20reacties

Het werk bij station Helmond in foto’s


Zoals je wellicht al zag, wordt het gebied rond het NS-station Helmond grondig onder handen genomen. De geraamde kosten zijn zo’n 32 miljoen euro en de werkzaamheden zorgen voor enige overlast. Maar dan krijgen we ook wat: een nieuwe fietsenstalling voor 2000 fietsen, een 30 meter brede tunnel die Suytkade en de Annawijk met het centrum verbindt, een volledig vernieuwd stationsplein én een nieuw stationsgebouw.met kunstwerk.
De zichtbare werkzaamheden aan dit project Spoorzone begonnen in 2010. Volgens de planning (ijs en weder dienende) is het project eind 2013 klaar.
Sinds vorig jaar maakt de officiële bouwfotografe Chantal van den Berg daar veel foto’s. Zodra het hele project klaar is, worden die gebundeld tot een boek als een mooi aandenken voor omwonenden en een ieder die eraan meewerkte. Gelukkig mag de weblog in de tussentijd haar foto’s op de weblog zetten, vandaag voor de vierde keer. Een mooi vervolg op de prachtige fotoreeks in mei en juli en oktober.

Spoorzone
20 reacties
Reageer

Leuk om al die foto's te zien. Voor de stad is het ontzettend goed om een nieuwe spoor onderdoorgang te krijgen. Hopelijk gaat het verkeer hierdoor wat beter lopen.

Ben benieuwd naar het gebruik van de fietsenstalling. Hij ziet er absoluut prachtig uit maar ik heb mijn twijffels over die rekken. Deze hebben volgens mij in diverse andere stallingen op proef gestaan. Naar mijn mening was het gebruik van het bovenste rek erg onhandig en zeker niet voor iedereen weg gelegd.

En dat stationsgebouw... was wordt het toch lelijk. Ik heb daar echt geen woorden voor. Het past écht totaal niet in de omgeving. Een van de doelstellingen was om een verbinding te krijgen met de achterliggende wijk, Suytkade. Had dan ook in die stijl gebouwd. Dat is sowieso een mooiere stijl en zou wél voor een verbinding kunnen zorgen. Nu is het wederom een losse flodder. Echt vreselijk. Snel slopen die handel ;)

@Dan: Het stationsgebouw staat er nog niet, dus slopen wordt moeilijk.

Frank Vincent

Op de foto met de oplaadpunten zie ik maar 8 stopcontacten een beetje erg weinig aangezien de meeste ouderen een electrische fiets hebben zou zeggen een puntje van aandacht! voordat er straks een week na de opening weer voor een tonnetje of twee drie verbouwd mowt gaan worden.

Mooi zo, dan kan er nog snel gekozen worden voor iets fatsoenlijks in plaats van dat verschrikkelijk aquarium dat nu in de plannen is ingetekend. Gauw dumpen die lelijke zooi.

Heel erg mooie foto's Chantal!! Leuk dat de omwonenden die later ook krijgen voor alle overlast.

Gatverdamme, gelijk weer negativiteit.. 'Tis ook echt nooit goed! Smaken zullen altijd verschillend blijven maar we kunnen niet oordelen op iets wat er nog geeneens staat. Ik krijg een steeds beter idee van hoe het gaat worden en alhoewel mijn eigen smaak zelf ook weer anders is is er zeker een hele verbetering zichtbaar voor de gemeente Helmond. Wanneer je dit vergelijkt met hoe het eerst was zijn we er geen 100 maar 200% op voorruit gegaan! Nu al... laat staan wanneer alles klaar is. :-)

Ik vraag me wel eens af of ze een dergelijk lelijk gebouw als de fietsenstalling ook mochten bouwen als de bewoners van Thiel of v.Vlissingen zouden heten.De hele stad wordt bevlekt met lelijke gebouwen behalve dan woonwijken als de Warande,Stiphout en Brandevoort en laat daar nou net niet het pleps van Helmond wonen

Mooie foto's, chapeau!

De officiële bouwfotografe Chantal van den Berg was donderdag en vrijdag weer bij het station in Helmond. Zij maakte de volgende foto's:

@Solveg op dinsdag 22 januari 2013 om 20:51:

Dank!

@Lieke op zaterdag 19 januari 2013 om 20:55:

Dankje!

@Kobutan op vrijdag 18 januari 2013 om 10:23:

Er zijn meerdere oplaat punten in de fietsenstalling.
Om ze allemaal vast te leggen leek mij beetje overbodig vandaar maar een aantal. ;) Ik zal de volgende keer tellen hoeveel het er zijn.

@Dan op vrijdag 18 januari 2013 om 14:26:

Dag Dan,

Ik moet zeggen dat ik persoonlijk dit een van de mooiere projecten vind die ik heb mogen fotograferen. Je moet het eind resultaat zien. Het moet altijd slechter worden voor dat het beter wordt. ;) (spreek uit ervaring)

Groetjes

mooie foto's Chantal!!!
hihi, jij blijft ook weer heen en weer rijden!!

@Chantal - Bouwfotografe.nl op donderdag 7 februari 2013 om 10:39:

Leuk dat je al jouw foto's zo'n beetje steeds in een zelfde stijl maakt.

Wat is eigenlijk de meerwaarde van die tunnel tussen Suytkade en Stationsplein ?
Was het niet beter om die een stukje verder te leggen, bij de spoorwegovergang van de Kanaaldijk ? Dan stroomt het daar eens een keertje lekker door.
Zoals het nu komt, rijd je onder die tunnel door en zo direkt de file in om de Traverse over te steken of om erop te komen. Wie gaat er straks nu zo het centrum inrijden ?
Ik vind het een hele rare plek voor zo'n tunnel.

De stand van zaken van de bouw van het station dit weekend:

Dit weekend werd vrijwel de gehele Stationsstraat afgesloten. Vanaf het GGD-gebouw tot de Verlengde Stationsstraat en voor het busstation door tot de Smalstraat.
De reden daarvoor was dat er nieuw asfalt aangebracht werd. In dat nieuwe asfalt werden detectielussen geslepen, waarmee de digitale reisinformatie op het busstation kan worden aangestuurd. Ernstige verkeershinder voor een ieder die dit weekend in de buurt van het station moest zijn.
Hanneke Bos maakte gisteren en vandaag de onderstaande 4 foto’s van de werkzaamheden.

Wat een actie! Maar het wordt vast heel erg mooi.

Ik zag dat het busstation weer hermetisch is afgesloten met hekwerk. De bussen stoppen weer voor het voormalig pand van het UWV en je kunt langs het voormalig pand van de belastingdienst op het perron komen.

Frank Vincent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: