Buiten is het 18 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.885 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Het scheelde maar een haar of de naam Buurman had in het rijtje Slegers, Jansma gestaan. Ik doel dan niet op de haardracht van Kees Jansma en Thijs Slegers, maar op de functies van beide mannen bij respectievelijk de K.N.V.B. en PSV als (voormalig) perschef. Eigenlijk mag ik er niet over praten, maar onlangs ben ik gevraagd als persvoorlichter van Helmond Sport. Manager perszaken Helmond Sport zoals het zo mooi boven de functieomschrijving stond. Ik was natuurlijk zeer vereerd met het aanbod. Thuis moest ik wel even uitleggen dat deze functie niets te maken heeft met zwangere vrouwen of met Sjef, de voorzitter van de Stichting moeilijk poepen. Helmond Sport heeft immers geen vrouwenteam en ik heet ook geen Sjef. Iedereen heeft blijkbaar zijn eigen associaties bij de term perschef.

De misschien wel bekendste Helmond Sport-supporter Thijs Slegers is per 1 juli van dit jaar de kersverse manager perszaken van PSV geworden. Slegers had in het verleden vaak de primeur als het ging over PSV-nieuws. In zijn nieuwe functie is het juist de bedoeling dat hij zolang mogelijk zijn mond houdt over een nieuwtje. Het aantal tweets op zijn Twitter-account is sinds zijn aanstelling opvallend gedaald. Als Thijs nu nog werkzaam was geweest bij Voetbal International hadden we bijvoorbeeld allang geweten waar Wijnaldum volgend seizoen gaat voetballen. Was Thijs in zijn vorige baan als ‘clubwatcher’ van de Eindhovense club regelmatig kritisch over PSV, nu zit hij natuurlijk in een totaal andere rol. In navolging van PSV heeft Helmond Sport toen ze me dit aanbod deden wellicht ook gedacht, je kunt de luis in de pels beter binnenhalen.

Ik wens Thijs veel succes met zijn nieuwe job. Het zal allemaal best stressvol zijn en er zal weinig tijd overblijven voor échte ontspanning, zoals naar Helmond Sport gaan. Ik stel voor dat Slegers vrijdag 2 oktober vrijhoudt in zijn agenda. Op die dag is rondom de wedstrijd Helmond Sport – RKC Waalwijk de AA-Side reünie, een mooie gelegenheid om weer eens op de Braak te komen. Ik hoop dat Thijs dan op zijn vrije avond gezellig tussen de AA-Side gaat staan. Ik heb even gekeken, de topper Ajax – PSV staat pas twee dagen later gepland, dus het zou best kunnen. De twee wedstrijden die Jong PSV komend seizoen tegen Helmond Sport moet spelen zullen wel dubbel voelen voor Thijs. Hij kan het niet maken om te juichen als zijn oude jeugdliefde scoort tegen zijn huidige werkgever.

Het aanbod van Helmond Sport laat ik maar aan me voorbij gaan. Ik vrees dat ik het mopperen op de club te veel zou missen. Ik blijf liever in mijn vertrouwde positie, de beste stuurlui staan immers aan wal.

Buurman

3 reacties:

Haha ben nu wel benieuwd hoe dat zou zijn Buurman als perschef mijn stem heb je.

Beantwoorden

@Buurman:
Ik hoorde dat die presentatie bij het kasteeltuinconcert gisteren de meeste mensen niet echt interesseerde. Een beetje als toen met het ballet en dergelijke jaren geleden.
Ben wel benieuwd wat de bijna-persman vindt van de voorbereiding van Helmond Sport tot nu toe. Wat zou jij hetzelfde hebben gelaten en wat verbeterd?

Beantwoorden

@Jan op zaterdag 18 juli 2015 om 11:49:

Achterin moet nog iets gebeuren. Ik hoop dat Wouter blijft.
Maar verder zie ik wel verbeteringen.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *