Buiten is het 15 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.918 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Dat mensen, geheel vrijwillig, naar de Toppers gaan moeten ze zelf weten. Dat veel van hen hun vrolijke outfits aanhouden en een week later dezelfde Arena betreden voor de Interland Nederland – VS kan ik niet verbieden. Dat die wedstrijd vervolgens met een dicht dak wordt gespeeld, daar heb ik gelukkig óók geen invloed op. Het Kleintje Pils publiek is immers niet alleen in het Thialf stadion aanwezig tijdens de Nederlandse folklore die schaatsen heet, maar mag overal vrij rond lopen, dus ook bij een potje voetbal van Oranje. Als het Nederlands Elftal speelt doet men het dak graag dicht om de carnavaleske schaatssfeer die in het Thialf stadion hangt zo veel mogelijk na te bootsen. In de loop der jaren ben ik er aan gewend geraakt. Voetbal is niet meer zoals vroeger en daar heb ik me allang bij neergelegd. Bovendien is de mens een kuddedier en zondigt iedereen wel eens. Zo betrapte ik mezelf erop dat ik tijdens de wedstrijd Roda JC – Helmond Sport meedeed aan de wave die door het stadion ging. Ik had toen pas twee pilsjes op en we stonden ook nog eens met 5-0 achter. Iedereen maakt fouten, zullen we maar zeggen.

Wat betreft voetbal ben ik over het algemeen een ouwe zeur geworden die de waarden als ‘echt gras’, ‘staantribunes’, ‘zwarte kicksen’ en ‘authentieke clubkleuren’ nog hoog in het vaandel heeft staan. Voor mij was het dan ook een verademing toen ik hoorde van het initiatief de 2de Divisie. Dit is een mini-competitie die wordt gehouden tussen FC Wageningen, HFC Haarlem, SVV en SC Veendam. Vier ploegen die in de afgelopen jaren zijn verdwenen uit het betaald voetbal. Deze maand worden in de originele stadions van de vier clubs wedstrijden afgewerkt. Mijn gedachten gingen terug naar de wedstrijden toen we in Helmond nog tegen deze clubs speelden. Zo promoveerde Helmond Sport na een wedstrijd tegen Veendam in 1982. Handhaafde het zich een jaar later in de beslissende wedstrijd tegen Haarlem en speelde het de halve finale van de K.N.V.B beker tegen FC Wageningen, 30 jaar geleden. Over de finale die daarna volgde in en tegen Utrecht wil ik het liever niet hebben. Waar ik het liever ook niet over wil hebben is de vechtpartij die uitbrak tijdens een van de wedstrijden van de 2de Divisie. Dit gebeurde cynisch genoeg toen de muziek van Aretha Franklin uit de speakers galmde met het nummer respect

Zelf kan ik slecht tegen geweld. Om dit te laten blijken riep ik dan ook: “Die relnichten moeten ze meteen kapotschieten.” Deze zwarte humor wordt hier thuis niet altijd goed begrepen. Hooliganisme is van alle tijden en is iets om moedeloos van te worden, ik weet de oplossing ook niet. Wel weet ik dat de lui die dit mooie initiatief verpesten voor mij de échte namaak supporters zijn, daar kan zelfs Kleintje Pils niet tegenop.

Buurman

1 reactie:

Helaas stopt de 2de Divisie… http://www.2edivisie.nl/?p=468

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *