59reacties

Kies het beste raadslid


Elke 4 jaar mogen we naar de stembus voor een nieuwe gemeenteraad. We stemmen dan op een kandidaat vanwege zijn of haar prestaties, hun beloftes voor de toekomst en/of gewoon omdat ze goed kletsen of een lekker smoeltje hebben… In maart 2010 mogen we een nieuwe gemeenteraad kiezen. En daarmee ook wie 4 jaar lang onze stad gaat besturen.
Maar zo lang hoef je niet te wachten. Nu al kun je op De weblog van Helmond jouw beste gemeenteraadslid kiezen. Je kunt stemmen op de bovenstaande 37 Helmonders die nu in de raad zitten en daarom op hun kwaliteiten beoordeeld kunnen worden.
De vraag is dus: wie vind jij tot op heden het beste raadslid van Helmond?
Het stemmen is heel eenvoudig:
    1. Vink het beste raadslid aan in de linker kolom bovenaan.
    2. Ga naar de felrode button Stem (ruim 10 centimeter onder nummer 38).
    3. Klik daarop om je stem te activeren.
    4. Nadat je hebt gestemd zie je automatisch de meest actuele tussenstand.

Raadsverkiezingen
59 reacties
Reageer

Beste raadslid nu, of beste raadslid voor de toekomst?

@Mien:
We zijn op zoek naar het raadslid dat volgens de Helmonders tot op de dag van vandaag het beste raadslid is.
Maar het 1 sluit het ander niet uit natuurlijk. Immers "Het verleden is de beste voorspeller van de toekomst!"

Ga met je muis over de fotootjes, dan zie je de namen bij de gezichten!!

Ik heb zojuist op Michael Rieter (nummer 25)gestemd. Samen met Angelique Raaijmakers de twee beste gemeenteraadsleden. Ik twijfelde wel wie ik moest kiezen. Michael Rieter kan het net iets beter vertellen, Angelique heeft veel kennis. Gelukkig staan jullie allebij lekker hoog zie ik. Angelique zie ik nog eens wethouder worden omdat ze bij het CDA zit, wie weet in 2010. Ze zou een goede zijn!!

@irma
Hoe kun je nu op Rieter stemmen?? Dat is één van de vele raadsleden die Berkendonk wil verprutsen met een stadion voor Berkendonk.
Er zijn slechts 2 partijen die het oosten van Helmond groen willen houden. Dat zijn SP en Groen Links. Alle andere verkwanselen de natuur en Berkendonk, dat was toch voor de Helmonders??
Het groen tussen Deurne en Helmond is van essentieel belang. Het is onderdeel van de EHS en biedt in deze tijd van meer en nog eens meer de rust die we nodig hebben. Dus Rieter, nee!! Die bouwt een stadion en 1200 plaatsen voor auto's op Berkendonk. Een en al verstening en dat voor een partij die helder wenst te zijn, hoezo helder?? niet voor gewone Helmonders.

@Irma
Hoe kun je stemmen voor Rieter met Helmondse belangen. Zij willen de natuur op Berkendonk verkwanselen met een stadion, alleen maar omdat ze bang zijn voor die paar supporters van Helmond Sport (Afgelopen vrijdag was het weer voor de zoveelste keer knokken daar).
Rieter is voor een stadion plus trainingsvelden plus 1200 !!! parkeerplaatsen. Er blijft niets over van wat ooit natuur was!
Nee geen Rieter, die is niet duidelijk laat staan helder. Hij luistert niet naar niet naar wat de bevolking wil en dat is geen stadion met miljoenen belasting euro's voor wegen en parkeerplaats.
Berkendonk maakt deel uit van de EHS en daar geeft Helder Helond geen bal om. Alleen SP en Groen Links bekommeren zich om de EHS. Alle andere partijen hebben alleen dollartekens in de ogen (hoe weinig deze dan ook waard is) of snappen er geen fluit van.

@ René van der Zanden want dat zal wel de man zijn die achter ener zit. Dat noem ik nog eens helder: je ener noemen! Lef heb je dus niet. Je verschuilt je liever. Maar zeg niet dat ik en met mij Helder Helmond niet helder zijn! Op de geplande plek van een mogelijk stadion (want Helmond Sport moet wel nog eerst de centjes bij elkaar sprokkelen) ligt nu een berg zand! Ingesloten door 2 wegen: N279 én 270. Hoezo natuur? Ik ben wél nadrukkelijk tegen de groene Peelvallei: DAT is een bedreiging van de EHS en natuur!! Weet wel wat je vindt en zegt! Wáár zijn de wijken Rijpelberg en Brouwhuis met hun bezwaren tegen het realiseren van een transportbedrijf op het voormalige MOB-complex? DAT vormt pas een echte bedreiging voor zowel natuur maar bovenal de rust en leefbaarheid van met name Rijpelberg maar ook Brouwhuis! Dag ener, of moet ik René zeggen..............

Michael Rieter

Ik persoonlijk joke de Bruijn de beste,heeft
verstand van zaken en maakt ook waar wat ze
zegt.

Benieuwd naar volgend onderzoek:
Vraag zaterdag op de markt aan 500 mensen om één Helmonds raadslid op te noemen.
Of op een andere locatie, op een ander moment.
Een wethouder noemen zal de gemiddelde Helmonder al moeilijk vinden, laat staan een raadslid.
Laat dat een mooie ambitie zijn, het spelletje dichter bij de burger brengen!
Persoonlijk houd ik altijd van jonge impulsen, ongeacht hun standpunten. Dus hulde aan Paul Smeulders en Mohammed Chahim. Een jong geluid is erg belangrijk tussen al die 'grijze' politiek.

Perry Vermeulen

Chahim NUMMER 1!!
De enige met een beetje verstand in de gemeentepolitiek :/

Ik vind dat Helmondse Belangen een party die nog voor en door de Helmonder is. Het is jammer dat wij maar 1x mogen stemmen anders had ik Berry en Anja gekozen maar helaas gaat dat niet.
Ik heb in ieder geval op iemand van Helmondse Belangen gestemd.

Tot Irma: de PVDA is tegen HS op Berkendonk en tegen de sloop van de Brouwhuisse Heide dus zeker GROEN te noemen!

Lodewijk den Breejen

tot Michel Rieter
door de wijken is wel degelijk een bezwaar tegen het MOB complex gemaakt bij de gemeente Deurne maar deze is niet ontvankelijk verklaard.Wij waren zeer helder in onze bezwaren.

Martin van Hees

Beste Lodewijk.
Je moet dan wel volledig zijn! De PvdA is VOOR de Groene Peelvallei!!! En dat is een zeer grootschalige inbreuk op GROEN. Méér dan 10 maal groter dan een multifunctioneel stadion!

Michael Rieter

mag ik nr 15 disrespecteren? dus zegmaar mijn stem eraf halen? en dan bij 25 erbij? ik vind die man veel sympathieker overkomen. mvg, jan meeuwissen

jan meeuwissen

@ener
Deze poll gaat toch om wie het beste gemeenteraadslid is en niet wiens ideeën je aanhangt?
In alle eerlijkheid (ook aan Perry Vermeulen:) ken ik meer dan de helft van al die raadslieden niet, maar goed. Ik vind die twee gewoon goed, mag ik?
Ik zal je een voorbeeldje geven om het uit te leggen. Mijn vader is van huis uit en vanwege zijn katholieke geloof een CDA-stemmer omdat dat zo 'hoort'. Ik heb het gevoel dat hij liever op de VVD stemt en ik weet dat hij anti-links is. Pakweg vijf jaar geleden vroeg ik hem wie hij de beste politicus van Nederland vond: resoluut en zonder enige twijfel zei hij Jan Marijnissen van de SP.
Voor jouw geruststelling: op welke partij ik in maart stem weet ik nog niet, normaal gesproken links van het midden

@jan meeuwissen:
Helaas, een stem bij het ene gemeenteraadslid eraf halen om bij een ander erbij te plaatsen is technisch niet mogelijk bij deze verkiezingen.

De invulling van de Groene Peelvallei is nog lang niet zeker. Uitgangspunt is dat dit de Ecologische Hoofdstructuur versterkt.
De vakantiehuisjes zijn een pijnpunt maar nog lang niet zeker is hoeveel en waar die komen.
De helft van HH heeft óók vóór de Groene Peelvallei gestemd!

Lodewijk den Breejen

DEN BREEEJEEEEE!!!! Oladijee hatsjikidee!!!

Joke de Bruyn is de beste, ze weet erg veel van de politiek af, maar ook wat er in helmond speelt. Ze is een vrouw voor het volk, en dat spreekt mij zo aan

Joke is m.i. de beste,heeft verstand van
zaken en houdt zich ook aan afspraken en
toezeggingen.Will van der Linden

de laatste twee reacties, eindelijk zinnige opmerking en juiste opgave want er kan maar een de beste zijn

Ruud van Sephoven

ik ben het helemaal eens met mijnheer van sephoven. kus voor joke van marjan

Ik ben niet zo in de politiek, maar joke ken ik wel.
Joke is een erg vriendelijke vrouw met verstand van Helmond, EN een luisterend oor voor het gewone volk.
Joke je bent de beste uit dit lijstje (wil niet zeggen dat de rest slecht is haha)

groetjes sabine

Joke kent niet alleen Helmond goed, ze is zo ongeveer de enige uit de Helmondse politiek die onthoudt dat ze een afspraak met iemand heeft gemaakt en die ook na komt.

Wat de vorige schrijfster zegt klopt helemaal. Ik heb dat ook meegemaakt en daar is Joke inderdaad een uitzondering mee!

wat profileren de raadsleden zich weer allemaal mooi. Ik heb wel anders meegemaakt de afgelopen vier jaar. Het oude spreekwoord van mijn moeder kwam vaak bij me op:
praatjes vullen geen gaatjes.
Een paar uitzonderingen op de 37 hadden geen praatjes. Erik, Rudi en als enige vrouw Joke de Bruijn. Die vulden geen gaatjes maar kwamen op voor hun kiezers. Ik hoop dat ze door kunnen gaan en Joke zeker. Want naast mannen hebben we ook dames nodig die weten waar het omgaat en het ook begrijpen

De Hr.Mullekom van Helmond Aktief bewijst al vele jaren zijn maatschappelijke betrokkenheid en soms ook verrassende inzichten, die ietwat lacherig door de grote partijen werden bezien, om ze daarna zelf te lanceren! Zijn optreden in de raad is soms emotioneel maar zeker eerlijk en getuigd van sereuze betrokkenheid, geen op
carriere beluste "pluchezitter" maar een serieus te nemen lokale vertegenwoordiger van een grote groep inwoners.Hr. Mullekom ga door en zorg ervoor dat U een tweede goede man krijgt die in de debatten overeind blijft

de strijd loopt op. Het gaat nog een echte soort elfstedentocht worden met drie koplopers. Een oud gediende, pas op je hart en loop niet te hard. De andere zit ook altijd met zijn hoofd in de historische zaken van Helmond en huilt omdat de bruggen niet meer openkunnen voor de Sint. Ja dan blijft er maar een van de drie over waarop ik kan stemmen. Een vrouw, dat is altijd een voordeel want die zijn er veel te weinig in de raad. En een met verstand en daar is ook grote behoefte aan. Joke ik stem op jou. Tenslotte zijn wij lid van dezelfde club

Kijk leuk om te zien dat er zo positief gereageerd word op Joke, dat is beter als elkaar zwart maken.

Leuk met deze 3 toplopers, ik vind het wel een spannende poll.

gr alex

De Hr. A. Konings plaatste positieve opmerkingen over de Hr. van Mullekom, deze wil ik ondersteunen. Zijn imago als "zingende kapper" lijkt mij al vele jaren achterhaald en overstijgend hieraan is zijn tomeloze inzet voor zwakkeren in onze samenleving, een groep die zeker groter dreigt te worden. alleen daarom al mag ik hopen dat hij "AKTIEF" blijft en mag rekenen op een gtotere ondersteuning bij de a.s. verkiezingen. Maatscappelijk denken en handelen is zeker nu belangrijker dan allerlei marktgerichte aktiviteiten. Helmond moet op de kaart staan als een warme zorgzame stad, dan bouw je een positief imago op.

W. van Duppen-Peels.

Mensen zijn soms toch rare dingen want als je zo vlak voor de verkiezingen contact zoekt met de personen van de gemeenteraad zou je toch denken dat er juist dan extra aandacht overal aan besteed wordt door deze personen. Niets is minder waar.

Afgelopen zaterdag heb ik aan de hele gemeenteraad, inclusief B&W en burgerleden, een uitgebreide e-mail gestuurd, dus dat waren meer dan 40 e-mails en maar tot mijn grote verbazing krijg je dan maar van 12 personen antwoord (waaronder maar een wethouder en de burgermeester).
Waaruit ik dan weer concludeer dat het overgrote deel van de raad het niet zoveel kan schelen wat ik te vertellen heb.
Ik was toch altijd van mening dat het de volksvertegenwoordigers zijn, maar daarin vergis ik mij kennelijk.

Kijk, als ik gemeenteraadslid (of wethouder) zou zijn en ik krijg een e-mail van iemand en stel dat het mij geen bal kan schelen wat hij/zij te vertellen heeft dan zou ik toch altijd nog uit beleefdheid de e-mail van haar/hem beantwoorden. Dat is dan toch wel het minste!
Maar zelfs deze beleefdheid is bij menig persoon binnen deze gemeenteraad niet bekend. Jammer!

@Solveg: het zou leuk zijn als jij de personen die jou niet geantwoord hebben,met naam op de weblog van Helmond plaatst.Dit kan de mensen helpen die aan de poll over de beste politicus meedoen.

Beste Solveg,

Ik neem aan dat je de uitnodiging bedoeld om de Lets ruilwinkel te bezoeken, ik heb gereageerd op je mail dat ik op 3 december helaas verhinderd ben.

@ J.E. Mulder, ik vind niet dat ik die namen hier neer moet zetten.
Eeen ieder kan beter zelf een mening hebben, niet eentje die beïnvloed is door mij.

@Joke, iedereen weet van zichzelf goed of hij/zij geantwoord heeft en snapt natuurlijk wel dat hij/zij bij deze 12 personen hoort.

Ik kies ook voor Joke de Bruijn.
Ze komt altijd haar afspraken na,en weet veel van politiek

Gr Sylvia

Het beste raadslid???
Die staat bovenaan!!!

@Solveg
Ook ik was een van diegenen die heeft gereageerd. Maar behalve de burgemeester weten mensen nu niet wie die ene wethouder was en welke 10 raadsleden wél hebben gereageerd (behalve Joke en ik dan).

Michael Rieter

Ik heb op "geen mening" gestemd, omdat ik vind dat er niet echt 1 raadslid beter is dan een ander. Op diverse vlakken zijn er diverse raadsleden wat beter of slechter dan een ander maar om nou te zeggen dat er echt iemand boven de rest uit steekt....

Daarnaast was ik gewoon benieuwd naar de tussenstand. Ik vind het wel altijd jammer dat er mensen zijn die nog op nul staan. Is bij het songfestival ook altijd zo vervelend.

@Ad
Dan had je i.p.v. 'geen mening' op een van die nullen moeten stemmen.

Michael Rieter

@Michael Rieter,
Je ziet pas een tussenstand als je gestemd hebt, dus vooraf wist ik niet dat er nog mensen op "nul" stonden. Vandaar de optie voor "geen mening".

@Ad
Klopt; sorry.

Michael Rieter

Maar om de personen die bij het plaatsen van dit bericht nog op "nul" staan een steuntje in de rug te geven. Hier hun "rugnummers": 6, 13, 18, 26 en 34

Sommigen hebben hun achterban flink opgetrommeld om zo meer stemmen te krijgen.
En als je b.v. op hyves zit dan lukt het denk ik prima, om zoveel mogelijk mensen op jouw te laten stemmen.

@Jan,
Daar draaien verkiezingen toch in feite ook om. Zoveel mogelijk mensen op je laten stemmen.

Hoeveel "akkoordjes" en/of "wilhelmonds" knechten heb je nodig om deze poll tot een belschlijk iets te maken. heldere modder?

Van de 5 personen die op 4 december nog op "nul" stonden heeft inmiddels 1 persoon ook een stem gekregen. Nog 4 personen hebben nog steeds de "nul" achter/onder hun naam staan. Wie helpt ze er van af?

Zojuist werd de 1000ste stem uitgebracht bij de verkiezing van het beste raadslid. Een mooi aantal stemmen in nog geen 2 weken tijd.

Het gaat de goede kant op. Nog maar 2 personen staan op "nul".

ik stem op nr. 11

@Solveg:
Je mag blij zijn dat je nog 11 reacties hebt gehad (en nog wel eentje van de burgemeester).
De leden van belangenvereniging BUITEN(ONS)OM wachten nog steeds op antwoord op hun Zienswijze op het Wijkontwikkelingsprogramma Helmond West.
Ja, een ontvangstbevestiging hebben we inmiddels ontvangen met daarin de mededeling: voor 21 december kunt u een reactie verwachten.
De Zienswijze van B(O)O is 3 november ingeleverd.
Maar we hebben geduld!!!

Op wie moet je stemen vraag ik me af vooral omdat ik zie geen verbeteringen dus ?

Dinsdag 29 december is de laatste dag dat er op deze poll gestemd kan worden.

Ik zou niet weten op wie ik zou moeten stemmen .Heb de afgelopen 2jaar zoveel gesprekken gevoerd met de gemeente en andere instanties zelfs met de Burgemeester en Wethouders en niemand heeft de gedane beloftes na gekomen .over wat eens een schitterend project was in de Binnenstad Dus ik ben in veel personen diep teleurgesteld ???

Nr. 18 en 34 kunnen nog wel een stem gebruiken....

.

@ Elisabeth,
je maakt me wel nieuwsgierig wat dat "eens schitterende project" dan wel is of was...

ik zou op joke de bruijn stemmen, ze doet zoveel voor andere maar hangt het nooit aan de grote klok. Ik weet zeker dat veel Helmonders geholpen zijn door haar

Wie nog wil stemmen, moet dat snel doen.
Vanavond gaat de deur op slot....

De weblog van Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: