Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.885 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Helmond Sport gaat meedoen met een wel heel speciale pilot. Het betreft een unieke samenwerking tussen de voetbalclub uit het Kattegat, de K.N.V.B., de TU Eindhoven en een nog niet met naam te noemen geldschieter uit China. Volgens een persvoorlichter van Helmond Sport wordt er achter de schermen druk gewerkt aan een uniek project. Als alles meezit kan trainer Roy Hendriksen vanaf de play offs beschikken over een extra hulpmiddel. De K.N.V.B. heeft speciaal Helmond Sport gekozen voor deze proef. De Helmonders zijn al geplaatst voor de nacompetitie en doen net als Jong Ajax en Jong PSV de rest van deze competitie eigenlijk nog voor spek en bonen mee, aldus Hans van Breukelen namens de K.NV.B..
Bovendien slaagt de club er steeds weer in om in de laatste minuten van de wedstrijd een overwinning of gelijkspel uit handen te geven. Afgelopen vrijdag viel de gelijkmaker voor Jong FC Utrecht weer eens in de extra tijd. Volgens een opgetogen van Breukelen behoort dit probleem in de toekomst tot het verleden. De Utrechtse Polletjeskoning weet uit eigen ervaring hoe het is om een overwinning weg te geven in de slotfase. Bijna 30 jaar geleden maakte hij als PSV-doelman in de wedstrijd tegen Feyenoord een historische blunder in de blessuretijd.

De TU Eindhoven is bezig met het ontwikkelen van een unieke App. De App lijkt erg op de populaire Flashscore App. FlashScore is de snelste en meest accurate dienst voor live uitslagen in Nederland. Het speciale aan de App is echter dat je er in de toekomst een extra claim-optie bij kunt kopen. Hiermee heb je het recht om zodra een wedstrijd in de slotfase bezig is, de tussenstand als eindstand te bepalen. Zodra je de optie aanklikt zal er de komende drie minuten niet gescoord worden. Door een ingenieus systeem krijgen de dienstdoende scheidsrechters een seintje dat er tijdelijk niet mag worden gescoord. Met deze mogelijkheid kun je als het ware een wedstrijd die bezig is in de 90ste minuut beëindigen.

De K.N.V.B. wil hiermee voorop lopen in het legaliseren van matchfixing. In de ontwikkelingsfase is de App alleen te gebruiken door trainers. Het uiteindelijke doel is om wedstrijden te verkopen aan rijke gokkers. De eer aan trainer Roy Hendriksen om als eerste de App te testen. Een dag na de competitie wedstrijd van 31 maart tussen Helmond Sport – FC Dordrecht zal de wereldpremière van de App plaatsvinden. In een speciale ingelaste oefenwedstrijd, tegen een nog geheime, maar zeer grote tegenstander, zal de App zijn vuurdoop krijgen.

Misschien heb ik de laatste tijd wel te veel Fanta gedronken. Tegenwoordig is er overal een App voor, laten we deze maar even niet gebruiken. Blessuretijd en polletjes horen bij het voetbal, al is het wel pijnlijk om weer in de slotfase onderuit te gaan. Bovendien heb ik in mijn agenda gekeken en heb ik op 1 april wel iets beters te doen. Ik wens u een mooie Feyenoord – P.S.V. toe en als u nog gaat carnavallen, niet te veel Fanta drinken…

Buurman

6 reacties:

@Buurman: Goed idee, wie weet helpt het. Kwam dat idee nog van Marco van Basten?

Beantwoorden

Leuke column, al heb ik me wel wat geërgerd aan de spelfout in de titel…

Beantwoorden

@Mus op maandag 27 februari 2017 om 14:08:

Teveel bedoel je?

Beantwoorden

@Buurman op maandag 27 februari 2017 om 15:16:

Juist! Mooi dat het niet alleen mij is opgevallen.

Beantwoorden

@Mus op maandag 27 februari 2017 om 14:08:

Een teveel aan Fanta in het bloed? 🙂

Beantwoorden

@Frank op donderdag 2 maart 2017 om 12:19:

Ik drink eigenlijk alleen maar water, thee en te veel cola, dus aan een teveel aan Fanta in mijn bloed kan het niet liggen 😉

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *