Buiten is het 12 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 108.687 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

`Het seizoen da is begonnen…‘ De officiële aftrap voor Onze mannen was afgelopen vrijdag in Breda tegen volksclub NAC. Ondanks dat veel mensen nog op vakantie zijn, was het Ratje-is-soms-van-de leg-stadion met bijna 15.000 toeschouwers aardig gevuld. De vakantieperiode heeft wel het voordeel dat er meestal geen files staan. Hierdoor was de Helmondse aanhang ruim op tijd aanwezig. Die tijd was ook wel nodig; eerst één voor één door een smalle ingang, daarna ongewenst betast worden, vervolgens 45 trappen omhoog en dan 15 minuten wachten op een biertje.

foto uit 2019

Veel tijd om een spandoek op te hangen is er dan niet meer. Dat laatste valt sowieso niet mee in een aquarium (de bijnaam van het uitvak van NAC, vanwege de gladde, doorzichtige plastic platen die het vak ontsieren) een spandoek op te hangen. Het is nog makkelijker om een paling, met je handen te vangen dan een doek op te hangen in Breda. Maar toen de juiste tape gevonden was bleven de meeste doeken hangen. Een poging om het grootste doek op te hangen werd vroegtijdig gestaakt. ‘Ik heb gvd ok vakantie…” hoorde ik een jongen van vak O saggerijnig zeggen na 3 pogingen om het grote gevaarte op te hangen.

Om klokslag 20:00 uur was iedereen klaar voor een mooie pot voetbal. Het eerste fluitsignaal werd nog wel even uitgesteld vanwege een Helmonds kringgesprek dat nog even plaats vond op het veld. Wat zeg je dan als je op het moment van aanvang met de koppen tegen elkaar in een kring staat? “Volgende keer wel allemaal je tanden poetsen”? Doe dat voor de wedstrijd in de kleedkamer en ga gewoon op je plaats staan in het veld voor de aftrap.

De wedstrijd zelf was nogal chaotisch. Zowel NAC als Helmond Sport zijn nog geen geoliede machine. Bovendien hielp de warrig fluitende scheidsrechter Blank hier ook niet echt aan mee. Uiteindelijk werd het 1-0 voor de thuisclub. De opluchting en vreugde bij NAC was groot na het laatste fluitsignaal. Als je niet beter wist dacht je even dat NAC gepromoveerd was. Een gelijkspel was, in mijn ogen, een betere uitslag geweest. Niet op de laatste plaats omdat ik dan wél punten had behaald bij het inmiddels beruchte “Heel Helmond gokt’ van We are Helmond.

Na afloop was het evaluerende kringgesprek belangrijker dan het trouwe uitpubliek eerst te bedanken. Jammer want een aantal supporters zaten toen al bijna in de bus.

‘Het seizoen da is begonne, de punten worden nog nie geteld…’ Tegen NAC verliezen en het tot de laatste minuut spannend houden, is geen schande. Het wordt een mooi seizoen met de vele Brabantse potjes en de buitenlandse wedstrijden in Limburg. Met ploegen zoals Willem II, NAC, ADO Den Haag, Heracles, PEC en De Graafschap is de eerste divisie, op papier, sterker dan ooit. Het blijft jammer dat de competitie ontsiert wordt door de 4 beloften teams. Maar misschien kunnen we daar eens een goed kringgesprek over hebben…?

Hoe dan ook wens ik jullie een skôn seizoen! Buurman

5 reacties:

En stop die vlag maar in je …

Beantwoorden

@Vlag op zondag 7 augustus 2022 om 22:31:
Een pluim bedoel je toch.

@Buurman Geweldig stuk weer.
Een wat recentere en betere foto voor jou.

Beantwoorden

@Ron Bedankt voor het compliment en de foto!

Beantwoorden

@Buurman:
Schot in de roos die column van jou, gisteravond weer een evaluerende kringgesprek met onze jongens. Hebben die geen kleedkamer? 😉

Beantwoorden

Ook na de verloren wedstrijd tegen FC Eindhoven gisteravond hield Helmond Sport een kringgesprek op het veld. Dirk Smeets zag het en legde het vast:

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *