16reacties

HVV gaat uit zijn bol met kampioenschap

HVV Helmond is vanmiddag kampioen geworden. De thuiswedstrijd tegen Bavos werd met 5-1 gewonnen en daarmee was het kampioenschap in de 4e klasse G een feit. De voetbalvereniging liet vanochtend al weten dat alles op het zonnige Sportpark Houtsdonk in gereedheid was voor de kampioenswedstrijd. Al voordat er werd afgetrapt  werd al een voorschot genomen op de feeststemming en zorgden rookpotten langs het veld voor de juiste sfeer.

Het eerste van Helmonds oudste voetbalclub maakte het in het begin van haar laatste wedstrijd dit seizoen nog spannend. Het was wat onachtzaam en kreeg in de 14de minuut de 0-1 tegen. Ze hadden weliswaar een veldoverwicht en waren dreigend maar eerlijk is eerlijk: de mannen uit Bakel waren in de beginfase gevaarlijker.
Het leek voor de geel-zwarten goed te komen, een speler van Bavos maakte hands en de scheidsrechter legde hem op de stip. Nummer 10 Said Azarfane schoot de pingel feilloos in: 33ste minuut 1-1. HVV kreeg de geest en in de 40ste minuut haalde Yassir Javouani na een goeie combinatie de trekker over. 2-1. HVV bleef goed voetballen en ging rusten met 2-1.
Tijdens de tweede helft had HVV duidelijk de controle  Binnen een mum van tijd scoorde het 2 doelpunten en stond er 4-1 op het scorebord. Maikel Verkoelen en Yassir Javouari gooiden met die doelpunten de wedstrijd in het slot. Daarna deden de geel-zwarten het wat rustiger aan want de kat was in het bakkie. Ilias Adda scoorde nog de 5-1 met een zuiver hard schot.
Het kampioenschap en de promotie naar de 3e klasse is gerealiseerd. De sfeer zit er op Sportpark De Houtsdonk al goed in. Straks volgt een rondrit op de platte kar door de stad en daarna een feestavond in de kantine. Daarover komen vanavond in updates (in de reacties hieronder) meer foto’s, een verslag en 1 of meer video’s.

Vanaf de begane grond maakte Willie Nijssen de bovenstaande foto’s.
DvdR maakte vandaag alle beelden vanuit de lucht.