3reacties

PvdA rekent zich rijk


Alle kandidaten voor het lijsttrekkerschap van de PvdA in Helmond gaan voor 10 raadszetels na de verkiezingen. Daarmee gaan ze in tegen de landelijke trend die voorspelt dat de PvdA fors zetels gaat inleveren. Dat bleek tijdens het debat tussen de beoogde lijsttrekkers, gistermiddag in het Filmhuis.

Jos Boetzkes, Chris Davies en Seyit Yeyden presenteerden zich in het Filmhuis aan een voornamelijk uit PvdA-leden bestaand publiek. Voor de pauze leek Davies de duidelijke favoriet. Hij staat voor heldere taal, minder bezuinigen en niet alles accepteren om aan de coalitie mee te mogen doen. De ex-fractievoorziter wil in maart keiharde afspraken maken om te voorkomen dat het gedachtengoed van de PvdA verkwanseld wordt.
Beide huidige wethouders kiezen voor het voortzetten van het huidige beleid en kiezen dus voor de wethoudersstoel. De PvdA heeft belangrijk bijgedragen aan armoedebeleid, jeugdbeleid, integratie en het behoud van werkgelegenheid, vinden zij. Met die successen moet de kiezer over de streep getrokken worden.
Tijdens de wat matte discussie sloeg slechts 2 keer de vlam in de pan: bij de discussie over het verhogen van de AOW-leeftijd en bij Helmond Sport. Opvallend is dat alle PvdA-kandidaten denken dat de voetbalclub op De Braak blijft. Zij betreuren dat de gemeenteraad het mogelijk gemaakt heeft een nieuw stadion bij Berkendonk te bouwen, maar gaan ervan uit dat de club de benodigde ca. 20 miljoen euro daarvoor niet bij elkaar krijgt.
Verder bleek dat de zittende wethouders zich veel meer intern gericht opstelden dan Chris Davies, hoewel ook die laatst geen heldere punten voor de toekomst kon formuleren.
Voor zover dit debat al een winnaar opleverde, is het echter allerminst zeker dat deze ook lijsttrekker wordt. Daarover beslissen uiteindelijk de leden en een aantal daarvan heeft zijn keus nog niet gemaakt. Aangezien de drie kandidaten inhoudelijk nauwelijks van elkaar verschillen, zal hun manier van optreden en hun steun in de achterban de doorslag moeten geven. Hoe groot die is, zal moeten blijken. In het Filmhuis waren nog geen 25 van de ongeveer 150 PvdA-leden aanwezig.

Raadsverkiezingen
3 reacties
Reageer

Goede zaak dat welke lijsttrekker er ook komt, de PvdA Helmond Sport op De Braak wil zien. Want daar horen ze te spelen!
"Zigge zagge zigge zagge: Helmond Sport".

Beste Marijn,

Lijkt me niet onverstandig als je toch eens de moeite neemt om agendapunt 20 van de notulen van de 5e raadsvergadering Helmond d.d. 12 mei 2009 door te lezen.

pvda stond vroeger,,voor ???de arbeiders,,,n vraag kunt ze beter partij voor de armoede ,noemen want voor de werkende [klasse] is het met ,n kluitje het riet in sturen????????????????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: