Buiten is het 15 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.051 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Als ik Roel van de Sande zie voetballen, moet ik altijd aan het tv-programma Boer zoekt vrouw denken. Voordat ik heel agrarisch Nederland en de Roel van de Sande-fanclub over me heen krijg, “Ik heb niets tegen boeren”. In een ver verleden had ik zelfs een singeltje van Normaal in mijn platencollectie. Bovendien was ik op de basisschool bevriend met iemand die lid was van de KPJ (Katholieke Plattelands Jongeren) en heb daar zelfs een keer, geheel vrijwillig, carnaval gevierd. Dit om maar aan te geven dat ik volledig geïntegreerd ben in het plattelandsleven.

Roel heeft misschien helemaal niets met boeren en heeft waarschijnlijk al een vrouw, maar ik vind het een type die aan het programma van Yvon Jaspers mee zou kunnen doen. Ik zie de fragmenten van Lucky tv, waar Roel een hoofdrol speelt, al voor me. Wat voetballers in hun privéleven doen moeten ze zelf weten, het gaat mij immers om het voetbal. Ik moet toegeven dat ik een zwak heb voor de sympathieke geboren Bestenaar. Natuurlijk ga ik niet over de opstelling van Helmond Sport, maar ik vind het jammer dat van de Sande tegenwoordig op de bank moet beginnen. Hij is in zijn ijver wel een paar keer tegen een domme kaart aangelopen, maar daar kan aan gewerkt worden. Roel kan, in mijn ogen, nog uitgroeien tot ‘de stofzuiger van Helmond’. Vooral met dit slechte weer hebben we geen mooi-weer-voetballers nodig, maar bikkels. Jongens die van stamppot houden. Niet lullen maar poetsen en dan bedoel ik niet schoenen poetsen. Het siert van de Sande dat hij niet zeurt en gewoon positief op de bank plaatsneemt. Hij zet zich in op trainingen en heeft nog plezier in de rondootjes voor de wedstrijd die de reservespelers maken met de Robinstijn van de Week*. Waar andere speler zouden lachen als een boer met kiespijn, heeft Roel echt plezier met deze kinderen.

Na drie achtereenvolgende thuisoverwinningen en een schitterende reünie van de AA-Side was er gelukkig weer reden genoeg om te lachen op de Braak. Hopelijk trekken we deze lijn door, ook in uitwedstrijden. Maar omdat de Jupiler League, net als Boer zoekt vrouw, altijd even verrassend is, blijft het afwachten hoe dit seizoen verder zal verlopen.

Buurman

*FC Robinstijn is het mooie initiatief dat voetbalgerelateerde kinderwensen in vervulling laat gaan.

3 reacties:

Weer een mooie column neergezet

Beantwoorden

Bedankt Adrie,

Waarschijnlijk start Roel in de basis vanavond tegen RKC ( Sequeira is ziek)

Beantwoorden

Vrijdag kreeg ik onderstaande mail. Gelukkig was ik nog net niet onderweg naar Waalwijk.

Goedemiddag,

U heeft onlangs een persaccreditatie aangevraagd en deze is gehonoreerd. In overleg met Helmond Sport hebben wij u van de perslijst gehaald en uw accreditatie ingetrokken. U staat vanavond niet op de lijst en kan het stadion dus niet betreden.

Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met Helmond Sport.

Erop vertrouwende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

RKC WAALWIJK

Ik wacht nog op de uitleg van Helmond Sport en ben zeer benieuwd wat de reden is van dit stadionverbod.

JAMMER DAT HELMOND SPORT DE WEBLOG/ BUURMAN ZO DWARS ZIT!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *