225reacties

Zaterdagmarkt gaat door


Ook tijdens de corona-crisis gaat de Helmondse zaterdagmarkt morgen door. Zojuist bevestigde de woordvoerster van de gemeente dat nieuws aan de weblog.
“Tot op heden zijn er geen aanleidingen om aangepaste maatregelen te nemen. Dit besluit is eenduidig door de 3 Veiligheidsregio’s genomen omdat de weekmarkten, net zoals supermarkten, voorzien in een primaire levensbehoefte.”
Non-food kramen zijn toegestaan, net zoals in gewone winkelstraten waar ook geen verbod op detailhandel is. Verboden zijn kramen waar je ter plekke eten kunt opeten, op een weekmarkt mag alleen eten worden afgehaald. Dit is in lijn met de maatregelen die gelden voor horecagelegenheden.
De gemeente: “Wel vragen wij u om de hygiëneregels in acht te nemen. Houd afstand (1,5 meter of meer) tot anderen en neem de maatregelen die gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken en was regelmatig uw handen. De Veiligheidsregio’s hebben daarbij het dringende advies aan kraamhouders gegeven om hun klanten te wijzen op deze hygiëneregels en hen hiervoor de ruimte te geven. Ook wordt geadviseerd contactloos te betalen.”

2 Foto uit het archief:

In de reacties hieronder staan updates.

Q&ACorona in Helmond
225 reacties
Reageer

Den Haag: blijf op anderhalve meter van elkaar
De zorg: blijf thuis
Helmond: markt gaat door

Perry Vermeulen

juistem???? tot morge! klasse

Jeroen Vogels

Hele vreemde keuze....

Kermis wordt afgelast, bedrijven sluiten, mensen moeten thuiswerken, kroegen sluiten.. scholen zijn dicht..En helmond zegt de markt gaat door..
Een beetje raar, maar das helmond ..

Raaar????

Hanneke Scharroo

Wat een belachelijke beslissing van de gemeente.....

Lotte van Geffen

Ik geloof niet dat mensen hier echt die 1,5m afstand gaan houden, en daadwerkelijk ook alleen het stuk fruit/groente gaan aanraken wat ze zelf kopen.

Ivo Bovendeerd

Ja dit snap ik ook niet

Kei goed idee ????

Wendy Schulten

Knettergek

Onverantwoordelijk zeg

Hoezo onverantwoord bezig helmond.
Scholen zijn dicht .
Ze willen niet hebben dat ze van winkelen een gezins uitje maken.
Laten jullie de markt doorgaan ‍♀️ domme beslissing net alsof de mensen 1.5 m afstand houden van elkaar

Hoop dat alle mensen morgen van een koude kermis thuis komen. Ik kom bij oudere mensen thuis om voor hun te zorgen. Moet zelf opletten dat mij en de mensen niks overkomt door zoveel mogelijk naast het werk veilig thuis te zijn. Want doe ik het niet. Verdien geen geld want ik ben eenfreelancer dus zonder job geen geld. En dan gaan ze de markt door laten.

Melissa Dingler

Dit snap ik dan ook niet. Alles lasten ze af. Van braderie tot aan t songfestival en hier gaat de weekmarkt gewoon door waar besmetting dus ook hoog is? Ik roep iedereen op om niet te gaan.

Vorige week was er al geen hond te zien op de markt, gemeente gebruik je verstand en annuleer de weekmarkt gewoon voor ieders bestwil

Stephanie Vingerhoets

Brabant proefkonijn ..iedereen besmet laten worden..!..blijven ze boven de rivieren virus vrij..Mensen: blijf thuis..!...????

Ik woon zelf in helmond. Maar dit is echt idioot. Ken nie waar zijn dit

Ilze van Randen

Mooi, kan ik lekker verse stelen prei scoren. ????

Heel apart dit

Dominika Walczyk

Mooi zo, lekker visje eten

Snap er niets van...dit kan niet!

Belachelijk. Geld belangrijker dan gezondheid.

Tonia van Dijk

Vooral nu massaal naar de markt gaan, hoe dom kun je zijn. Volgende week weer corona stijging in Helmond, dat voel je toch aankomen zo.

Waarom?? Je mag niet meer bij je ouders in het bejaardenhuis... maar lekker hutje mutje in Helmond : Geen probleem! ????

Carolien van de Kimmenade

Waarom gaat dit in godsnaam nog door????.mensen blijf thuis.

Marion Jansen

Marktkooplui staan 1,5m van de klant vandaan achter kraam.
Kunt het vergelijken met supermarkt, bovendien is het in frisse lucht en zal het nier druk zijn. Zo kunnen de marktkooplui toch hun waar kwijt. Als ze verstandig zijn maken ze gebruik van tikkie en/of pinautomaat. Ook hier geldt: maak er geen familie uitje van

Scrooge Mc Duck

Mooi zo fruit en vis halen ????

Peter Treffers

We zullen morgen is kijken of de markt compleet is, denk dat menigeen verstek laat gaan. Vorige week diverse bordjes op de kraam gezien dat ze aankomende week er niet meer waren. Maar blijft vreemd alles isndicht en sluit zelfstandig, kermis gaat niet door en dan gaat de markt wel door.

Patrick van Hout

En jullie gaan allemaal niet naar de supermarkt? Geen boodschappen doen. Dit is nog steeds hetzelfde. Er zijn nog genoeg winkels open. En op de markt is commentaar. En al jullie negatief reagerende mensen blijven ook allemaal binnen?

Kim van Zanten

Nou hier slaat de gemeente toch even de plank mis lijkt me zo!

Marieke Martinali

Gelukkig maar!! Ik hoest al heel de week, een beetje frisse lucht zal me goed doen!

Ik kom er toch niet

Ricardo Sundert

De kermis word afgelast ma wel de mert????????

Hel Monderke Sharona

Hahahahaha ???????? bravo.

Mariusz Małyska

@Selena op vrijdag 20 maart 2020 om 09:29:

helemaal gelijk heb je. Normaal ga ik op zaterdag naar de weekmarkt, maar waarom zou ik niet gewoon thuisblijven. Het is geen "moeten"!.
Straks zijn heleboel mensen besmet en dan begint het gezeur. Nu is Uden epicentrum, maar dat wordt binnenkort Helmond.
Domme Gemeente, maar dat hebben ze al meer bewezen.

Nou alles wordt landelijk afgezegd.... nee zegt gemeente helmond die regels lappen we aan ons laars tssss .. mensen gewoon niet erheen gaan ????

Sjef Verhulst

Niet normaal ????ik gun de ondernemers hun inkomsten, Maar niet boven onze gezondheid ????

Gelukkig kan ik op de markt nog terecht voor wiet, gerookte makreel en telefoonhoesjes

@Dylan Vogels op vrijdag 20 maart 2020 om 10:17:

Hoe-ist? ???? ???? ???? Gelukkig houden we de humor erin! ???? ???? ????
Ziggezagge, Ginne Skrik, Grauwte Smoel ❤️ ????

HS-supporter (v)

Vreemd!!!????????????

#gemeentehelmond waar zijn jullie mee bezig??? Denken jullie nou echt dat mensen 1,5 meter afstand van elkaar gaan houden??? Dat doen ze in de winkel ook niet. We zien allemaal wat er gebeurd, Helmond is omringd door plaatsen met heel veel corona patiënten, ziekenhuizen luiden de noodklok voor wat er komen gaat maar Helmond laat een grote markt waar veel mensen komen doorgaan??? Hoe krom is dat!!! Ik besef dat er ook aan de ondernemers moet worden gedacht maar laten we eerst aan onze en de gezondheid van andere denken a.u.b.

@Angelique op vrijdag 20 maart 2020 om 09:21:

Vermoedelijk is zelfs Elly Blanksma het met je eens. Ook voor marktkooplieden in Helmond komt er morgen een troosteloze dag.

Dat is Helmond

Dien van Stiphout

Niet erg slim ????????????

Je kunt ook denken, ik ga houdt afstand, en je bent in de buitenlucht, ligt aan je eigen instelling

Loes Grijseels

SUKKELS!
heb er geen ander woord voor

Patricia van den Bergh

Iedereen maar klagen blijf dan gewoon weg sluit jezelf gewoon op niemand is verplicht om te komen niemand dwing je om naar buiten te gaan

Faissal El Boushabati

Kan toch niet!!!!

@Patricia van den Bergh op vrijdag 20 maart 2020 om 12:18:

De gemeente Helmond organiseert niet zelf de weekmarkten. Als de organisatie van de weekmarkt zich houdt aan wettelijke bepalingen is er niets aan de hand.
Je mag de weekmarkt bezoeken. Geen plicht. Als je het qua gezondheid veiliger vindt geen bezoek te brengen blijf dan weg.

GEKKENHUIS!

Net opgehangen:

Jeanette Hendriks

Ik zal me hier niet over uit laten want dan scheld ik jullie hele huid vol die gene die ervoor zorgen dat de markt open mag blijven jullie zorgen voor verspreiding..bah bah viesvolk allemaal eigen belang ofwa!een beetje dom zou Maxima zeggen en ik zeg stel idioten!

@Jeanette Hendriks op vrijdag 20 maart 2020 om 13:51:

Goed gedaan burgemeester! Zet er een politielint om en we zijn ook na de zaterdagmarkt veilig voor corona. #lockdown

@Jeanette Hendriks op vrijdag 20 maart 2020 om 13:51:

1,5 m afstand? Op de markt? Daar houd niemand zich aan.

Ellen van de Mortel

Te gek voor woorden ...onze kinderen moeten binnen blijven en dit gaat door ....wie dit verzint heeft een iq van een visstick

Marcel van de Weyer

Snapt iemand dit nog....gemeente helmond wat bezielt jullie ????????

Nee de kermis wordt afgelast en dan gaat de week markt gewoon door!? Ja deze kan ik niet rijmen. Er zijn nog steeds genoeg mensen die zich niet aan de regels houden die zullen dan ook gewoon naar de markt gaan. Laten we hopen dat alle slimme Helmonders gewoon thuis blijven.

Maartje Kuijpers

Vandaag 30 doden in 24 uur , ziekenhuis ligt vol , zorgmedewerkers maken overuren maar de markt gaat gewoon door !
SCHANDE is het voor Helmond !

Ashhfso Huhoiuh

Niet te snappen!!!
Tuurlijk hebben de marktkooplui het ontzettend zwaar. Maar er moeten tóch echt prioriteiten gesteld worden.
En mensen die de markt vergelijken met de supermarkt snappen het nog echt niet.
Ik vind het helemaal niet erg om extra te werken in het ziekenhuis
Wat ik wel erg vind is dat heel veel mensen hun eigen plan trekken. En daar mag ik dan dadelijk me het vuur voor uit de sloffen lopen.
#stayhome !!!!!

Giedyan Grefrath

Marktkooplui staan op een "veilige" afstand maar het gaat juist om die mensen die de markt ondanks alles toch gaan bezoeken en geen afstand bewaren. JIJ kunt afstand bewaren maar dat wil niet zeggen dat die ander hetzelfde doet en zo gaat het balletje van besmetting rollen. Wij als Hellemonders zitten tegen het epicentrum van het hele coronagebeuren aan (uden, veghel Bakel/Gemert.... enz.) terwijl het aantal gemelde besmettingen hier nog relatief laag is. Dit blijft niet zo als de gemeente Helmond dit soort domme dingen door laat gaan! Misschien is het zo dat mensen in bovengenoemde regio ook wel een uitje kunnen gebruiken en even lekker de markt in Helmond gaan bezoeken want die gaat tenslotte wel gewoon door (waar andere zijn gecanceld!!) Ziekenhuizen in de regio luiden al de noodklok...... vandaag over de 1000 besmettingen in Brabant.... 1/3 van alle besmettingen zit hier en we zijn er nog lang niet! Mensen wanneer dringt het door dat dit serieus is!!!!! En toch zijn er mensen die morgen gewoon de markt opgaan en zeggen "ach het is maar een griepje"...... ????????

Schandalig gewoon Gemeente Helmond. Overal wordt alles afgelast om verspreiding van het virus tegen te gaan, nee zegt de Gemeente Helmond wij doen er nog even een schepje bovenop en laten de weekmarkt doorgaan.

In Deurne op vrijdag ook markt maar zeer slecht bezocht.

Natuurlijke selectie

Wendy Schulten

Misschien handig voor de hamsters.... maar mij niet gezien daar.... sterkte voor iedereen ook voor de marktkooplui... #letopelkaar

Marktkooplui staan op een "veilige" afstand maar het gaat juist om die mensen die de markt ondanks alles toch gaan bezoeken en geen afstand bewaren. JIJ kunt afstand bewaren maar dat wil niet zeggen dat die ander hetzelfde doet en zo gaat het balletje van besmetting rollen. Wij als Hellemonders zitten tegen het epicentrum van het hele coronagebeuren aan (uden, veghel Bakel/Gemert.... enz.) terwijl het aantal gemelde besmettingen hier nog relatief laag is. Dit blijft niet zo als de gemeente Helmond dit soort domme dingen door laat gaan! Misschien is het zo dat mensen in bovengenoemde regio ook wel een uitje kunnen gebruiken en even lekker de markt in Helmond gaan bezoeken want die gaat tenslotte wel gewoon door (waar andere zijn gecanceld!!) Ziekenhuizen in de regio luiden al de noodklok...... vandaag over de 1000 besmettingen in Brabant.... 1/3 van alle besmettingen zit hier en we zijn er nog lang niet! Mensen wanneer dringt het door dat dit serieus is!!!!! En toch zijn er mensen die morgen gewoon de markt opgaan en zeggen "ach het is maar een griepje"...... ???????? #gemeentehelmond NEEM je verantwoording!!!

Het besluit om de weekmarkt door te laten gaan, is eenduidig door de drie Veiligheidsregio’s genomen. De weekmarkt is geen evenement, maar een plek waar mensen hun dagelijkse boodschappen kunnen doen. Het wordt beschouwd als een winkel in de open lucht. Net als in winkels vragen we bezoekers om de richtlijnen en hygiëneregels in acht te nemen. Meer informatie: https://www.helmond.nl/coronavirus-nieuws-gemeente

Gewoon belachelijk dat dit door mag gaan !!! Is vragen om problemen!!! Gemeente Helmond neem je verantwoordelijkheid!!!

@Gemeente Helmond op vrijdag 20 maart 2020 om 16:35:

@Gemeente Helmond op vrijdag 20 maart 2020 om 16:35:

hoe dom zijn jullie eigenlijk? Er komen toch talloze bezoekers naartoe en denken die drie Veiligheidsregio's nu werkelijk dat mensen die afstand bewaren. Kom op zeg, stelletje "kwakzalvers"! Ik weet natuurlijk ook wel dat dat in winkels ook niet gebeurt. Daarom zijn de laatste maatregelen nog echt niet getroffen. Let maar op.
Of zijn ze bang dat die marktkooplui boos worden. So what. Die maken de dienst toch niet uit.

Overigens: Jongeren doen net alsof er helemaal niets aan de hand is en staan bij elkaar op een kluitje. En straks maar zeuren als ze écht ziek worden.

VERPLEEGHUIZEN OP SLOT. SCHOLEN OP SLOT. HORECA OP SLOT. EVENEMENTEN AFGELAST.
Maar de markt gaat heerlijk door. Zo creëer je dus dat verkeerde beeld. Je geeft hiermee een verwarrend signaal af aan de mensen.
Om deze virus op een goede manier aan te pakken zonder de ziekenhuizen te overbelasten moet het dus geleidelijk aan gaan. Zo lukt dat niet! En pak die hamsteraars aan. Loop al 4 dgn na werktijd een pak meel te vinden

Ja joh gooi de kroegen ook gewoon open morgen~!

Dom ja!

Anna van den Broek

Dit kan echt niet. Sorry maar dit behoeft ook geen uitleg maar gezond verstand. ????????

Boze stadsbewoner

Denk even mee. Gangpad winkel optimaal 1,50 breed. Soms minder in de praktijk. Gemiddelde suppermarkt heeft 5 rijen waardoor mensen elkaar in de gang kruisen. Geen Kans om de 1,50 meter afstand te houden. Op de markt kun je altijd ruim om de kramen heen lopen waar je niet hoeft te zijn. Liever de markt dan de supermarkt. Want eten moeten we allemaal.

Ik vind dit schandalig gemeente Helmond!!! Kermis aflassen maar markt aflassen ho maar

Kan ook echt alleen maar in helmond weer dit?

Kristel Bierlee

De moeite niet waard die 5 kramen. Stad is verder uitgestorven.

LoeLoe Holzken

@Jan-willem op vrijdag 20 maart 2020 om 20:15:

Daarom komen er op de markt morgen uitsluitend marktkooplieden en consumenten die koopjes willen halen en risico's voor lief nemen.

In Helmond doen ze zeker aan gecontroleerde verspreiding van het virus ???? Goed bezig daar! NIET DUS!

Tineke Schrijn

Niet alleen de markt hoor in Helmond

Clementine van Dam

Oke de gemeente is dom om het door te laten gaan...maar de mensen die ondanks alle adviezen tóch naar de markt gaan zijn nóg dommer!! Je bent namelijk niet verplicht om te gaan hè

Mariella van Lierop

Het is denk ik, veiliger om op de markt voedsel te kopen dan in de supermarkt waar heel veel mensen bijna je pincode kunnen afkijken bij de kassa.

Lenie Weijnen

Belachelijk dat dit kan

Schandalig ????????????????????

Update 1:
Zoals we helemaal bovenaan aankondigden, ging de Helmondse zaterdagmarkt vandaag 'gewoon' door. Niet iedere Helmonder bleek het daar mee eens...
Het was erg rustig op de markt maar niet uitgestorven. Daarbij bleken veel winkels in het centrum dicht en de Passage was best wel leeg.
Harrie Fotografie en onze Henk gingen rond het middaguur en maakten de onderstaande 8 foto's.

@De weblog van Helmond op zaterdag 21 maart 2020 om 13:13:

Hoop dat ze de markt sluiten

Marie-josé Smulders

Zo dus volgende week geen markt, iedereen is thuis gebleven, ????????????

Marijke Merkx

Ook goeie handel vur die merktlui, zeg.

Marinus Janssen

Hoe bestaat het en toch zie ik mensen lopen ????

Van Schijndel

Ik ben vanmorgen wel gegaan en heb van alles gekocht om er ook te zijn voor de marktkooplui... het is tenslotte wel hun boterham en ik heb er me steentje aan bij gedragen..

Fijn dat toch het merendeel van de Helmonders luistert!

Vanmorgen om 9.15 uur was het echt druk zei mijn man

Bianca van Berlo

Het was van de morgen toch nog goed druk

Roos van Lierop

Hoorde dat dit voorlopig het laatste weekend was van de markt

Peter van Dongen

@De weblog van Helmond op zaterdag 21 maart 2020 om 13:13:

De foto s zijn van rond het middaguur..
Een uurtje of 2 a 3 eerder was het wel druk

Monique van Oorschot

Typisch Nederlands we weten het beter en luisteren toch niet alles wordt afgelast maar de Helmondse markt is van top niveau dat kan niet

Willie Seijkens

Ikzelf ben niet naar de markt geweest Maar ik kom er zelf toch al zelden.
Maar ben wel van mening dat je nu beter op een markt kan zijn als de AH.
Daar vond ik het echt te druk.

https://www.ed.nl/brabant/weekmarkten-brabant-gaan-in-aangepaste-vorm-door~ac85e7d4/

Grauwte smoel ginne skrik ‍♂️

egt had geen markt moeten komen

Hans van Hoof

Mensen sporen echt niet om naar de markt te gaan zeggen niet voor niks zoveel mogelijk binnen blijven spelen denk ik graag met hun leven en van anderen pppfff ik blijf zoveel mogelijk binnen en idd zal ook boodschappen moeten doen

Dymphie van Hoof

“Elke week een feest”

Geen verstand! 1km verderop is het ziekenhuis! Wat daar gebeurd is denk ik wel bekend!

Carel Karssen

Stelletje hypocrieten allemaal. Commentaar geven op mensen die waarschijnlijk vlug wat boodschappen op de markt kopen (in de buitenlucht!) en zelf massaal met honderden andere Helmonders de supermarkten plunderen met hun gehamster????

Femke van der Kuijlen

Haarlem en Amsterdam ook gezellig druk!!!!! Wat een overheid beleid. We gaan Italie achterna, kijken wie dan het harste piept.

Maikel van Leuken

Te gek voor woorden Helmond !!

Ineke Endevoets

Als een gewone markt al zo ongezond is als sommigen hier zeggen, hoe is het dan gesteld met de hygiëne in een super-markt?

Bah bah wat een jankers hier.

David Raaijmakers

Gezellig.. straks allemaal corona én een lock down... 6 april? Dacht het niet zo.

Susana Carrasco Pillado

Ook in moeilijke tijden is humor vlakbij.
De muis c.q. hamster van @Sander Lam in/op de (super)markt is daar een voorbeeld van.

Een ander voorbeeld van deze humor stond in het Eindhovens Dagblad.
Hier komt ie!

Gratis wc-papier bij een vlaai

HELMOND – Een bijzondere actie – met een knipoog – van Supervlaai in Helmond. Wie een vlaai koopt, krijgt er een rol wc-papier bij. Gerard Krabbendam probeert zo zijn flink gekelderde omzet wat op te krikken.

Hans van de Ven 19-03-20, 16:54 Laatste update: 17:06 Bron: ED

,,Ik zie iedereen toiletrollen hamsteren”, zegt de ondernemer uit winkelcentrum De Bus. ,,Mijn verkoop is ingezakt. Ik dacht ‘weet je wat, ik ga zelf rollen halen’. En geef er ééntje weg bij elke vlaai.

Láchen
Hoe reageren de klanten? ,,Ja, láchen. Ze vinden het geweldig. En ze krijgen hem ook echt.” Zolang de voorraad strekt? ,,Ach, ik verkoop nu acht vlaaien op de dag, dus zo hard gaat het niet. Normaal zijn dat er twintig tot dertig. Bedrijven bestellen er soms vijf of tien, dat is nu nul geworden.”

De actie loopt twee dagen: ,,Ik ben tien rollen kwijt. Het zet geen zoden aan de dijk. Maar als alles straks voorbij is, zijn ze me misschien niet vergeten.”
———————————————————————————————-
Kortom: mensen die naar de markt willen, gaan naar de markt en mensen die dat niet willen gaan naar W.C De Bus of naar een van de andere winkelcentra in Helmond. En daarmee is de vraag “TO MARKT OR NOT TO MARKT, THAT’S THE QUESTION” – met een glimlach hoop ik – opgelost

PS. Ik weet niet of deze actie in W.C (W.C staat in dit geval voor Winkelcentrum) De Bus ondertussen nog loopt. Tegenover W.C. De Bus ligt – ik noem het maar even – verzorgingscentrum de Eeuwsels. Misschien kunnen we met zijn allen – ook al is het maar even – denken aan de bewoners en – ook al is het maar in gedachten – applaudisseren voor het personeel in dit en alle andere verpleeg – en verzorgingscentra in Helmond.

Peter van Lieshout

Lompe achterlijke debielen jullie snappen de hele situatie niet de overheid zou jullie zwaar moeten straffen.

Is gemeente Helmond zo naïef?

Ik heb ook gemerkt dat de meeste ouderen zich nu verzamelen in de lokale tuincentra. Want die vinden zichzelf niet oud en ach, het is maar een griepje. ????

Gemeente Helmond neemt dit niet serieus terwijl de hele wereld het serieus neemt belachelıjk. Geen markt meer brabant wordt straks net als Lombardije dank aan de gemeente ????

Ze zetten er voir de sensatie gewoon het ergste op !was best druk heb ik gehoord ook dst filmpje ergens anders met die lijkkisten in italie dat was van bootrampin 2013 ! Moestniet mogen!
Net zoals verzamelen masr de mensen luisteren niet dus denk volgende week lock down en dan zijn demensen die wel goed luisterden ook de lul

Je bent Helmonder en gaat... Dansen op de vulkaan

Het kan elk moment gebeurd zijn
Maar ze gaan nog even door
Nog dichter bij de afgrond
Nog dichter op het vuur
En het wordt alleen maar
Erger met het uur...

John de Helmonder

@Frank op zaterdag 21 maart 2020 om 20:29:

Je mag zeggen wat je denkt, maar jouw opmerking snap ik even niet. :-(
Wie bedoel je met jullie?

John de Helmonder

MENSEN BLIJF THUIS!
Is dat nu echt zoveel gevraagd?
Door dit debiele gedrag zal die lockdown er komen.
Waarom beseffen jullie dat niet?

@Gemeente Helmond op vrijdag 20 maart 2020 om 16:35:

Jullie dragen geen enkele verantwoordelijkheid?
Ik dacht van wel...
Is er een Helmonder in de politiek aanwezig?
Ik mis jullie...
Volgende week weer markt?
Ik hoop van niet...
Vóór of tégen de hellemondse mert is nu het twistgesprek van de dag. :-(
Alleen daarom al...

Aan een gewoon griepje overlijdt geen 10% van de geinfecteerde.

Karin Geubbels

Ik ben er geweest. Moet toch groente en fruit hebben. Ik kan je zeggen....er was ruim voldoende ruimte tussen de mensen, meer dan 1,5 METER.
Ik snap dan ook niet alle negatieve commentaar. Het was daar veiliger dan in een supermarkt. Hoe doen jullie dan boodschappen?????

Zal nog erger worden als we een lock down krijgen

Meryan Keunen

Marja Konings van Dooren

@ Karin Geubbels : als je graag met cijfertjes gooit, klik is op onderstaande link en kijk eens bij Terugblik naar het aantal doden bij een gewoon griepje !
https://www.rivm.nl/monitoring-sterftecijfers-nederland

@Sanneke Maas op zondag 22 maart 2020 om 09:14:

laten bezorgen

@Meulendijks op zondag 22 maart 2020 om 04:13:

dat Nederland op slot gaat is gewoon een kwestie van enkele dagen. De mensen hebben lak aan adviezen en doen toch wat ze willen (zie berichten over parken, bossen en stranden). Hiermee houden ze absoluut geen rekening met de medemens en "gevoeligen"!
Hele groepen mensen hebben geen oog voor de realiteit, maar als ze straks met de gebakken peren zitten, dan moet je ze eens horen!

Dus regering: gooi de hele boel maar op slot. Hoeft er ook niet meer gewaarschuwd te worden.

@Ankie Sirken op vrijdag 20 maart 2020 om 09:42:

Nee hoor. In Rotterdam was er geen zaterdagmarkt en in Amsterdam weer wel. Net hoe de pet of het hoedje van de burgemeester staat. :-(

https://www.rijnmond.nl/nieuws/193017/Voorlopig-geen-markten-in-Rotterdam :-)

https://www.at5.nl/artikelen/200816/geen-anderhalve-meter-afstand-op-de-markt-we-lopen-allemaal-risico-in-het-leven :-(

Volgende week weer gewoon markt in Helmond houden. Het was lekker druk voor de de voorstanders en lekker leeg voor de tegenstanders. Iedereen tevreden. :-(

Hoe denk je dat het voor de markt kooplui zal zijn?
De gemeente helmond besluit dat de markt door gaat.
Als de kooplui zelf niet gaan moeten ze dus toch betalen
Ze staan dus letterlijk voor het blok
Ook zij zouden er meer bij verdienen als de markt niet was door gegaan

Zij mogen blij zijn met de enkele mensen die er toch waren
Ook ik ben er even geweest
En nee, het was er niet druk, en je kon er heel goed 1,5 meter afstand houden van elkaar
De supermarkten zijn drukker deze dagen, en daar is geen commentaar op

familie koopjes

Zaterdag weer gewoon met zijn alle naar de markt want anders zijn die marktkooplui de pias. Da moeten we niet willen :-(

Toch nog een gaatje om naar buiten te kunnen. Nog niet helemaal op slot, maar zoals het de afgelopen dagen ging, zal dat toch nog wel gaan komen. Het "volk"" verziekt het voor de anderen, de goed-willigen en mensen die luisteren.

Ben benieuwd wat er in Helmond gaat gebeuren met de markt op zaterdag. Van mij mag ie blijven. Ik ga voorlopig toch niet. In de winkels staan de mensen ook niet echt 1.5 meter van elkaar af.

We zijn er nog lange niet. De piek van zieken moet nog komen en dat is echt niet volgende week of zo. Maar.....de zon schijnt en het is lente aan het worden. Dus mensen, niet de moed verliezen. Misschien komt het allemaal nog eens goed en kunnen we écht feestjes gaan plannen. En kunnen we weer naar de restaurants gaan. Of andere dingen doen. Ik zie er naar uit!!

Update 2:
De komende zaterdagmarkt is in afgeslankte vorm
Vooralsnog gaat de Helmondse zaterdagmarkt komend weekend in een aangepaste versie door. Dat besloten de 3 Veiligheidsregio’s (dus niet de gemeente, zie helemaal bovenaan) wederom omdat weekmarkten net als supermarkten voorzien in een primaire levensbehoefte (eten). Dat meldde onze gemeente vandaag, zie dit screenshot.
Er mag komende zaterdag alleen eten worden afgehaald. Kramen waar je wel kunt eten zijn verboden. Eigenlijk precies zoals al gold voor onze snackbars, shoarmazaken en restaurants. Verder zullen er komende zaterdag geen non-food kramen meer op de Markt staan. Of zaterdagmarkt-light een compromis is waar de voor- en tegenstanders zich in kunnen vinden? We zullen het in de reacties gaan lezen. Om hieronder ook je mening te geven, is inloggen of zoiets niet nodig.
Er is een dringend verzoek van de burgemeester Elly Blanksma dat je minimaal anderhalve meter afstand van elkaar houdt en het liefst contactloos betaalt. Aan het ED liet zij vanavond weten dat Helmond vanaf morgen de ‘corona-afstand’ scherp in de gaten gaat houden. Het kabinet maakte vanavond bekend dat die 1½ meter negeren kan leiden tot een boete van maximaal 400 euro. Voor bedrijven kan het bedrag zelfs oplopen tot 4000 euro. Of dat betekent dat de Helmondse politie zaterdag indien nodig ook boetes gaat uitdelen, weten wij op dit moment niet. Met de maatregelen van de regering bestaat die mogelijkheid nu in ieder geval.

Vanmiddag werden de nieuwste RIVM-cijfers bekend: het aantal Helmondse corona-patiënten steeg van 38 naar 49, de grootste stijging in 1 dag.

@De weblog van Helmond op maandag 23 maart 2020 om 23:55:

geweldig bedacht, hopelijk is er genoeg politie zaterdag om streng op te treden

Tja, hopelijk werkt dit wel. Ik zeg in ieder geval ja.
Die Lubach is een topper!
Ik wens alle slachtoffers en hun aanverwanten sterkte, ???? en veel ❤️

José Joosten

Ben het eens met punt uit..
April wordt een topmaand.
Eind mei zijn wij weer vrij.

Contactloos betalen wat heeft het voor zin als de pin apparatuur niet word schoongemaakt... Daarbij hoe willen de mensen met leefgeld per week dat gaan doen??? Daar ook over na gedacht aangezien half helmond weekgeld heeft?????

@Gefrustreerd op dinsdag 24 maart 2020 om 08:41:

Wil je zaterdag een paar uurtjes helpen met doekjes bij het contactloos betalen? Zo ja, een mailtje naar post@deweblog.nl is dan fijn.
Je zorgen over contant geld begrijpen. Wie heeft daar een oplossing voor?

Hopelijk staan de kramen dan ook wat verder uit elkaar als er toch een afgeslankte vorm is. Vooral achterin tussen de groente en bv de noten kraam is maar een meter brede doorgang waar iedereen zich doorheen propt. zo kan je nog geen afstand van elkaar houden.

Alex van der Velden

ik denk dat in het algemeen pinnen smeriger is dan contant betalen. Maar goed. Iedereen zijn of haar mening!!

Dat zal eens tijd worden!

Ellen van de Mortel

Ook na het weekend zal blijken dat massaal de REGELS bah wat een woord worden genegeerd en dan zitten we vanaf 30-03-2020 in complete lockdown hoe verzin je het,wie had dit gedacht op oudejaarsavond.

Dat ze dan maar meteen bij wc de bus gaan schrijven. Winkels klapppen alles in absurde uitverkoop. Rijen dik. Dwazen.... snappen het echt niet. Hoppa 400 de man en als het ff kan ook nog wa voor de winkelier die op deze manier bewust problemen opzoekt. Misschien kunnen ze van het geld mensen helpen, die financieel de dupe zijn door corona maar door bepaalde regeltjes net buiten de hulp vallen van uwv.

Hoe is dat mogelijk.. In supermarkten en alle andere winkels mogen maar een beperkt aantal mensen binnen. Kunnen ze de markt dan niet verder verspreiden. Zodat alles verder uitelkaar komt te staan. Want anders is het onverantwoord. Heel erg onverantwoord.

Sluiten de markt. Totaal onverantwoord

Vanmiddag bij het dierenparkje in de Rijpel. Echt een groep kloothommels bijelkaar. De politie erbij. Grote bek en daarna bij de Jumbo gewoon doorgaan met kloothommelen.

Lenie Weijnen

Verplaats de markt naar de Kanaaldijk. Houdt voldoende afstand tussen de kramen , ook moeten de mensen ruimte , achter de kraam hebben om weg te gaan.

Ik ben afgelopen zaterdag op de markt geweest en vond dat de mensen zich goed aan de regels hielden.

De gedachte is zoveel mogelijk mensen spreiden voor hun noodzakelijke inkopen. Anders moeten die mensen die nu de markt bezoeken naar de supermarkten en dan wordt het daar drukker. Tot zover de theorie.

Er zijn hier in de Molenstraat net wel handhavers geweest maar die hebben alleen foutparkeerders beboet. Als het op mensen aankomt gaan ze de confrontatie toch niet aan. Bedankt he!

Sluiten die markt

Jolanda Weber

Waarom de markt sluiten?
dan kan je ook de supermarkt op slot gooien kom liever op de markt dan in de supermarkt

Voor wie het nog niet wist: vanwege de corona-crisis kun je op de zaterdagmarkt morgen alleen voedsel vinden en kopen. Dat betaal je het liefst met pinnen en mag niet ter plaatse opgegeten of -gedronken worden. De kramen staan ruim opgesteld en al om 14.00 uur sluit de markt.
"Op deze manier is er meer ruimte en kunnen we de markt op een veilige manier door laten gaan." Dat meldde de gemeente vanmiddag.
Foto van vorige week zaterdag rond de middag:

Maria schreef op zondag 22 maart 2020 om 00:36:

Ze zetten er voir de sensatie gewoon het ergste op !was best druk heb ik gehoord ook dst filmpje ergens anders met die lijkkisten in italie dat was van bootrampin 2013 ! Moestniet mogen!

@Maria
Hopelijk maken jij en/of andere Helmonders morgen wel de goede foto's en filmpjes...

De Markt gezien vanaf de splitsing bij de kubuswoningen en het Ketsegangske

Jeanette Hendriks

Nou zo goed houden mensen zich niet aan de sfspraken.. stond net bij de lomipa kraam en jeetje iedereen stond op elkaar geplakt. Leer f manieren en hou je keer aan de regels.

Leeg op de markt, zie de video.

Update 3:
Vanwege grote drukte is de Helmondse zaterdagmarkt om plusminus 12.15 uur voortijdig gesloten. "Kom niet meer naar de markt" zo vraagt de gemeente. De zichtbare en onzichtbare handhaving en politie zien scherp toe op overtreding van de regels en voorschriften. Harrie Fotografie was onderweg om foto’s te maken, maar stuitte op iets anders.

@De weblog van Helmond op zaterdag 11 april 2020 om 12:27:

Gewoon geen markt meer in deze tijd, kom op gemeente Helmond, kom eens onder die steen vandaan.

Marijke Merkx

En volgende week ? Ook dicht houden, want anders schiet het echt niet op... de ene week en de andere week niet. Gewoon dicht houden, tot zeker 28 april, en dan luisteren wat voor advies er komt.. worden de horeca en scholen etc verlengd dan de markt ook niet..

Tja voor sommige werkelijk elke week een feest #nietdus ... hoe moeilijk kan het zijn #stayhome!!!
Kneuzen

Ik was blij dat de markt op was, bij de supermarkt, zijn er genoeg die geen anderhalve meter afstand houden. Ik ben vroeg gegaan, en is het zeker mogelijk om afstand te houden, en dat deed ik/we ook. Lekker in de frisse lucht. Anderhalve meter afstand, als ik echt een keer moet hoesten, of binnensmonds, of achter mijn shirtje,, afstand, dan heb ik er alleen last van. Respect voor elkaar, en er is meer mogelijk en de mensen die heel bang zijn. De moeten zeker altijd binnen blijven, ik heb gisteren een politie agent mogelijk, alleen we moeten er samen uitkomen hoe het voor iedereen mogelijk is

Marian Jonkers

Hetzelfde met mensen die de hele week vrij hebben. Waarom gaan die zaterdags naar de winkel.mensen die nog werken, kunnen niet anders. Het is overal een gekkenhuis.

Jean-Pierre Schippers

Het blijkt wederom dat een markt niet kan, zoals iedereen eigenlijk wel wist. Dus neem eindelijk de beslissing om geen markt meer te houden.

Weer een falende overheid!

De marktkooplui geven al weken aan dat de markt beter verspreid kan worden op de grote markt. Ze zouden dan een soort deurbeleid zoals de supermarkten kunnen handhaven. Eenrichtingsverkeer etc.

Maar zoals altijd heeft de overheid geen kundig beleid en treed alleen maar op als men een voorbeeld kan stellen. Marktkooplui zijn nu eenmaal een gemakkelijker prooi dan de AH en de Jumbo.

Zojuist 13.15 door de Heistraat gereden, lopen is daar echt een risico nu, ook erg druk buiten en in de winkels. Zou de gemeente Helmond hier ook op gaan treden. vragen, vragen vragen....

Mensen die schreeuwen hier en op sociale media voor een lock-down zouden eens een weekje Spanje moeten doen.

Ik zie nog steeds mensen als paar of meer samen boodschappen doen. Ook vanmorgen op de Markt. Laat deze mensen beginnen om eens alleen te komen dat scheelt alweer met de drukte.

@De weblog van Helmond op zaterdag 11 april 2020 om 12:27:

Nou sorry zo veel mensen zijn er niet

Verschrikkelijk voor de marktkooplui.... mensen ????

Goedzo kramen staan ook te dicht op elkaar terwijl er ruimte genoeg is. De mensen die er lopen zijn echt egoïstisch ze kijken nergens naar en lopen gewoon tegen je aan

Rene van Riet

Erg voor de ondernemers die nu met hun verse spullen blijven zitten en niet kunnen verkopen.
Waarom zet de gemeente op voorhand geen handhavers in voor toegangsbeleid net als bij de meeste winkels.
1 eraf 1 erop enz enz enz.

Het is dus duidelijk dat het beleid faalt (ook van de regering). Op een manier zoals hierboven beschreven komen we nooit van dat gedoe af en blijft het door
sudderen. Het beleid had veel strenger moeten zijn en geen pardon voor mensen die niet horen willen!
Tja, en Heistraat. Daar zeg je me wat. In die buurt heeft blijkbaar niemand van Corona gehoord. Wat een kolerezooi!

Wan stom volk, dag markt????

Ruud van Berlo

Ik was er een paar uur geleden. Helemaal niet druk, minder druk dan in de supermarkt.

Ria van Aerle

Kan hier zo boos om worden. Mensen willen het gewoon niet snappen. Jammer voor de marktkooplui.

Jacqueline Geelink

Nou bij de supermarkt is het anders ook een wespen nest hoor ????‍♀️????‍♀️

Snap echt niet waar sommige mensen mee bezig zijn...laten we lekker met z'n allen naar de markt gaan...te bizar voor woorden!!! BLIJF THUIS . Dat is wat iedereen moet doen en niks anders

Chantal Dijstelbloem

Ze luisteren pas als een dierbare ziek is

Jose Nieuwenhof

AboOmar Sulaiman

Ik ben toch blij dat er markt was vanochtend om 8:30. Prijzen van het vers bij de supermarkt kan niet iedereen zich veroorloven dus ook aan die mensen moet gedacht worden zodat ook deze groep gezond blijft eten

Wat zullen die oudjes uit de Ameide wel niet denken staande op hun balkonnetje kijkende naar beneden waar ze al die Helmonders zien lopen op de markt? Ze zullen denken, waarom zit ik hier alleen en mag ik al dik drie weken mijn kinderen en kleinkinderen niet zien? #blijfthuis

@Jean-paul op zaterdag 11 april 2020 om 13:50:

Handhaving en Toezicht ? Die hebben het te druk met parkeerbonnen uitschrijven....

Wou gebakken vis halen maar ze waren al afbreken vanmiddag

Heert Tolhuis

Zonder maatregelen zou het aantal mensen dat medische hulp nodig heeft om corona te overleven exponentieel stijgen en zou er een moment komen waarop artsen een deel van hen letterlijk moet laten stikken.

Feitelijk is die exponentiële groei afgeremd en misschien zelfs al omgezet in een daling. Het is "op twee wielen de bocht door", maar het geheel van maatregelen en hoe het publiek er per saldo mee omgaat werkt wel. Niet perfect, wel goed genoeg.

Deel van die maatregelen is dat supermarkten open mogen blijven zolang de klanten maar afstand houden. Daar doet niemand moeilijk over. Dan is het logisch dat ook de zaterdagmarkt door mag gaan, zolang de klanten maar afstand houden. Er is immers geen fundamenteel verschil tussen een openlucht- en een supermarkt.

Ik snap dat mensen zich onzeker voelen of ronduit bang zijn, maar op elkaar vitten draagt niet bij aan een oplossing. Gewoon maar meebewegen met de ontwikkelingen die heus wel de goede kant op gaan is een veel beter idee.

ik kan me er niets bij voorstellen, hoop op mooie foto's van Harrie.

inderdaad ergerlijk dat er weer zoveel mensen en vooral groepen op pad zijn.
bepaalde groepen hebben gene besef en interesseert het gewoon niet.
en je doet het het niet alleen voor jezelf maar juist ook voor anderen...dat is helemaal iets wat asoos helemaal niet vatten.
ook zag ik de afgelopen tijd mer en meer autoverkeer terugkeren op de weg...dan rijdt je in de avondspits naar huis, allemaal geklungel op de weg door de bekende groep; bejaarden met hun kleine autootjes die niet meekunnen in het huidige verkeer...Wat hebben die vandaag nog in de spits te zoeken!
Houd je bejaarde ouders thuis!
Ook veel verkeer dat eenvoudig herkenbaar was als "niet serieus werkend"...
We moeten toe aan vergunningen; alleen autorijden wanneer je genoeg uren belasting betaald, zodat ook wanneer corona over is, de werkenden normaal kunnen forenzen. Na 1900 tot 0600 en wellicht van 11-15 , mogen dan de anderen ook de weg op.

Wij maar braaf binnenzitten of Opde binnenplaats ze houden nergens geen rekening mee 11/2 mtr wat is dat voor de meeste Helmonders geld dit niet te stom ik weet het niet rijden als gekken door de Heistraat wat volgt nog meer plaat voor de kop

Zo dat is er uit

Ik was te laat. Kon niets meer krijgen! Niks geen eieren met Pasen, of verse groentes!!

Pia van den Berg

Je bent Helmonder...

@Pia ... 40-45 was erg , maar geen eieren met Pasen ....

@Pia van den Berg op zaterdag 11 april 2020 om 19:36:

En ook uitverkocht bij Albert Heijn, Jumbo, Plus, Jan Linders, Lidl en Aldi?

Fools Fools and more Fools that will not obey simple rules. You might not die with this virus but maybe someone you love might. If not for yourself then for someone else. Blie nondeju thois

Adriaan van der Linden

Toch moeilijk om beleid goed toe passen en uit te voeren. Sommige zaken zijn voorspelbaar en moet je op anticiperen. Of willen we dat het personeel van het Elkerliek zich weer uit de naad werkt over twee/drie weken. Kom op

Zeer terecht

Update 4:
B&W vindt het belangrijk dat de zaterdagmarkt door kan gaan omdat veel mensen daar hun eerste levensbehoeften kopen. "Het is in feite een winkel in de open lucht die, mits aan de richtlijnen van het RIVM wordt voldaan, open kan blijven". Dat en meer schrijft B&W in antwoord op schriftelijke vragen (pdf) van Ine Warmerdam van Bach Plus. Zij schreef in haar toelichting dat bij het sluiten van de zaterdagmarkt vorige week de emoties naar verluidt hoog opliepen.
Er zijn voor morgen 5 extra maatregelen genomen:

  • De markt wordt verdeeld in drie segmenten: Ameideplein, Noord Koninginnewal en Markt tot aan de kiosk. Daardoor is een grotere oppervlakte beschikbaar voor hetzelfde aantal kramen.
  • Tussen de drie segmenten zijn overloopmogelijkheden waar mensen even kunnen wachten als het bij de kramen te druk is.
  • Er wordt per segment in de gaten gehouden hoe het gaat. Wordt het te druk, dan wordt dat segment afgesloten met dranghekken en mogen er geen extra bezoekers in totdat het weer rustiger is.
  • De coördinatie van de handhaving is in handen van de afdeling Veiligheid en Naleving. Er zijn twee boa’s, twee marktmeesters en vier mensen van het marktondersteuningsteam (die normaal ingezet
    worden bij promotie) beschikbaar om toe te zien op de naleving van de regels. Verder zijn er met de marktkooplui afspraken gemaakt over de communicatie. Van hen wordt verwacht dat zij actief meehelpen bij het handhaven van de regels.
  • Er zijn korte lijnen met de politie. Indien nodig kunnen zij snel aanwezig zijn.

@De weblog van Helmond op zaterdag 21 maart 2020 om 13:13:

Loempia's van mister Long ????

Aaron van Traa

@De weblog van Helmond op vrijdag 17 april 2020 om 12:05:

Volgens mij kun je je eerste levensbehoefte heel goed bij de supermarkt kopen...

Patricia Filippini

Waarom een markt ? De levensbehoefte kan ook in de supermarkt. En op de markt kan ie niet alles vinden dus moet je daarna toch naar supermarkten..
Dus hoevaak moet de fout nog gemaakt worden.. voordat Helmond het echt gaat aanpakken

Wordt morgen precies het zelfde als vorige week doe dit nou niet ????????

Steven Lamphen

Snap er nix van zogenaamd willen ze veiligheid ????
Je mag niet met te veel in een outo zitten maar wel met zn alle na de markt ????

Joewel Nieuwkerke

390 euro boetes innen tjing tjing..al die miljoenen moeten toch ergens terug verdiend worden ???????? hoezo provocatie..in de supermarkten is het al moeilijk elkaar te ontlopen..laat staan onder die gezellige kramen en afdakjes, mensen hebben elkaar misschien al 7 wkn of meer niet gezien, dat wordt zonder dat ze het in de gaten hebben bij buurten toch?

Tis niet verstandig maar de marktkooplieden moeten ook zijn boterham verdienen

Waarom vraagt iedereen zich af...
Omdat anders die mensen ook naar de super moeten en t dan daar weer drukker is.
Omdat marktkooplui ook proberen te overleven
Omdat minima graag wat goedkoper verse producten kopen dan in de super

Hoe moeilijk ist om gewoon even afstand te bewaren (overigens in de winkels nu ook erg druk....die ook maar sluiten?)

@Angelique op vrijdag 17 april 2020 om 12:58:

Absoluut. Als we 'geluk' hebben wordt de mert morgen om 11.00 uur gesloten. Of zullen we gewoon een keer met zijn allen gaan? Dan komen er nog veel mensen mensen en wordt die nog sneller gesloten denk ik en maken we stad veiliger. Zo maar een idee ????, helpen de thuiszitters ook eens keer. ;-)

Gaat nergens over. Sluiten die markt. Mensen houden zich toch niet aan de regels, en dit kan je echt niet makkelijk handhaven

Wendy Schulpen

Onverantwoord ????????

Marieke Bollen

Echt dom bezig!!

Schande schande schande gemeente helmond

Blijkbaar dus NIETS geleerd vorige week.????
Och ja komt Hellemond wéér fijn negatief in het nieuws komend weekend.
Goed bezig Gemeente Helmond, altijd al gedacht dat ze daar nog minder verstand dan de mollen in het gras bij Helmond sport
Uilskuikens

@Angelique op vrijdag 20 maart 2020 om 09:21:

winkels zijn toch ook gewoon open..... dan kun je daar ook een vergelijk mee trekken

goed zo! net zo gewoon als alle winkels open zijn zo is ook de markt open, mensen moeten zelf oppassen en zich aan de regels houden, want als de schuld bij de gemeente ligt dan moet je ook niet meer naar een supermarkt gaan!

Neemt de gemeente ook de consequenties dan ?? Verantwoordelijkheid voor deze beslissing ?

Netty Willems

Die gemeente hier spoort echt nie sluit die mert gewoon Godnondeju, vorige week ging ut tog ok mis en da gaat meruguhh wir mis egt wanneer leert die kut gemeente het hier nou is un keer.

Top! Mensen moeten hun eigen verantwoording nemen en gewoon afstand houden. In de supermarkt is dit ook zo. Daarbij is de markt buiten, beter geventileerd kan niet.Blijkbaar moeten de mensen wel een handje geholpen worden. Een routing is wellicht handig en een aparte ingang en uitgang.
Fijn dat de markt doorgaat????

Lekker dicht op.mekaar je levensbehoefte doen volgende week weer een paar honderd meer besmettingen lang leve de lol er gaan er elke dag meer dan honderd dood maar toch naar de markt absurd

Frans Ravesteijn

@Liesje42 op vrijdag 17 april 2020 om 14:28:

Goed argument.
Mijn vriend is sinds een paar jaar kroegbaas in het centrum. Trots als een pauw was hij.
Als zijn klanten nu heel voorzichtig (met mondkapjes desnoods) zijn, mag dat café dan ook open van jou? Graag snel want hij is bijna failliet en heeft een gezin van 4.

@De weblog van Helmond op vrijdag 17 april 2020 om 12:05:

Dat doet ons elly niet goed hahahaha

Edje Pennings

@vraag op vrijdag 17 april 2020 om 15:59:

Het horeca-verbod geldt voor elke locatie in Nederland. Geen enkele gemeente kan daarvan afwijken.

De weekmarkt in Helmond wordt door het gemeentebestuur als een openlucht-supermarkt beschouwd. Met die mening is de overheid het eens. Die mag doorgaan als exploitanten zich aan de voorschriften houden. Zij zijn afhankelijk van het gedrag van bezoekers. Als die zich niet aan de voorschriften houden wordt de weekmarkt gesloten.

Echt zo dom bezig vorige week werdt die acuut gesloten en nu gaat die open omdat ze de kas willen spekken...waar gaat het heen met helmond

Van den Broek

Het is ene grote puinhoop, moet er gewoon voortaan om lachen
En hier moeten wij maar allemaal als makke schapen naar blijven luisteren
WEES TOCH EENS DUIDELIJK

Joke Scheffer

Het booed kruipt waar het niet gaan kan.( denk toch na )

Frans van der Biesen

In de supermarkt hebben ze alles en ook de maatregelen die genomen moeten worden wel wat duurder ma niet duurder dan je gezondheid
En we moeten steun krijgen van de staat vindt ik

Ik ben vorige week halverwege de ochtend geweest, niks aan de hand, iedereen hield zich aan de regels, in de supermarkt is het echt erger, geloof me

En dan snappen ze de stijging corona patiënten ten opzichte van andere steden niet

Geen zorgen jullie zijn allemaal welkom op de corona afdeling.. evenemten en kermissen gaan niet door en een samenscholing op de weekmarkt mag gewoon lekker dubbelzinnig

Maikel Schoenmakers

De markt is veiliger als de supermarkt dus ik zie niet in waarom hij gesloten zou moeten worden

Wij waren vanochtend even op de markt voor een voorraadje groenten. En ik moet zeggen, het is goed aangepast. Veel meer ruimte tussen de rijen en afstand tussen kramen. Kramen met vis enz op de Markt en kramen met groenten en fruit op de Ameidewal. Een dingetje, die grote groentekraam op de hoek als je vanaf de Markt de Ameide op komt (Swinkels) en dan aan de rechter kant. Daar was het druk en af en toe ongemakkelijk. Mensen lopen daar de Markt/Ameidewal op en af en er staan mensen te wachten om inkopen te doen. Kan die kraam niet opschuiven of aan de kopse kant dichtgemaakt worden? dat kan opstoppingen en drukte voorkomen. Misschien een ideetje?

Bettie Bijnen

Hee Hellemonders zijn wij hoorndol gedraaid of kan er nog iemand GVD normaal denken!!!!!!

De tijd zal het leren of ons Elly en hat consorten goed werk hebben gedaan.
Ik betwijfel of het nog ooit echt goed komt. Dat virus hebben we en blijven we houden (in een of andere vorm).
Zolang ze geen volledig lock-down doorvoeren, wordt het helemaal niets en\blijven we ten eeuwige dagen met Corona opgescheept.

1,5 meter afstand, winkelwagentjes ontsmetten....En binnen in de supermarkten lopen mensen die overal met hun vingers aan zitten, koelvirtrines, groente afdeling, vleeswaren. Bijna niemand draagt latex handschoenen. Na 5 weken zijn de meeste dat al zat. De een maakt z'n karretje schoon, de ander niet, want niet overal staat winkelpersoneel die dat de hele dag, weken lang (maanden lang?) doet. Bij de tankstations idem dito. Bij Pets Place, de Boerenbond idem dito. Bij Zeeman, De Wibra, mandjes bij de ingang, that's it. Nog steeds overal samenscholingen, feestgedruis in sommige straten in de avond, geen enkele handhaving...Dus ja, zeg het maar? De druk gaat steeds verder op de ketel, in veel gezinnen beginnen de muren te scheuren van de spanningen, buiten de deur pissen door veel (gebonden) kerels kan ook bijna niemand meer, bij je eigen vrouw is het ook maar behelpen na 2-3-4 kinderen, toch? Niet hypocriet doen dames, want zo is het..... Kwestie van tijd totdat er een aardverschuiving ontstaat in Helmond/Nederland, want ik voorzie dinsdagavond 21 april als Rutte begint te spugen een verlenging naar 1 september, of....1 oktober?

Doom-Scenario

ik vergat nog iets...als het even mee zit/ tegen zit mag ook gaat Sinterklaas dit jaar ook niet door, dus geen ellendige Zwarte Piet discussie dit jaar. Kerstmis schrijf ook maar op je buik. Miljoenen dieren zijn daar happy mee, ze leven nu tenminste langer voordat ze straks weer door veelvraten worden opgevreten.

De voorgestelde 1.5 m. samenleving gaat zeker niet (volledig) lukken.

Onbegrip/Verveling/Isolement/Gebrek aan sociale cohesie slaat toe.

Gewoon uitzieken voor slachtoffers van coronavirus (eventueel door opname in ziekenhuizen, op ic's) en hopen op snelle komst van een vaccin.
De verwachting is dat zo'n vaccin voor einde van dit jaar massaal beschikbaar is.

Voorlopig proberen van overheidswege (minder stringent, minder boetes) zo veel als mogelijk de 1.5 m. samenleving te handhaven.

Overigens begrijpt niemand exact de verspreiding van het virus. Vandaag (weer) gezond, mogen corona.

Was zojuist op de markt en mijn mond viel open van verbazing hoe de handhavers van de gemeente Helmond (BOA) te werk gaat.

Ze lopen paniekerig rond en spreken mensen naar mijn mening te agressief aan op bijv. afstand of aantallen personen.

Ook dreigde ze met het sluiten van de weekmarkt, terwijl het naar mijn mening niet te druk was. Als ze dit te druk vinden zou ik maar eens bij de AHXL en in Heistraat gaan kijken waar de mensen wel te dicht op elkaar staan.

Hoe hun je laag opgeleide gemeente handhavers deze situaties laten beoordelen. Het beoordelen van een parkeerboete is al te hoog gegrepen. Maar goed alles is voor de gemeente kas dus ik begrijp waarom dit gebeurd. Alles wat de politie beboet komt niet in de gemeente kas.

Veel suc6 allemaal aanstaande maandag om 12u en kijk wat minder naar de staats media NPO

Fijn dat er ergens bekend is gemaakt op internet dat de groente en bloemenkramen eerder dicht gaan!! Vanuit limburg gegoocheld , tot 16.00 uur open!!
15.05 jammer dan geen bloemen meer mogen kopen....dachten wij doen we op laatste moment ivm warmte in auto. Sorry maar snap verband niet met corona en opbouwen van uurtjes langer open gaan van de kramen. De terrassen zitten bom en bom vol ernaast! Ik koop en ben weg.....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: