4reacties

Van den Bogaard: een mooie toekomst

Helmond Sport moet blijven? Dat stadium is de club inmiddels wel gepasseerd. Zeker nadat er na stevige onderhandelingen een akkoord werd bereikt met de gemeente over het nieuwe stadion. Daarom gaat Helmond Sport de honderd doeken vervangen voor nieuwe exemplaren met de slogan ‘Samen naar de Campus’.

Ook sportief gaat het Helmond Sport inmiddels voor de wind. Na vier rampseizoenen in de kelder van de eerste divisie staat Helmond Sport nu in het linkerrijtje (negende). Met een beetje geluk kan het zomaar gebeuren dat Helmond Sport over een paar jaar met het nieuwe stadion in de Eredivisie voetbalt. Op dit moment is het nog slechts een droom, maar het is in ieder geval duidelijk te merken dat Helmond Sport de weg naar boven weer heeft gevonden en de toekomst er hoopgevend uit ziet. Hier zijn we uiteraard erg blij mee.

Over de toekomst gesproken: op 16 maart heeft de gemeenteraad het voorstel aangenomen om Helmond tot 2040 te laten groeien en tegelijkertijd bereikbaar te houden. Het is een langetermijnvisie op Helmond en de regio richting 2040 op basis van een jaar aan onderzoek en regionale en landelijke gesprekken (MIRT-studie). Wat D66 betreft zijn deze uitkomsten uit de MIRT studie een mooi startpunt en uitgangspunt voor de toekomst van Helmond.

De Rijksoverheid gaat op basis van deze studie miljoenen investeren in Helmond en de regio en hierdoor kan Helmond gaan groeien. We staan aan het begin van een geheel nieuwe transitie op het gebied van mobiliteit en wonen met als belangrijk onderdeel het verbeteren van het OV-netwerk en de omslag naar duurzamere vervoersvormen zoals lopen, fietsen en deelmobiliteit en de forse verstedelijkingsopgave in en rondom het centrum (10.000 woningen erbij per 2040). Dit zijn veranderingen die te vergelijken zijn met de ontwikkelingen van Helmond Groeistad in de jaren 80.
Dit is hard nodig. We hebben een enorm woningtekort in Helmond. Niet voor niks zeggen wij altijd bouwen, bouwen, bouwen. Onze D66-wethouder Gaby van den Waardenburg is hier ook enorm goed mee op weg met tal van woningbouwprojecten, zoals Oranjekade in centrum-Noord.

De mobiliteitstransitie past helemaal in de visie van D66: we moeten naar een duurzame toekomst met een aantrekkelijk, groen centrum met meer ruimte voor verblijven en recreëren, zonder dat dit ten koste gaat van de bereikbaarheid. Het centrum blijft dan ook goed bereikbaar met de auto met parkeergarages in het hart van het centrum. Daarnaast komt er een zuidelijke aansluiting van Helmond op de A67 via de Rochadeweg, N612 en N279 om zo de doorstroming te verbeteren. Al met al belooft dit veel voor de toekomst van Helmond.

Jochem van den Bogaard
Raadslid D66 Helmond