Buiten is het 28 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 98.305 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
10reacties

Stichting SEM debatten in Helmond Hoe zijn jouw manieren?

Weet jij wat er bij je buurman leeft? Als dat zo is dan ben je een grote jongen.
Groet jij de persoon bij de bakker nog? Ken jij de persoon achter de caissière? Help jij een persoon oversteken? Lijkt allemaal ver van je bed show maar als Stichting SEM het afgelopen jaar bekijkt, zijn er honderden mensen die wij hebben gesproken die graag iets voor een ander willen doen. Ze weten vaak niet hoe ze dat aan moeten te pakken en wat ze moeten doen. Stichting SEM is een beweging die staat voor positiviteit, samenwerken en ontplooien. Wij denken graag mee met mensen hun droom uit willen laten komen en ondersteunen je om je droom te verwezenlijken. Wat je achtergrond ook is, het wordt tijd dat er samenwerking wordt aangegaan. Kom uit die stoel en praat met andere Helmonders, stel doelen en streef naar een samenleving waar we iets voor elkaar over hebben. Daarom organiseert SEM voor alle Helmonders: 7 onderwerp, 7 zaterdagen en 7 workshops en gaan Helmonders in gesprek met sociale wetenschappers en elkaar.

Wat nou “ik ben een Helmonder” weet je wel wat dat inhoudt?
SEM vindt het tijd “de Helmonder” uit te dagen en het achterste van zijn tong te laten zien.  Als de Helmonder op zijn stoel blijft zitten en met een groepje vrienden blijft klagen gebeurt er niets! Zullen de Helmonders blijven klagen tegen elkaar? Vind jij het leuk om te klagen of durf jij je mening weer te geven?
Kom daarom naar de workshops “Hoe zijn jouw manieren”!

Stichting SEM daagt je uit om met ons, andere Helmonders en een groep sociale wetenschappers in gesprek te gaan en dat je mening nu voor eens en altijd duidelijk wordt. Dan gaan we samen doelen stellen en dromen verwezenlijken die anders een idee blijven.

Wij danken De weblog van Helmond voor de ruimte om dit eerste log te plaatsen. Want elke zaterdag voorafgaand aan een workshop, plaatsen we hier het thema van de zaterdag erop ter discussie. De uitkomsten van die discussie hier, nemen wij mee in de workshopdiscussie.
Dit project is tot stand gekomen omdat er Helmondse burgers, stichtingen, gemeente en 13 wetenschappers uit Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Rotterdam en Leiden de handen ineen slaan. Partners van dit geweldige project zijn filmhuis Helmond, HelmondJONG2Gether, Stichting Impact, Lets Ruilwinkel en De weblog van Helmond. Ook jou zien wij als partner, dus kom naar de workshops!

Start zaterdag 17 januari 2009 tot en met 28 februari 2009, dus 7 weken elke zaterdag vanaf 16:00 uur tot 18:30, Filmhuis Helmond, BoscotondoFrans aan het Joseph van Thielpark 6.
Kijk voor meer informatie nu op www.stichtingsem.nl
Contact mail: [email protected]

10 reacties:

Ja, super initiatief en het wordt tijd dat Helmonders bruggen bouwen. Ik ben super trots dat er een organisatie is die er voor de mensheid is! Ga zo door en ik zal er zaterdag zeker zijn. Maak je borst maar nat!

Met vriendelijke groet Willem jansen

Beantwoorden

Wat nou mijn buren niet kennen, van binnuh en van buituh.. ik weet zelfs hoe laat de buurman terug is van zijn werk, hoeveel die verdient en dat hij de persoon bij de bakker groet, dus jullie stelling gaat totaal nergens over!

Theo Epels

Beantwoorden

@Theo, je kunt dit niet afdoen dat het nergens op slaat omdat jij toevallig je buren goed kent, meestal is het contact in straten niet zo bijzonder meer tegenwoordig.
Ik vind het een goed idee van Sem, ik hoop dat er veel bezoekers komen.

Beantwoorden

Ach, Je zegt wel dat het bijzonder is dat ik mijn buren ken, Dit is wel een gegeven! En als je niet begint bij jezelf dan veranderd er ook niets. Dus ga maar lekker naar die workshop want, dan is er in ieder geval al een iemand. Helmonders hebben toch geen zin om op zaterdag middag naar deze workshop te komen. Daar zijn ze waarschijnlijk te lui voor.
Theo Epels

Beantwoorden

Ik zeg helemaal niet dat het bijzonder is dat jij je buren kent, ik zei “omdat jij toevallig je buren goed kent”. En al begin je zelf zijn er nog legio mensen die daar lak en hebben en absoluut geen contact willen, nog geen Goedendag.

Beantwoorden

Ik heb ook op jullie site zitten lezen. Maar dat gaat wel een beetje boven mijn pet met die doctorandussen en dat soort onderwerpen. Dat is niks voor mij. Toch alle succes toegewenst.

Beantwoorden

Super initiatief,
Als er Helmonders zijn die een droom hebben en die daar aan willen werken. Nu is de tijd om te komen en aan je toekomst te werken.

Bedankt SEM en dus alle Helmonders, zet hem op!

Beantwoorden
Rini van de zanden/ verhoorvervoort

beste,

ook ik vind dit een zeer leuk initiatief!

wellicht dat ik zaterdag aanschuif.

Mvg

Beantwoorden

vanmiddag gaat het van start en ik ben benieuwd. Maar waar kan ik discussieren?

Beantwoorden

Het was heeelemaal te gek!!

afgelopen zaterdag was de eerste workshop, druk, leuk, geZellig en relaxed!

de komende weken ben ik er weer bij!

Greets

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *