Buiten is het 6 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 90.807 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
15reacties

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Met die voor mijn doen positieve houding, liep ik afgelopen vrijdag, vol goede moed richting de Braak. Zo’n eerste officiële wedstrijd van het seizoen heeft toch altijd iets speciaals. Snel en zonder problemen kwam ik het stadion binnen. De moderne handscanner, die men tegenwoordig ook in Helmond heeft om een seizoenkaart af te lezen, werkte zowaar in één keer goed. Dat ging vorig seizoen een paar keer hopeloos fout. Omdat ik benieuwd was naar het vernieuwde supportershome, besloot ik daar wat te drinken. Mijn verbazing was echter groot toen ik zag dat het hek naar het café gesloten was. De opvallend vriendelijke beveiliger, die voor het hek stond, vertelde me dat de nieuwe horeca-uitbater besloten had dat het hek dicht moest zijn. Ik moest dus het stadion weer verlaten om in het supporterscafé te komen. “Nieuw seizoen, nieuwe regels”, zei hij vriendelijk.
‘Waarom moet ik eerst mijn kont afvegen en kan ik daarna pas poepen?’, dacht ik. Maar gelaten liep ik terug naar de ingang. Nadat de steward me weer uitgebliept had, stond ik even later in een opvallend leeg supporterscafé. De supporters die er waren, maakten zich vooral druk om de veel te kleine plastic bekertjes waar het bier in zat. Ze hadden geen oog voor de houterige DJ die het over verzoeknummertjes had, die je aan kon vragen. Zijn verschijning en muziekkeuze deed me sterk denken aan de prikfeestjes, die ik vroeger op de basisschool had. Omdat ik bang was dat ik een meisje zou moeten vragen om te slowdancen en omdat de wedstrijd bijna begon, besloot ik maar plaats te nemen op de tribune. Het was goed om te zien dat Fortuna gewoon in het geel-groen voetbalde en niet in zo’n foei lelijk uit-shirt, zoals bij veel clubs gewoonte is geworden. Als liefhebber moet je je geluk soms halen uit kleine dingen.

In de rust was het hek naar het supporterscafé wél open. Blijkbaar was het onnodige van deze omslachtige klantonvriendelijke afsluiting bij meer mensen doorgedrongen. Het was nu ook een stuk drukker in het café. Waarschijnlijk was ik één van de weinige die naar het geratel van de DJ luisterde. Vol trots vertelde hij dat hij eigenlijk niets om voetbal gaf en dat het hem een worst zou zijn of Helmond Sport nu wél of niet zou winnen deze avond. Het ging hem alleen maar om de gezelligheid. Met deze eerlijke, maar bepaald niet opbeurende woorden van onze prik-DJ maakte ik me op voor de tweede helft. Met veel moeite kon ik nog een beker bier bestellen. Er was wat onduidelijkheid of het bier wél of niet meegenomen mocht worden op de tribune in de tweede helft. Over het feit dat het dak lekte, er duivenpoep op de stoelen zat en het programmaboekje niet meer dan een A4-tje is geworden wil ik niet klagen, dat ben ik gewend en het is ook een beetje de charme van het bezoeken van een wedstrijd van Helmond Sport. Een keer verliezen is niet leuk, maar ook niet dramatisch. Wat me wel tegenvalt, is dat het voor een gewone supporter steeds duurder wordt om naar Helmond Sport te gaan. De horecaprijzen zijn enorm gestegen dit seizoen. Ik moest bijvoorbeeld 4 euro betalen voor een beker bier die vorig seizoen nog 3 euro kostte. Een significante prijsstijging waarover na de wedstrijd misschien nog wel meer werd gesproken dan de onterechte 0-1 nederlaag. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de verhoging van de seizoenkaart van ongeveer 25 %. Maar goed, ik wens de DJ en horeca-uitbaters veel wijsheid en vooral veel gezelligheid dit seizoen. Alle begin is moeilijk, zullen we maar zeggen.

Buurman

15 reacties:

Jammer dat ze verloren. Maar de eerste prijs dit seizoen heeft Helmond Sport dus al te pakken: ze hebben het duurste bier van Helmond. Ondanks de hoge prijs geen hoofdprijs, maar toch…

Beantwoorden

Mooi geschreven Buurman en ik ben het volledig met je eens!

Beantwoorden

Goed dat je het aanhaalt Buurman. Helemaal mee eens!

Beantwoorden

4 euro voor een bekertje bier… nou ze mogen het houden 1.50 goed betaald meer ok nie!

Beantwoorden

@Joep op maandag 11 augustus 2014 om 11:34:

Voor alle duidelijkheid, ik betaalde 4 euro voor een grote beker bier (vorig seizoen 3 euro). Maar alle andere prijzen zijn ook erg omhoog gegaan. Nog even en we moeten betalen voor de wc…

Beantwoorden

en de koffie dan van grote beker vorig seizoen naar kleine beker nu en van 1,50 naar 2 euro.
willen zeker vlug rijk worden maar nie over minne rug

Beantwoorden

consumptieprijzen zijn inderdaad belachelijk. Gewoon ff boycotten, dan komen ze er hopelijk wel van terug. Ik pak thuis wel een versnapering want zo wordt het wel erg duur om met de kroost eens een wedstrijdje te bezoeken.

Wat betreft de stijging vd seizoenskaart, die was logisch, vorig jaar is die berekent over 15 wedstrijden, toen was nog niet bekend dat er 3 jeugdelftallen mee gingen doen, nu krijg je 19 wedstrijden met je sk, dus valt die prijsstijging nog te verdedigen.. die andere uiteraard niet !

Beantwoorden

Inderdaad, bij de volgende thuiswedstrijd gewoon boycotten tot die oplichtersprijzen weer zijn teruggedraaid. De seizoenskaarten zijn al flink in prijs verhoogd en dat is wel genoeg.

Beantwoorden

Wel ff schreiden: de prijs van een scc wordt door HS bepaald, die van het supp.cafe door de uitbater. Neemt niet weg dat 4 Euro voor een grote beker (hoeveel?) veel is, maar vergeleken met andere horeca “normaal” kan zijn. Dus: vooral geen appelen met peren vergelijken.

Beantwoorden

Buurman je hebt helemaal gelijk. Verstraten Catering deed het helemaal nog niet zo slecht en is jammer dat ze weg zijn. Maar als je de kost niet meer kan verdienen en er elke week geld bij moet, moet je eieren voor je geld kiezen.

Beantwoorden

@Marco VandérA op dinsdag 12 augustus 2014 om 09:20:

Eigenlijk zou Helmond Sport (met medewerking van Bavaria) alles in eigen beheer moeten doen.

Beantwoorden

Helmond Sport verschaft duidelijkheid over bierprijs en supporterscafé
Of bovenstaande column van Buurman er iets mee te maken heeft, is ons niet helemaal duidelijk. Maar vandaag maakte Helmond Sport op haar website het onderstaande bekend.

Er zijn voorafgaand en tijdens de wedstrijd tegen Fortuna Sittard wat onduidelijkheden geweest, onder andere met betrekking tot de regels bij het supporterscafé. Met de interne en externe communicatie zijn we enigszins in gebreke gebleven. Dat willen we hierbij rechtzetten en duidelijkheid verschaffen welke veranderingen er ten opzichte van vorig seizoen zijn doorgevoerd.
Voor het nieuwe seizoen zijn de volgende afspraken gemaakt:

  • Voor de wedstrijd is het supporterscafé te bereiken via het plein voor het café (de grote poort zal open zijn) en de openstaande nooddeur aan de zijkant (langs de kassa’s). Vanuit het stadion is het supporterscafé voor de wedstrijd niet bereikbaar.
  • Zodra de wedstrijd begint verzoeken we iedereen het supporterscafé te verlaten en via de gebruikelijke ingangen het stadion binnen te gaan. De grote poort op het plein en de nooddeur worden gesloten.
  • Tijdens de wedstrijd wordt de binnendeur van het supporterscafé naar het stadion geopend. De supporters kunnen tijdens de rust via deze deur naar het supporterscafé.
  • Rond de 75e minuut worden de grote poort op het plein en de nooddeur weer geopend. De poorten om het stadion te verlaten gaan dan ook open.
  • De bierverkoop in het stadion bij de verkooppunten zal vrij zijn tot aan de 75e minuut. Dit betekent dat tijdens de eerste helft, de rust en een groot gedeelte van de tweede helft bier gekocht kan worden. Tot die tijd mag je met bier uit het supporterscafé ook het stadion in.
  • Vanaf de 75e minuut is er alleen bierverkoop in het supporterscafé maar mag men vanuit het café niet meer met bier het stadion in om de wedstrijd te kijken.
  • Het is, net als voorgaande jaren, niet toegestaan om de wedstrijd vanuit de gracht te bekijken. Iedere supporters dient, wanneer er drank of etenswaren is gekocht in de verkooppunten, de wedstrijd te kijken op de tribune.
  • De bierprijzen zijn verhoogd ten opzichte van vorig seizoen. Bier van 0,2 liter kost € 2,- en 0,4 liter kost € 4,- deze prijzen zijn gelijkgesteld aan de prijzen bij PSV, NAC Breda en FC Den Bosch (stadions waar Topevents ook de publiekscatering verzorgt). De prijzen daar zijn € 2,50 voor 0,25 liter en € 5,- voor 0,5 liter.
  • De hoeveelheid koffie zal worden verhoogd, hiervoor zal de afstemming van de koffieautomaten worden aangepast.
  • Het supporterscafé is flink opgeknapt. Het interieur is veranderd, de muren geschilderd, verlichting aangepast en een graffitiwand gemaakt. Tevens is een supportersplein gecreëerd voor het supporterscafé. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Het is organisatorisch niet mogelijk bij beide in- en uitgangen van het supporterscafé kaartcontroles te houden, waardoor we voor bovenstaande optie hebben gekozen (zie eerste vier punten van bovenstaande opsomming).
De verruiming van de verkoop van bier was een grote wens van de supporters en Helmond Sport. In overleg met politie en gemeente hebben we dit kunnen aanpassen. We hopen dit tot in lengte van jaren zo te kunnen houden.

Beantwoorden

Het is nogal wat communicatie van Helmond Sport. Goed dat ze voor een deel toegeven, maar niet voor de bierprijs dus. Wel meer koffie.
Ben benieuwd wat onze Buurman ervan vindt als hij het leest.

Beantwoorden

@Buurman:
Ondanks jouw column heeft de Braak voortaan het duurste bier van Helmond.
Een gratis pilsje staat dadelijk voor je klaar op Braak. “Da kost je niks hè?” 🙂

Beantwoorden

Voor je naar Helmond Sport (HS) gaat kijken dien je dus eerst een cursus te volgen.

Mooi dat HS zichzelf gelijk stelt aan bv NAC, een club onderaan de eredivisie. Toevallig heb ik de eerste wedstrijd dit seizoen van NAC tegen Excelsior bezocht.
Ook daar is een supportersplein, een DJ met pompende muziek vermaakt het toegestroomde volk. Leuke dames staan te flyeren om de nieuwe betaalpas aan te prijzen, tevens informeren ze supporters hoe ze hun oude betaalpas kunnen omzetten. Ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd komt een presentator die een simpel oud hollands spel begeleidt, nl spijkerbroek hangen. Weet, is simpel, maar toch werd er alom gelachen op het plein. Tussen het spijkerbroekhangen wist de DJ de juiste snaar te raken en was iedereen lekker warmgedraaid. Helaas was de wedstrijd niet om aan te zien, maar direct na de wedstrijd was het in het supporteshome (zeer) druk en gezellig, de nare smaak van de wedstrijd werd met bier weggespoeld. Een goedgetapt biertje wel te verstaan. Er was een speciaal persoon ingehuurd om het bier te tappen, en dus geen schuimkraag van twee lengtevingers.
Ik ben benieuwd of topevents behalve de bierprijzen ook aan de verwachtingen voldoet zoals die bij NAC gelden, aan het stukje van Buurman te zien niet.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *