstraat in de Binnenstad heeft de politie gisteravond de handen vol gehad aan een grote groep jongeren. Aanleiding was een melding van scooteroverlast die rond 18.30 uur bij de politie binnenkwam.
Onder meer op het Willem Beringsplein zouden jongeren met scooters door de buurt crossen. Dit tot grote ergernis van buurtbewoners. Agenten waren snel ter plaatse en zagen op de Willem Prinzenstraat een jongen op een scooter rijden. Het voertuig was niet voorzien van een kentekenplaat. De politie maande de bestuurder te stoppen, maar die had daar geen boodschap aan. Toen agenten hem klemreden gooide de jongen zijn voertuig tegen de politieauto en ging er te voet vandoor. Hij was echter niet snel genoeg voor de agent die te voet de achtervolging had ingezet.
Bij de aanhouding van de jongen liep het helemaal uit de hand. De verdachte werd namelijk geholpen door toegesnelde vriendjes die zich tegen de politie keerden. Binnen de kortste keren stond er daarnaast een grote groep buurtbewoners die zich ook tegen de agenten richtte. De politie werd bekogeld met glas en stenen, terwijl één agent met volle kracht in zijn bovenarm werd gebeten.
Door het enorme geweld en de dreigende situatie kwam er gauw assistentie. Uiteindelijk werden 3 jongeren uit Helmond opgepakt. Ze zitten allemaal vast. Agenten zagen zich genoodzaakt om ook geweld te gebruiken en deelden flinke klappen uit. De rust keerde na de aanhoudingen weer terug in de straat.
De politie vindt het onaanvaardbaar wat er zondagavond in Helmond is gebeurd. Beelden die door omstanders werden gemaakt verschenen al gauw na het incident op internet. De politie is daar blij mee want kan de beelden prima gebruiken in het onderzoek naar de betrokken jongeren. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Heb je beeldmateriaal dan vraagt de politie je dit te uploaden via deze link. Doe je dat om wat voor reden liever anoniem, dan kan dat ook door het naar de weblog te sturen. Dan kan via [email protected]Facebook of Twitter. Wij zetten dat dan in de reacties hieronder zonder naamsvermelding. Behalve de politie kan iedereen het zodoende zien.

In de reacties hieronder staan updates.

67 reacties:

Helmond staat weer op de kaart. 🙁

Beantwoorden

Zielig volk

Beantwoorden

De politie doet gewoon zijn werk, maar dat mag van bepaalde bevolkingsgroepen niet (en zeker niet in die buurt waar het gebeurde). Veel mensen zijn er alleen maar op uit om te “rellen”! En als je dan zegt dat het een zootje ongeregeld of aso’s zijn, dan mag dat ook weer niet.
Zoals Jan en Jacky zeggen: Helmond staat weer op de kaart. Zielig volk.

Beantwoorden

waar moet dat heen met dat volk in helmond .. 🙁

Beantwoorden
Erwin van der Heijden

er is ook scooter overlast van dat Adidas volk..dat ze keer gaan werken!
en de Politie zijn werk laten doen.
rond om de heistraat ook..!

Beantwoorden

Wat staan er veel mensen te kijken?! Ik zou er ver bij uit de buurt blijven…

Beantwoorden
Marloes van Loon

Belachelijk!

Beantwoorden

Kijken kijken en maar filmen, wat een zooi

Beantwoorden

Wan volk pfff

Beantwoorden

En dan nog zoveel mensen die dit goed keuren…..

Beantwoorden

Niet normaal!
Gelukkig zijn deze daders blijkbaar zo dom dat ze zich duidelijk herkenbaar lieten filmen. Binnenkort krijgen ze ‘s ochtends vroeg de politie op bezoek. Hulde aan de filmer!!

Beantwoorden

Update 1:
Burgemeester Elly Blanksma: “Mijn volledige steun voor de politie in onderzoek naar deze situatie. Het kan niet vaak genoeg worden gezegd: van onze agenten blijf je af!”

Beantwoorden

Stoere mocros

Beantwoorden
Martien Swinkels

Wat kunnen we weer trots zijn op ons Helmond. ???????????? NOT

Beantwoorden
Creatief Woonidee

En dat licht getinte tuig maar opnames maken. De politie doet wat ze doen moet. Maar och, als ze eens zo’n domme mocros een mep geeft, staat het wel op de foto en dan kan dat volk gaan klagen.

Hoe hebben we het in ONS land ooit zo ver laten komen. Mag ik wel niet zeggen, maar doe het toch!! Ik ben al helemaal geen Wilders-aanhanger. Juist in tegendeel, maar al dat nutteloze volk, moet gewoon terug gaan naar ‘t Rif, dan kunnen ze daar gaan demonstreren. Gewoon met elkaar en familie. Het blijken overal onruststokers te zijn, die mocros!

Beantwoorden

Ik zie erg veel duimpjes
onvoorstelbaar

Beantwoorden
Margriet van Veen

Te triest voor woorden!!!!

Beantwoorden

Gewoon kutvolk dat moet optiefen en snel en anders zullen wij eens wat neuzen kapot komen meppen. We zijn helemaal klaar in Nederland met die kut Mocro’s!!
Stelletje aso schorum hou jullie rotkoppen uit het straatbeeld van ons Nederland!!

Beantwoorden
En daarom niet op de linkse elite g

In het bericht staat hier en op andere media wordt dat ook vermeld dat buurtbewoners zich ook tegen de politie keerde. dis is niet correct. degene die zonder respect zich inmengde waren ook onze kansparels, raketgeleerde en lokale drugdealers. die kwamen met man en macht aanrennen of aanrijden.

We zien dit op meerdere plaatsen in Helmond. Onlangs in de Marktstraat waar er in de avond ook scooter overlast is bij de voormalige café de Tram. medewerkers van de Politie gaven ook toe dat ze niet wilden ingrijpen om escalatie te voorkomen.

Mooi voorbeeld is het parkeer beleid in de gemeente Helmond, waar we overlast moeten betalen in het centrum hoeft dit niet in de Heistraat. BOA’s zijn te bang om daar te schrijven.

De kansparels hebben een georganiseerd agressief gedrag. dat wil zeggen dat ze geen normale discussie voeren, er altijd een paar oproer malloten te voorschijn komen om zo de situatie uit de hand te laten lopen. zodat de werkelijke aanleiding voor een aanhouding verwaterd.

We zien dat elke keer terug komen als er relletjes zijn met onze raketgeleerden.

Maar goed dat er de Gemeente Helmond is die Ramadan Voetbal heeft ingevoerd zodat ze nachts na het voetbal weer rond kunnen scheuren door de stad.

Ik weet wel als bestuurder als je in een witte wijk woont als Stiphout je dit allemaal niet meekrijgt. Of als je wel in de buurt woont dit vanwege politieke correctheid dit maar in de la schuift omdat de 0,3 graden van Trump even belangrijker is, ( ze kunnen het weer nog niet eens 10 dagen van te voren voorspellen, laat staan in 20 jaar).

Ik weet zeker dat de Politie goed wil optreden, ik zie dat aan die agenten. maar ze worden geblokt door de linkse zuig media en politici.

Het wordt tijd voor handelen.

Beantwoorden

als ik agent was had ik dat tuig geslagen en geschopt maar ja wie ben ik

Beantwoorden

@Margriet van Veen op maandag 5 juni 2017 om 16:17:

gelukkig maar, dat je veel duimpjes ziet. Je bent het er blijkbaar niet mee eens
of zie ik dat verkeerd?

Beantwoorden

Scooteroverlast, rijden zonder kenteken, stopverbod negeren, politiewagen beschadigen, verbaal geweld………moeten we ons dan nog afvragen wie er fout is?

Als de politieke partijen in Helmond zo bang zijn voor de PVV, waarom blijven ze nu zo stil? Waar blijf je LINKS, RECHTS of in het MIDDEN?

Beantwoorden

Kan aan mij liggen…maar zie niemand iets gooien.

Beantwoorden

@Frans op maandag 5 juni 2017 om 19:39:

Helemaal met je eens! Heel Helmond, de rest van Nederland (het stond zelfs op Teletekst) en zelfs Blanksma heeft er een mening over. Maar de lokale politiek blijft akelig stil. Zouden die er eerst een paar vergaderingen voor nodig hebben om een mening te hebben? 🙁
Niet raar opkijken dat de PVV in dit gat springt en steeds verder groeit.

Beantwoorden

Tja, dit krijg je van het linkse gepamper zoals we het in Nederland al decennia doen. Met pappen en nathouden proberen we allerhande tuig zo veel mogelijk in de watten te leggen en te ontzien omdat ze het allemaal zo moeilijk hebben.

Maar ondertussen stelen, roven, dealen, aanranden, terroriseren, etc. ze er op los en doen we daar niets aan. Hooguit weer een nieuw geldverslindend zinloos traject er tegenaan gooien.

Het wordt tijd dat er eens serieus opgetreden gaat worden tegen dit werkschuwe tuig dat de maatschappij parasiteert. Stevig aanpakken die zooi en serieus straffen. En respect voor de politie/rechterlijke macht mag er desnoods in geslagen worden.

Beantwoorden

Nie normaal rot tuig daar

Beantwoorden

Update 2:
PowNed-verslaggever wordt bekogeld met steen

Beantwoorden

Wordt tijd dat de politiek in Helmond eens flink maar echts gaat schuiven ipv dat linkse pappen en nathouden gedoe, bah.

Beantwoorden

@Frank op dinsdag 6 juni 2017 om 21:10:

Ga toch in de zandbak spelen!

Beantwoorden

Ik schaam me…….

Beantwoorden

Powned.. Semsatiezoekers

Beantwoorden

Ik herhaal maar wat ik eerder zei:
Helmond staat weer op de kaart. ????

Ongelofelijk wat er in die straat gebeurt en dat er niet harder wordt opgetreden. Eerst agenten, nu een verslaggever, wie is de volgende die een steen naar zijn harsens krijgt?

Beantwoorden

@Peter Verberne op dinsdag 6 juni 2017 om 21:25:

Dus dan mag je stenen gooien

Beantwoorden

Dankzij Powned staat Helmond weer op de kaart. Overigens vond ik de burgemeester niet echt sterk bij de journalist van powned, te bekakt en braaf ipv stevige taal.

Beantwoorden

Er wordt in Nederland heel veel gedrag niet getolereerd maar geen leider die wat onderneemt en iets durft. Stem maar allemaal links dan gaat dit land tenminste iets sneller naar de klote want dit gaat me te langzaam.

Beantwoorden

Pownews helden

Beantwoorden

Helmond weer op n fijne manier in t nieuws????

Beantwoorden

De burgemeester is van het CDA en de VVD is de grootste in Helmond. Hoeveel jaar zit Rutte vanuit de VVD nou al in het torentje? En daarvoor Balkenende van het CDA. We gaan inmiddels al decennia lang knoerendhard rechts. Als er al sprake is van pappen en nathouden dan moet rechts daarvoor verantwoordelijk gehouden worden.

Beantwoorden

@Arve Omic op dinsdag 6 juni 2017 om 22:26:

Heb je een steen tegen je harses gehad? Jij spoort niet! Prietpraat loop je te verkondigen als waarheid……

Beantwoorden
Bring Weed Not Dadels

ik blijf stemmen op de pvv geert wilders
niet voor niks dat Helmond op de 3 de plaats staat in de kamer !

Toppie

Beantwoorden

Deden ze dat in vroegere tijden ook al niet. Maar ook tegenwoordig zijn er nog Moslim-landen waar “het stenigen” wordt beoefend! Dus waarom dan niet in Helmond.
Ze hebben blijkbaar nog steeds niets geleerd en leven in sommige gevallen nog in de Middeleeuwen, maar dan met drugs, loverboys, dealen en stelen en rotzooi trappen en zoal meer.

Ik dacht dat ze in de Ramadan zich liefhebbender moesten opstellen? Maar nee, Helmond weer negatief op de kaart zetten. Shokran (sjoekran) jongens!

Beantwoorden

Maar ja, ook blanken (Nederlanders) kunnen er wat van. Dus het is gewoon de aard van het volk daar in die buurt. Je zult er maar wonen! Langzaam wordt de stad “vervuild” met licht-getint en blank schorem.

Beantwoorden

Bahbah schaamteloos volk

Beantwoorden

Zetten Helmond weer mooi op de kaart!!
Gezellige wijk!!

Beantwoorden

Is dit iets van vandaag? Kijk eens om je heen hoeveel gajes en kampvolk hier woont. Alleen dat maaskante-taaltje al in bepaalde wijken, Dit wordt alleen maar erger, het is de trend, overal in Nederland overigens. Bedorven zaad dat elke dag weer geboren wordt en helaas niet uit roeien is….

Beantwoorden

Pownews grootste onzin media wat er bestaat

Beantwoorden

Powned kennende zetten ze dat stenen gooien zelf in scene. die pipoos doen alles voor een klik aan reclame inkomsten

Beantwoorden

kriminaliteit heeft vrij spel,paar weken terug was er een flinke vechtpartij in een café in Son,daar werd een beveiliger met een boksbeugel flink bewerkt en vol met traangas gespoten,hij heeft flink wat schade opgelopen,er word verder geen onderzoek naar gedaan,punt.Boksbeugel en traangas zijn verboden dus moet er altijd een onderzoek worden gedaan ze weten goed wie de daders zijn,dus deze komen er weer gewoon mee weg,op naar de volgende knokpartij.
Deze moroc jongeren weten goed dat dit toch niet te achterhalen is,pakkans is minimaal dus hup massaal meedoen (lekker stoer),zodra er een melding komt van onrust in de straat of kroeg,eerst effe incognito poolshoogte nemen,situatie inschatten dan per direct alle straten en vluchtroetes afzetten met voldoende mankracht vervolgens alles en iedereen kontroleren op verboden spullen,waar komt die ketting vandaan,waar komt die scooter vandaan,hoe kom jij aan die dure kleding enz.meteen per direct aanpakken,keer op keer en alles afpakken wat niet klopt,en niks praten aanpakken die zooi.

Beantwoorden

Ik kom uit die wijk was vroeger een prima volksbuurt die dingen gebeuren nu eenmaal maar nooit verloochenen waar je vandaan komt mensen

Beantwoorden
Peter Verdonschot

En jammer dat die gast van pownieuws die steen niet tegen zijn bakkes kreeg vuile sensatie zoeker

Beantwoorden
Peter Verdonschot

Sensatie zoekers waren die mensen die er allemaal omheen stonden toen dat gebeurde..

Beantwoorden
Hanneke ten Brinke

Update 3:
De VVD stelt raadsvragen over de agressie zondag tegen de politie
Cor van der Burgt van de VVD stelde schriftelijke vragen aan B&W over de agressie zondag tegen de politie. Hieronder zijn 5 raadsvragen (Questions) voorafgegaan door zijn inleiding. Zodra de antwoorden (Answers) van B&W bekend zijn, plaatsen we die (zoals altijd) ook in zijn geheel in de reacties hieronder.

Onze fractie heeft kennis genomen van het incident zondagavond in de Willem Prinzenstraat. Politieagenten zijn met een ongekende agressie bejegend. Voor het oog van heel Nederland is het gezagsondermijnende gedrag ten aanzien van de politie middels beeldmateriaal te zien. Ondanks al het beleid en middelen om dit hardnekkige probleem het hoofd te bieden, steekt het hier toch weer de kop op. Graag zouden wij hier een aantal vragen willen stellen omdat wij meer duidelijkheid willen hebben over een eventueel causaal verband tussen het gedrag van deze specifieke jongeren enerzijds, het tijdstip waarop dit gebeurt en de hardnekkige drugsproblematiek anderzijds.
Wij hebben daarom de volgende vragen:

 1. Helmond kent problemen rond de illegale drugshandel. Is het incident hieraan gerelateerd?
 2. Zijn de jongeren op scooters die voor overlast zorgen hier een exponent van?
 3. Klopt het dat ondanks de berichtgeving over de daling van de criminaliteitscijfers dat drugshandel, inbraken, intimidaties en dreigingen aan de orde van de dag zijn?
 4. Gezien de onrust die we in het verleden in de zomerperiode met jongeren van allochtone afkomst hebben gehad, vragen wij u of hier wellicht sprake kan zijn van een causaal verband tussen de geweldsdelicten van deze groep en de ramadan.
 5. Op welke termijn kunnen wij de uitkomsten verwachten van het rechercheonderzoek dat u ingesteld heeft?
Beantwoorden

het is niet alleen de willem prinzenstraat maar ook en vooral het willem beringsplein waar s,avonds en snachts volop overlast is met scooters en drugsdealende marokkanen

Beantwoorden

@Frans op maandag 5 juni 2017 om 19:39:
Het duurde even, maar gelukkig is een deel van de politiek nu wakker geworden. Goede vragen, hopelijk snelle antwoorden! Nu doorpakken burgemeester!

@Eric van Creij op maandag 5 juni 2017 om 23:27:
Bij het tweede filmpje zie je het gooien hopelijk wel.

Beantwoorden

Goh vragen, die antwoorden weten toch al. het is niets nieuws.

Hierbij de uitslagen!

1. Zoals je weet zijn de kansparels over vertegenwoordigd in de criminaliteit. je ziet ze volop in de binnenstad. (dit niet in dat witte stiphout dorp) trek een trainingspak aan en zet een cap op en ga eens een paar dagen zelf in de Heistraat en omgeving lopen. je ziet overal beweging op straat. auto’s en scooters die stoppen die iets afgeven.

2. Zoals al eerder aangegeven de Marokkaanse jongeren zijn georganiseerd in criminele activiteiten. van af jonge leeftijd lopen ze mee en willen ze zich bewijzen. Als ze in een groepje zijn is het stieren gedrag duidelijk meetbaar. zijn ze alleen kijken ze als een schaap naar de grond.
De rel in de WP straat is een classic voorbeeld. 1 van hun wordt aangehouden, via sociale media komen direct andere raketgeleerden erbij om de aanhouding te verhinderen. Deze jongeren met een islam achtergrond hebben geen respect voor ongelovigen, dus een discussie zit er niet in.

3. Toveren met cijfers is een hobby van de overheid. Mensen doen gewoon geen aangiften meer omdat er toch niets mee gedaan wordt. Laat je dochters eens door de binnenstad omgeving Heistraat wandelen. Dat is andere koen als die veilige luchtbel van de witte wijken.

Drugshandel is er nog volop met name rondom de coffeeshop en de nachtwinkel in de Marktstraat. Als ongedoopte kun je dat al meteen waarnemen.

4. Ramadan of geen ramadan, er is altijd overlast van deze Islamistische
jongeren. Dit probleem is er al jaren en verschuift de hoek om als op een bepaalde plaats wel een keer gecontroleerd wordt.

5. De uitkomsten van dit onderzoek kunnen nog wel even duren aangezien de agenten druk zijn met het bekeuren van de werkende burgers die 4 km te hard rijden om naar hun werk te komen.

Beantwoorden

Nu lezen we over een vrouw die door een asielzoeker is verkracht en die zelf de dader opspoorde. We lezen ook dat de politie er werkelijk alles aan lijkt te doen om juist NIETS op te sporen. Zelfs belangrijke gemelde getuigen werden niet gehoord. Ook in het licht van de reeds uitgelekte(en in de volksmond allang bekende) positieve discriminatie in het aanname beleid bij de gehele publieke en semi publieke sectoren en politie specifiek;
1.het is klontje klaar dat de huidige politiek en politie en justitie top NIETS op heeft met de waarheid de realiteit en dat zij alleen zwaar politiek correct ideologisch acteren.
2.Dit is bewust beleid, en niet per toeval zo maar even. Het gaat gepaard met geplande berichtgeving en gekozen woorden, samen met een smeercampagne van zwart maken en demoniseren van ELKE persoon of groep die hiertegen ageren.
3.dit beleid is EU breed herkenbaar en behoort dan ook de elite toe; van hoog tot laag schuift men mazzelbaantjes aan elkaar toe.Deze mensen kennen de luxe om te blijven wegkijken en ontkennen; de d66 groenlinks cda en vvd mensen wonen en werken NIET tussen of samen met de bewuste allochtone onderklasse.
De oplossing zal dan ook ZEKER niet van deze partijen gaan komen; ook van pvda en sp , vol allochtonen geknuffel en islam, hoeft de Nederlander NIETS maar dan ook helemaal NIETS te verwachten.

Waar we wel naar uitzien is de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2018, waar we in Helmond hopelijk kunnen gaan kiezen voor de normale burgers en mensen, namelijk voor de PVV. En niet om “de moslims” in de hoek te zetten,maar zoals boven omschreven; de oorzaak van ALLE ellende is de ELITE politiek correcte kliek.

Beantwoorden

@Twan Peeters op woensdag 7 juni 2017 om 00:34:

Kampvolk ? Die wonen op woonwagen kampen.
En niet in die tokkie buurt.

Beantwoorden

Update 4:
De ontwikkelingen in het onderzoek naar geweld tegen agenten
De recherche is nog volop bezig met het onderzoek naar ongeregeldheden waarbij politiemensen in Helmond werden bekogeld met stenen en glas. De politie is op zoek naar beelden van het geweld dat op zondag 4 juni plaatsvond op de Willem Prinzenstraat.
Aanleiding van de problemen was een melding van scooteroverlast, die rond 18.30 uur bij de politie binnenkwam. Bij de aanhouding van een scooterrijder liep het helemaal uit de hand. De verdachte werd geholpen door zijn vrienden die zich tegen de politie keerden. Binnen de kortste keren stond er daarnaast een grote groep buurtbewoners die zich ook tegen de agenten richtte. De politie werd bekogeld met glas en stenen, terwijl 1 agent met volle kracht in zijn bovenarm werd gebeten.
Uiteindelijk werden 3 jongeren uit Helmond opgepakt. Beelden die door enkele omstanders werden gemaakt verschenen al gauw na het incident op internet (zie het filmpje helemaal bovenaan). Dankzij de beelden kon op maandag 12 juni een 23-jarige Helmonder worden aangehouden die een agent zou hebben geslagen. Het gaat om een bekende van de politie. De politie verwacht de komende tijd nieuwe aanhoudingen te verrichten.
De recherche weet dat er personen zijn die met hun smartphone opnames hebben gemaakt die zondagavond, maar die zelf niet bij het geweld betrokken waren. Zij worden opgeroepen om video’s of foto’s te delen met het onderzoeksteam. Beeldmateriaal kan via politie.nl/upload worden toegestuurd.
“Geweld en agressie tegen onze agenten is onacceptabel. Zij moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. De politie kreeg na het incident op de Willem Prinzenstraat veel steunbetuigingen en dat doet de betrokken agenten goed.” Dat schrijft de politie in haar persbericht.

Beantwoorden

In de Willemprinzenstraat word het ook met de dag erger met de dealende aanbidders van allah. Met scooters op één of soms twee wielen door de straat heen jakkeren. Tot middernacht terroriseren ze de buurt en niemand die er wat van durft te zeggen. Aanpak van de overheid faalt in alle opzichten, wij de autochtone bewoners zitten met de gevolgen van deze pvda, d66 ideologie. En die lui wonen allemaal in dierdonk, brandevoort of stiphout schreeuwend dat het allemaal wel meevalt. En komen ze is een keertje door de wijk lopen is het onder begeleiding van de politie.

Beantwoorden

Ziehier het gevolg van 30+ jaar wanbeleid en bewust ogen sluiten voor problemen, mensen kunnen wel mekkeren maar we hebben er zelf op gestemd (voor zover dat eerlijk gaat met de uitslag), althans de meerderheid.
Zolang de politie niet gemachtigd wordt om met scherp te schieten (er is echt geen andere manier mijns inziens) gaat het alleen maar erger, nog erger, erger dan hel worden. Ik had 20 jaar geleden al voorspeld dat deze zooi eraan zat te komen, daar hoef je geen geleerde voor te zijn.
Dus politie, eerst schieten en dan pas vragen stellen, maar dat is ook een utopie.
Nederland heb ik reeds opgegeven, te veel meningen, te slechte politica, te veel zieligheid, te veel regels, te soft en ga zo maar door…..

Beantwoorden

Update 5:
Opnieuw Helmonder (22) aangehouden voor geweld tegen agenten
In het onderzoek naar deze ongeregeldheden waarbij politiemensen in de Binnenstad werden bekogeld met stenen en glas, hield de politie vanmiddag weer een verdachte aan. Het gaat om een 22-jarige Helmonder die werd herkend met behulp van de beschikbare beelden. Hij wordt ervan verdacht stenen naar agenten te hebben gegooid. De man wordt op dit moment verhoord over zijn aandeel bij het geweld.
“In dit onderzoek begint de zon ook te schijnen! ☀️” zo liet de politie zojuist weten. Het totaal aantal aangehouden personen staat inmiddels op 5.

Beantwoorden

Update 6:
B&W: het geweld (door bekenden van de politie) tegen de politie was geen exponent van een trend en hangt ook niet samen met de ramadan.
Dat en meer antwoordde B&W op de gestelde raadsvragen van de VVD. Hieronder staat de volledige beantwoording van B&W.

 1. Vraag: Helmond kent problemen rond de illegale drugshandel. Is het incident hieraan gerelateerd?
  Antwoord: Het klopt dat wij u onlangs, bij de presentatie van de jaarevaluatie van het Aanvalsplan Veiligheid (dd. 13 april jl.), hebben geïnformeerd over ons voornemen extra capaciteit in te zetten op drugsproblematiek. Het incident in de Willem Prinzenstraat is hier echter niet aan gerelateerd. Aanleiding van het incident was een voorgenomen controle van jongeren die overlast veroorzaakten door hard op een scooter te rijden. Toen zij niet aan deze controle wilden meewerken, is de politie overgegaan tot een aanhouding. In de nasleep hiervan hebben diverse omstanders zich met de situatie bemoeid. Dit heeft uiteindelijk tot vijf aanhoudingen geleid, waarvan twee in de dagen na het incident.
 2. Vraag: Zijn de jongeren op scooters die voor overlast zorgen hier een exponent van?
  Antwoord: Nee, zo zien wij dit niet. De situatie in de Willem Prinzenstraat was een incident, en geen exponent van een grotere trend. Wel kunnen wij u aangeven dat de jongeren die naar aanleiding van het incident zijn aangehouden, zowel bij de gemeente als bij de politie bekend zijn. Mede naar aanleiding van dit incident kijken wij, integraal, naar het totale probleem van overlast veroorzakende en mogelijk zelfs criminele jongeren. Daar waar nodig worden jongeren op een PGA (Persoonsgerichte Aanpak) lijst geplaatst. Dit houdt in dat zij vanuit de gemeente, politie en justitie persoonsgericht en daarmee extra scherp worden benaderd.
 3. Vraag: Klopt het dat ondanks de berichtgeving over de daling van de criminaliteitscijfers dat drugshandel, inbraken, intimidaties en dreigingen aan de orde van de dag zijn?
  Antwoord: Mede door onze inzet via het Aanvalsplan Veiligheid neemt de zichtbare criminaliteit, en vooral ook het aantal zogenoemde High Impact Crimes, in Helmond binnen de meeste delicten af. Dit geldt bijvoorbeeld voor het aantal woninginbraken (-28% in 2016) en mishandelingen (-7%). Het aantal bedreigingen is in 2016 met 8% gestegen. Intimidaties zijn geen afzonderlijk delict, en worden hierdoor niet in de cijfers geregistreerd. Wel erkennen wij dat de onzichtbare criminaliteit, die vaak niet in de misdaadcijfers belandt maar daar wel degelijk mee samenhangt, een probleem is. Drugscriminaliteit valt hieronder. Via het in 2016 aangescherpte Damoclesbeleid wordt fors geïnvesteerd in het tegengaan van illegale drugshandel en –bezit. In 2016 zijn dertien panden gesloten, in 2017 tot nog toe vijf. Samen met de politie zetten wij sinds afgelopen voorjaar bovendien extra in op de aanpak van handel in drugs. Concreet wordt daardoor elke maand minimaal een drugspand onderzocht en, indien nodig, aangepakt.
 4. Vraag: Gezien de onrust die we in het verleden in de zomerperiode met jongeren van allochtone afkomst hebben gehad, vragen wij u of hier wellicht sprake kan zijn van een causaal verband tussen de geweldsdelicten van deze groep en de ramadan.
  Antwoord: Wij hebben geen signalen dat het incident in de Willem Prinzenstraat samenhangt met de ramadan. Sterker nog, al onze contacten in de wijken (waaronder de wijkagenten) geven aan dat de ramadan  überhaupt niet tot extra overlast leidt. Wij zijn ervan overtuigd dat goede initiatieven, zoals de drukbezochte voetbalavonden in de Braak, hieraan een belangrijke bijdrage leveren.
 5. Vraag: Op welke termijn kunnen wij de uitkomsten verwachten van het rechercheonderzoek dat u ingesteld heeft?
  Antwoord: Het rechercheonderzoek heeft ertoe geleid dat de aanwezigen die zich schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten zijn aangehouden. Daarnaast blijkt uit dit onderzoek dat de betrokkenen bij zowel de gemeente als de politie in beeld zijn. Hierdoor zijn wij in staat op korte termijn een doelgerichte aanpak voor deze jongeren te verwezenlijken. Preventie en repressie gaan hierbij voor ons samen.
  Tot slot willen wij benadrukken dat wij elke vorm van agressie tegenover ambtsdragers, waaronder politieagenten, ten strengste veroordelen. De wijze waarop zij in de Willem Prinzenstraat zijn bejegend is absoluut onacceptabel. Daags na het incident heeft burgemeester Blanksma uitgebreid gesproken  met vijf agenten die bij het incident betrokken waren. De verhalen van deze bedreigde en (in twee gevallen) mishandelde agenten hebben diepe indruk gemaakt. Richting het Openbaar Ministerie is dan ook bestuurlijk de wens uitgesproken deze zaak vanwege de ernst ervan met voorrang te
  behandelen.
Beantwoorden

Hier de echte antwoorden van update 6 en niet van de wegkijk politiek. komt B&W wel eens langer als een kwartiertje in de binnenstad zonder begeleiding van justitie en zo.

Vraag 1: Helmond kent problemen rond de illegale drugshandel. Is het incident hieraan gerelateerd?
1. Dit incident is hieraan wel gerelateerd, de kansparels die hierbij betrokken waren zijn ook actief in de illegale drugshandel en criminaliteit in Helmond. Zoals de politie al eerder aangaf dat degene die aangehouden zijn ook bekende van de politie zijn.

Vraag 2: Zijn de jongeren op scooters die voor overlast zorgen hier een exponent van?
2. jazeker. overal rijden deze scooters in de binnenstad als een razende door de straten om hun handelswaar snel af te leveren. Ze ontwijken de heuvels aan de verkeerde weghelft, negeren het snelheid limit, geven geen voorrang en zijn agressief naar andere weggebruikers.

vraag 3: Klopt het dat ondanks de berichtgeving over de daling van de criminaliteitscijfers dat drugshandel, inbraken, intimidaties en dreigingen aan de orde van de dag zijn?
3. De burgers doen geen aangiftes meer omdat er niets mee gedaan wordt, dit is niet in Helmond maar ook een landelijke trend. Drugshandel is er volop in Helmond, zelfs een blinde kan dat nog zien. kijk maar eens rond e rond de coffeeshop in de Wolfstraat en bij de nachtwinkel in de Marktstraat daar wordt je zo aangesproken op straat door een raketgeleerde of je nog brandstof nodig hebt. Intimidaties zijn en volop, ik stel voor dat een aantal dochters van de gemeenteraadsleden een avond wandeling in de Heistraat gaan maken.

Vraag 4: Gezien de onrust die we in het verleden in de zomerperiode met jongeren van allochtone afkomst hebben gehad, vragen wij u of hier wellicht sprake kan zijn van een causaal verband tussen de geweldsdelicten van deze groep en de ramadan.
4. Ramadan geeft extra geluid overlast snachts, maar goed als je niet hier woont kun je er ook geen antwoord op geven. Met de Carnaval heb je dat ook maar dat is maar 4 dagen.

Vraag 5: Op welke termijn kunnen wij de uitkomsten verwachten van het rechercheonderzoek dat u ingesteld heeft?
5. Ach de bal rolt bij de politiek en als het te moeilijk wordt zitten we weer in de zomer vakantie. Nu er wat tv teams bij de onze burgemeester komen komt er zogenaamd wat actie. Deze problemen zijn niet van gisteren B&W Helmond!

Beantwoorden

B.S. zeer geloofwaardig verhaal.
Hoop dat u de handschoen oppakt en uzelf hebt aangemeld voor de PVV

Beantwoorden

@Wigbolts

Ook een probleem van de wegkijkers, Ze denken allemaal dat iemand die de problemen benoemd een PVVer of racist is. Zo droom maar lekker verder totdat een scootertje in de binnenstad zomaar op je motorkap klapt uit het niets

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op vrijdag 23 juni 2017 om 11:23:

Wat een eerlijk retoriek mooie praatjes maar de situatie escaleert op meerdere plekken in Helmond en sterker nog in geheel Nederland.
Dus laat me niet lachen met deze mooie praatjes het leed is jaren geleden.al geschiet en niet meer terug te draaien!!

Beantwoorden
En daarom niet op de linkse elite g

@Anton op dinsdag 6 juni 2017 om 21:16:

Er is geen zand. Die heb jij waarschijnlijk in je ogen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *