Buiten is het 18 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.885 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Op de tribune achter het doel van de Braak zit een groepje supporters die steevast naar de keeper van de tegenpartij roept dat hij onzeker is. “Kieper ge bent onzeker jonge” of “wa bende gai onzeker menneke”, roepen ze dan. Ik moet altijd wel lachen om dat ritueel. De Jong Ajax-keeper Onana was inderdaad erg onzeker afgelopen maandag. Een reporter van het Eindhovens Dagblad noemde Onana zelfs een ouderwetse krokettenvanger. Het zag er niet altijd solide uit, wat de keeper op de mat bracht. Er werd ook gemopperd op de scheidsrechter, maar na de nederlaag was trainer Jan van Dijk voor veel supporters de gebeten hond. Van Dijk liet drie spelers ruim 30 minuten warm lopen, maar weigerde uiteindelijk ook maar één speler te vervangen.
Dit terwijl een aantal spelers inmiddels aardig op hun tandvlees liep en de ploeg wel wat vers bloed kon gebruiken. Als je dan in blessuretijd nog twee doelpunten, notabene door Ajax-invallers, om je oren krijgt, is dit extra pijnlijk. Een aantal supporters wilde Jan, na de wedstrijd van maandag, al direct wegsturen. Aan paniekvoetbal, zoals eerder met Eric Meijers, hebben we in mijn ogen niets. Laat van Dijk dit seizoen nog afmaken. Hopelijk haalt hij de play offs, dat was immers het doel dit seizoen. Het speculeren over een nieuwe trainer is al volop aan de gang. De gebruikelijke namen zoals dr. ir. P. Akkermans en Aad de Mos zijn voorbij gekomen, zelfs de naam Louis van Gaal is genoemd. Van insiders heb ik echter vernomen dat het waarschijnlijk niet van Gaal gaat worden. Als voornaamste reden werd genoemd dat de taalbarrière te groot zou zijn. Erg jammer; het is gewoon even wennen, dat Steenkolenhelmonds van Louis. Met een bietje bijles van Berry van Aerle was dat vast wel goedgekomen. Bovendien zag ik ook wel mogelijkheden voor het Knippenbergcollege en van Gaal als gymleraar om bij te springen bij lesuitval. Het eventueel nieuw te bouwen stadion zal immers in alle opzichten multifunctioneel moeten worden. Tegen de tijd dat carnaval nadert of op 1 april hoor je vaker geluiden over een nieuw stadion in Helmond. Ik moet nog zien of dit verhaal niet het zoveelste luchtkasteel wordt.

De selectie is op het moment erg smal en jong, beste speler Aleksandar Bjelica is weg en Charlton Vicento de rest van het seizoen uitgeschakeld. Hierdoor ben ik er nog niet zo zeker van of we de play offs gaan halen dit seizoen. Met daarnaast de andere onzekerheden als: welke nieuwe trainer en wel of niet een nieuw stadion, wordt ook Buurman ‘een onzeker menneke’.

Buurman

1 reactie:

Die keeper van fc uithoek hebben we ook toegezongen dat ie onzeker was, en toen hij heerlijk blunderde bij de 3e goal van HS, pal voor de HS-supporters, werd er zelfs in koor gezongen dat ie onzeker was, heb me kapot gelachen haha

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *