14reacties

57.638 Snelheidsboetes vorig jaar


In 2021 werden in totaal 57.638 snelheidsboetes uitgeschreven in Helmond. Daarmee staan we op de vierde plaats van Brabantse gemeenten. De meest actieve flitspaal staat aan de Zuid-Westkant van de Europaweg. Daar werden maar liefst 15.634 weggebruikers op de bon geslingerd omdat ze de maximale snelheid overschreden. Die flitser zorgt daarmee voor ruim een kwart van het totaalaantal en staat op nummer 3 van onze provincie. Gemiddeld werd er 7,6 km per uur te hard gereden bij die geregistreerde overtreding.
Dit alles blijkt uit onderzoek van Independer op basis van het analyseren van de data van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Wil je bovenstaande cijfertjes vergelijken met de rest van het land, dan is hun analyse ‘the place to be’. In 2013 en 2014 waren er 31.885 respectievelijk 45.081 geregistreerde snelheidsovertredingen.

14 reacties
Reageer

Gelegaliseerde diefstal onder het mom van verkeersveiligheid.
7,6 km/h gemiddeld dan weet je wel dat een overgrote meerderheid van deze rooftocht minder als 5 km/h te snel heeft gereden.
Maar ja de hobby’s van onze politieke deugers dienen betaald te worden.

@Stef op dinsdag 14 juni 2022 om 18:47:

De tijdwinst die de snelheidsovertreder behaalt compenseert meestal de hoogte van de boete.

Blijkbaar snapt niet iedereen helemaal hoe flitsboetes werken dus ik leg het een keer uit.

Binnen de bebouwde kom krijg je pas snelheidsboetes VANAF 7 km/h te hard. Bij een maximum snelheid van 100 of 120 km/h is dit vanaf 8 km/h te hard en bij een maximum snelheid van 130 vanaf een gemeten snelheid van 136 km/h. De gemeten snelheid wordt met 3 km/h naar beneden gecorrigeerd, vanaf 100 km/h met drie procent.

Dus voor wie een "onzinboete" heeft gekregen omdat hij/zij binnen de bebouwde kom 4 km/h te hard heeft gereden even een rekensommetje: 4 km/h te hard = 54 km/h na correctie = 57 km/h voor correctie = 14% te hard. Bovendien wijkt de snelheidsmeter van elke auto af naar boven dus je snelheidsmeter staat dan al op of over de 60 km/h.

En voordat iemand me een wijsneus of betweter gaat vinden: ik ben beroepschauffeur en rij opgeteld ongeveer 100.000 kilometer per jaar (80.000 werk, 20.000 privé). Mijn laatste bekeuring was meer dan vijftien jaar geleden.

Ik woon al meer dan twintig jaar aan de Kasteel-Traverse.Als ik zie hoe er over die weg wordt gejakkerd en gejaagd én terugdenk aan alle zware ongelukken die ik al heb zien gebeuren, dan kan ik alleen maar de conclusie trekken dat een groot deel van de verkeersdeelnemers het dubbel en dwars verdiend heeft als er weer een wit-paarse envelop uit Leeuwarden op de deurmat valt.

@D'n dieje heeft gelijk........

@D'n dieje op dinsdag 14 juni 2022 om 20:28:

Wat een duidelijke uitleg, nooit geweten dat het zo zat.

De grote kijk mij eens deugen show is weer begonnen.
Een kind voelt aan dat 50 op een weg met dubbele rijstroken en een gescheiden middenberm, zonder fietsers of voetgangers, nogal een laf gangetje is.
Temeer daar het andermaal "niet gelukt is" om een groene golf voor 50km te creëren. Naast vrachtverkeer, dat Niet hybride is, en klungelig de 50 km niet haalt met optrekken als een vooroorlogse automobiel.
De dieje heeft zeker ook gelijk, maar dan voor de zwaardere verkeerdeliqten. Niet voor Jan en alleman die voor een hongerloon op weg naar brood op de plank is. De boetes zijn in ons land torenhoog ( kabinetkartel beweert van niet, die melden dat juist criminelen hier zwaar gestraft worden.).

57638 x 50,00 euro = 2.881.900,00 euro.....

@D'n dieje op dinsdag 14 juni 2022 om 20:28:

Je eerste alinea bedoel je zeker BUITEN de bebouwde kom want ik ken geen enkele stad waar je 100 of 120/130 km/h mag rijden.

@Andre op woensdag 15 juni 2022 om 07:49:

"Een kind voelt aan dat 50 op een weg met dubbele rijstroken en een gescheiden middenberm, zonder fietsers of voetgangers, nogal een laf gangetje is."

Vraag dat maar eens na bij de kinderen die aan zo'n weg wonen. Of aan de volwassenen.

@Andre op woensdag 15 juni 2022 om 07:49:

Jij meldt de geschetste verkeerssituatie//omstandigheden. Een kind staat daar niet bij stil. Je moet je gewoon houden aan wettelijk geldende en geregelde verkeersnormen. En als je die overtreedt en een bekeuring krijgt mag je in beroep gaan vanwege de opgelegde maatregel Dan mag je eventueel een rechter gaan overtuigen van je gelijk. Ik verwacht dat je in een kansloos traject belandt.

Der zijn helemaal geen kinderen langs die weg. Wat krijgen we nou, kinderen misbruiken om je gelijk te halen. Straks halen we de oorlog er nog bij ( 40-45 is hard genoeg)
Echt wat een lariekoek. Op woonerfen staan geen flitskasten.
Mand door gevallen de.

@Andre op woensdag 15 juni 2022 om 17:42:

Jij betrekt kinderen in jouw betoog! Ga met je verhaal maar naar een advocaat. Die fronst zijn wenkbrauwen als hij je aanhoort. Je hebt ook geen advocaat nodig als in beroep gaat bij een rechter in kanton. Succes gewenst.

Dan bende dom! Scherp blijven..... ipv gaan zitten appen en zo. Maar blijf vooral doorgaan allemaal. Scheelt de burgers die zich aan de regels houden een boel belasting!

Misschien komt er dan toch een flitser in de Heistraat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: