10reacties

Helmonders leven langs elkaar heen!

Stichting SEM debatten in Helmond Hoe zijn jouw manieren?

Weet jij wat er bij je buurman leeft? Als dat zo is dan ben je een grote jongen.
Groet jij de persoon bij de bakker nog? Ken jij de persoon achter de caissière? Help jij een persoon oversteken? Lijkt allemaal ver van je bed show maar als Stichting SEM het afgelopen jaar bekijkt, zijn er honderden mensen die wij hebben gesproken die graag iets voor een ander willen doen. Ze weten vaak niet hoe ze dat aan moeten te pakken en wat ze moeten doen. Stichting SEM is een beweging die staat voor positiviteit, samenwerken en ontplooien. Wij denken graag mee met mensen hun droom uit willen laten komen en ondersteunen je om je droom te verwezenlijken. Wat je achtergrond ook is, het wordt tijd dat er samenwerking wordt aangegaan. Kom uit die stoel en praat met andere Helmonders, stel doelen en streef naar een samenleving waar we iets voor elkaar over hebben. Daarom organiseert SEM voor alle Helmonders: 7 onderwerp, 7 zaterdagen en 7 workshops en gaan Helmonders in gesprek met sociale wetenschappers en elkaar.

Wat nou “ik ben een Helmonder” weet je wel wat dat inhoudt?
SEM vindt het tijd “de Helmonder” uit te dagen en het achterste van zijn tong te laten zien.  Als de Helmonder op zijn stoel blijft zitten en met een groepje vrienden blijft klagen gebeurt er niets! Zullen de Helmonders blijven klagen tegen elkaar? Vind jij het leuk om te klagen of durf jij je mening weer te geven?
Kom daarom naar de workshops “Hoe zijn jouw manieren”!

Stichting SEM daagt je uit om met ons, andere Helmonders en een groep sociale wetenschappers in gesprek te gaan en dat je mening nu voor eens en altijd duidelijk wordt. Dan gaan we samen doelen stellen en dromen verwezenlijken die anders een idee blijven.

Wij danken De weblog van Helmond voor de ruimte om dit eerste log te plaatsen. Want elke zaterdag voorafgaand aan een workshop, plaatsen we hier het thema van de zaterdag erop ter discussie. De uitkomsten van die discussie hier, nemen wij mee in de workshopdiscussie.
Dit project is tot stand gekomen omdat er Helmondse burgers, stichtingen, gemeente en 13 wetenschappers uit Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Rotterdam en Leiden de handen ineen slaan. Partners van dit geweldige project zijn filmhuis Helmond, HelmondJONG2Gether, Stichting Impact, Lets Ruilwinkel en De weblog van Helmond. Ook jou zien wij als partner, dus kom naar de workshops!

Start zaterdag 17 januari 2009 tot en met 28 februari 2009, dus 7 weken elke zaterdag vanaf 16:00 uur tot 18:30, Filmhuis Helmond, BoscotondoFrans aan het Joseph van Thielpark 6.
Kijk voor meer informatie nu op www.stichtingsem.nl
Contact mail: [email protected]