3reacties

WilHelmonds update


Na een geslaagde lancering lééft het WilHelmonds! Dat weten wij, Helmond en zeker de muzikanten weten dat. Belangrijk, want die musici zorgen voor de muziek (waar het WilHelmonds om draait!). Achter de schermen is het team van WilHelmonds druk bezig. Hieronder wat nieuws van het front.

Allereerst het feit dat sinds de lancering zich 3 Helmonders spontaan bij ons hebben aangemeld om mee te helpen. Het team dat WilHelmonds organiseert groeit dus.
Met enige regelmaat krijgen we ook losse ideeën en voorstellen toegespeeld. Ontzettend leuk dat de Helmonders zo meedenken! Wat te denken van de volgende voorbeelden.
Bart Kuipers benaderde ons zondagmiddag omdat hij een extra prijs ter beschikking stelt. Speciaal voor WilHelmonds maakt hij een schilderij ter grootte van 60 bij 60 cm, “de HelMondriaan”. Bart wil deze prijs uitreiken aan een deelnemer die het volgens hém verdient, het is tenslotte zijn werk. Dat zal niet de finalewinnaar zijn, de winnaar wordt immers al rijkelijk beloond. Welke criteria hij gaat gebruiken, laat hij ruim voor de live rondes weten.
Een ander voorbeeld zijn de sponsortips die enkele Helmonders ons gaven. De eerste gesprekken naar aanleiding daarvan vonden inmiddels plaats. “Looking good!” was de reactie van onze sponsorgroep naderhand. Dergelijke tips zijn super, want ook de sponsors maken het WilHelmonds tot wat het moet zijn.

Verder kregen we enkele keren de vraag of wij iemand wisten die een songtekst muzikaal zou willen begeleiden. Heb jij ook een dergelijke oproep, plaats die dan hieronder bij de reacties. Wellicht vindt je op die wijze de benodigde muzikanten of tekstschrijvers of … voor deze wedstrijd. Zo kunnen er mooie muzikale Helmondse huwelijken ontstaan.
Voor bands die willen gaan meedoen is het goed om te weten dat we jullie nummers op volgorde van aanmelding plaatsen. Want vanaf 2 april staan alle nummers in de WilHelmonds-jukebox en de bijbehorende poll (waarop Helmond kan stemmen). Snellere inzenders staan dus hoger in de jukebox en de poll. Ons advies: is je nummer nog niet gereed, maar weet je al dat je gaat meedoen, meld je dan alvast aan. Zie het reglement voor de benodigde informatie bij inschrijving.

Tenslotte, qua aandacht in de media mogen we zeker niet klagen. En dat zal voorlopig niet veranderen. Want vanaf komende zondag plaatst weekblad het Zondagsnieuws telkens een artikel over een ingezonden WilHelmonds-nummer. Goede promotie voor WilHelmonds én voor de betreffende muzikanten.Zoals je wellicht al zag, besteedt weekblad De Loop vrijwel wekelijks aandacht aan WilHelmonds middels achtergrondartikelen en WilHelmonds-nieuwtjes. In de uitgave die morgen in de brievenbus ligt (kijk hier (pdf) alvast voor de digitale versie) zijn de ridders uit de WilHelmonds-video aan het woord.

Tot zover, deze WilHelmonds update. We houden jullie op de hoogte!

WilHelmonds
3 reacties
Reageer

En heeft Dhr. Kuipers ook gedacht aan kopieer rechten. Weinig creatief of eigen idee in dit werk. Schaamteloze kopie. Ik Hoop dat het Wilhelmonds wel beter nadenkt bij wat ze doen. Geen verbetering van het concept. Om zo reklame te maken voor jezelf, bleh!

@TjongeJonge
Een mens, en dus ook een kunstenaar, wordt nu eenmaal geïnspireerd door het werk van anderen. Het schilderij van Bart Kuipers is geen kopie van het werk van Mondriaan, maar er wel duidelijk op geïnspireerd.

@TjongeJonge:
De naam "de HelMondriaan" geeft aan dat er inderdaad naar het werk van een groot kunstschilder is gekeken. Er zijn mindere inspiratiebronnen. Maar om dat schaamteloos te noemen gaat wat ver, vinden wij. De naam WilHelmonds is bijvoorbeeld ook ergens op geïnspireerd.
Wij hebben het aanbod van Bart Kuipers graag aangenomen omdat we de musici die meedoen graag belonen. Dat zijn schilderij gewaardeerd wordt, zou kunnen blijken uit het feit dat iemand het al erg graag wilde hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: