Buiten is het 1 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.570 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Dat ze in Helmond kunnen mopperen is niets nieuws, maar in Rotterdam kunnen ze er ook wat van. Dit merkte ik zondag tijdens de return tegen Sparta. Eigen spelers kregen, vooral in de eerste helft, allerlei verwijten naar hun hoofd geslingerd. Voor mij riep iemand tegen Calabro, de spits van Sparta: “Je doe genene pleuris goed man! ”, terwijl de wedstrijd pas tien minuten bezig was. Achter me schreeuwde een vrouw wel twaalf keer tijdens de wedstrijd: “Je gaat staan waar je niet mot staan”. In de rust, tijdens het plassen, stond ik naast een man die me sterk aan Lee Touwers deed denken toen hij nog 20 jaar was: “Je ken een hoop stront paars verruvu, maar ut blijf een hoop stront.” Om maar even aan te geven hoe de gemiddelde Rotterdammer dacht over de eerste helft. Maar ook de scheidrechters (de eerste werd door een zweepslag vervangen) moesten het ontgelden op het Kasteel. De scheids was volgens de Rotterdammers dus letterlijk ‘twee keer niks’ die middag. Het is maar goed dat ik geen lid ben van ‘de Bond tegen vloeken’, anders had ik waarschijnlijk de 90 minuten niet uitgezeten. Van het sjieke Sparta was op de tribune weinig te merken, het leek wel een gemiddelde thuiswedstrijd van Helmond Sport.

Zeven wedstrijden moest Helmond Sport dit seizoen spelen tegen een ploeg uit Rotterdam. Vier keer in de reguliere competitie, de twee wedstrijden in de play offs en de bekerwedstrijd tegen  Xerxes/DZB konden niet worden omgezet in winst. Dus in Rotterdam moeten ze eigenlijk niet zo zeuren. Dan heb ik het ook maar niet over de handsbal van die middag, al denk ik niet dat een strafschop een echte ommekeer zou hebben gegeven. Ik heb het gevoel dat de spelers van Helmond Sport niet echt geloofden in ‘Het wonder van Rotterdam’. Er was zeker wel veel inzet, maar echte overtuiging dat het allemaal nog ging lukken was er die middag niet. Die overtuiging was er wel bij trainer Eric Meijers. Ik had de indruk dat hij pas in de blessuretijd door kreeg dat het wel heel moeilijk was om nog drie keer te scoren. Meijers houdt van statistieken en gokte op een 2-5 overwinning, net als bij de Graafschap uit, eerder dit seizoen. Zijn ploeg had tenslotte, dit seizoen, nog geen enkele keer twee wedstrijden achterelkaar verloren, dus alles was nog mogelijk volgens Eric. Helaas zeggen statistieken niet alles in het voetbal en is het seizoen voorbij voor Eric en zijn mannen. Een vierde plaats is zeker weer knap. Volgend seizoen beter en dan ‘iets’ later en op de juiste momenten pieken, zullen we maar zeggen.

Buurman

12 reacties:

met de middelen die Helmond Sport ter beschikking heeft mogen wij niet klagen. We zijn de afgelopen jaren verwend waardoor de lat steeds hoger wordt gelegd. Met een 12e begroting van de Jupiler L. doen wij het dus niet slecht. Ik heb er weer het volste vertrouwen in dat we volgend seizoen weer play offs gaan spelen. Ik heb er alweer zin in!

Beantwoorden

Ik ook.

Petje af voor voetballend HS.

Beantwoorden

Geweldige prestatie, ja, ALWEER !!!

Laat de politiek nu zich ook eens van hasr goede zijde zien en eindelijk groen licht geven voor een nieuw stadion.
Het zou ook een prestatie vsn formaat zijn.

Beantwoorden

“Zijn ploeg had tenslotte, dit seizoen, nog geen enkele keer twee wedstrijden achterelkaar verloren, dus alles was nog mogelijk volgens Eric.”

Dan heeft Meijers ook hier in gelijk, want 2x achter elkaar verloren hebben ze niet. Hoewel er verder niets mee opgeschoten wordt.

Beantwoorden

@Ruud 17.22 uur
24 juni zal er een (definitief) plan vanuit HS moeten liggen dat voldoende financieel is onderbouwd. Liefst zonder boekhoudkundige trucs. Waar de raad dan jja of nee tegen moet zeggen.
Als HS (en de raad) eerder had gekozen voor een definitief verblijf op de Braak (in mijn ogen nog steeds de beste plek) dan waren ze/we al klaar geweest.

Ik zou zeggen komt allen, dan zit ook de raadszaal weer eens vol.

Beantwoorden

Knappe prestatie van Helmond wederom dit jaar! En met 3 nieuwe spelers die voor een respectievelijk 3 en 4 jaar zijn vastgelegd, kunnen we spreken van een goed beleid.. Dit is beter dan in de voorbereiding nog wat proberen met een of andere Griek of Spanjaard..

Beantwoorden

Wel 2x gewonnen van 040!

Beantwoorden

@Ad: er is op 25 (!) juni om 17:30 uur (!) een raadsvergadering gepland (volgens de site van de geminte), de agenda is nog niet gepubliceerd.
Wellicht dat dit tot een “volle bak” kan leiden.

Beantwoorden

@Ruud
Klopt moet 25 juni zijn. Maar misschien wordt het dringen en kunnen belangstellenden vast op 24 juni hun plaatsen in nemen 😉

Beantwoorden

@Ad
Dan hedde sanderdaag wel ping in oewe rug.

Beantwoorden

Dinsdag 18 juni is er een extra vergadering van 3 raadscommissies over het stadion van Helmond Sport. Na behandeling daarvan adviseren die raadscommissies om dat onderwerp als een hamerstuk of als een bespreekstuk te agenderen voor de raadsvergadering van dinsdag 25 juni.

Beantwoorden

@De weblog van Helmond op donderdag 23 mei 2013 om 21:38:

Kan nou wel al voorspellen dat het geen hamerstuk zal worden.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *