Buiten is het 16 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.916 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Terwijl ze bij FC Eindhoven nog volop bezig zijn met, zoals ze het daar zelf zo mooi zeggen, geschiedenis schrijven, zit het seizoen in Helmond er alweer even op. De Eindhovense club is er vast van overtuigd om via de Play Offs te promoveren. Dit alles onder leiding van Helmonder Joey Sleegers. ‘De Messi van de Aalsterweg’, zoals ze hem in Eindhoven graag noemen, maakt in veel wedstrijden het verschil voor EVV. De jonge Helmonder is in korte tijd zelfs uitgegroeid tot dé sterspeler van de Jupiler League. Nu hebben ze overigens in Eindhoven, met name bij PSV, in het verleden wel vaker Helmonders nodig gehad om successen te behalen. Ik was erg jaloers dat het Helmondse toptalent, die ooit begon bij HVV Helmond, afgelopen zomer koos voor Eindhoven en niet voor Helmond om een jaartje ervaring op doen in de Bierliga.
Sleegers speelt de sterren van de hemel en mag zich komend seizoen bewijzen bij Feyenoord, dat hem verhuurde. Het geeft wel te denken dat een Helmonder kiest voor de concurrent. Of mag ik niet meer spreken over concurrent, als je ziet dat Helmond Sport het afgelopen seizoen niet eens de helft van het aantal punten van de buurman uit het Lampengat haalt? Al met al was het een seizoen om snel te vergeten, met uitzondering van de geslaagde AA-Side reünie en de gezellige uitwedstrijden, zoals tegen Achilles ’29. Uiteindelijk behaalden we een 17de plek met maar liefst 85 tegendoelpunten, ondanks een doelman als vd Steen in de goal. Los van de sportieve prestaties was voor mij het dieptepunt het overlijden van clubicoon Ad de Wert.

In een brief aan alle seizoenkaarthouders was te lezen dat we volgend seizoen typisch Helmonds werkvoetbal gaan spelen. Werkvoetbal mét positief aanvallend positiespel, hoop ik dan wel. Met welke spelers dit moet gaan gebeuren is nog niet helemaal duidelijk. Of beter gezegd helemaal niet duidelijk. Ook dit jaar is er binnen de selectie weer een leegloop van spelers, al dan niet gedwongen. Er zal achter de schermen ongetwijfeld hard gewerkt worden aan de opbouw van een nieuw team. Dit keer wel ruim voor het begin van het nieuwe seizoen. Helmond Sport is niet zo snel en scheutig met nieuws over nieuwe spelers, dus moeten we het vooralsnog met een aantal geruchten doen. Voor je het weet is het alweer 7 augustus, de start van de nieuwe competitie. In dezelfde brief gaf Helmond Sport gelukkig wel toe dat het geen Helmond Sport waardig seizoen was. Positief als ik altijd ben, wil ik even vermelden dat het in het komende seizoen mogelijk is om te degraderen. Maar goed, deze waarschuwing geldt voor iedere club, zelfs voor onze vrienden uit Eindhoven. Daar hebben ze immers de Helmondse Messi dan ook niet meer tot hun beschikking en niets is zo verrassend als de Jupiler League, zullen we maar zeggen.

Buurman

2 reacties:

Feyenoord neemt afscheid van Joey Sleegers
De geboren Helmonder Joey Sleegers mag per direct vertrekken bij Feyenoord. De 1,75 meter lange aanvaller/middenvelder komt niet voor in de plannen van trainer Giovanni van Bronckhorst. Dat meldt Voetbal International vanmiddag.
Technisch directeur Martin van Geel heeft aangegeven te zullen meewerken aan een vertrek van de speler. Hij vraagt een bescheiden transfersom voor Sleegers wiens huidige contract nog doorloopt tot medio 2016 in de Kuip. Vorig seizoen was Sleegers bij FC Eindhoven nog 1 van de beste spelers in de Jupiler League en kreeg hij een Gouden Stier als grootste talent van die competitie. Onze columnist Buurman noemde de 21-jarige voetballer uit Mierlo-Hout hierboven zelfs de Helmondse Messi.
Sleegers is teleurgesteld over het besluit van de club. Hij kon ook niet rekenen op een kans. Wel weet hij zich al in belangstelling van een groot aantal clubs uit de Eredivisie, aldus VI. Zijn zakelijk begeleider Arie Treffer: “Er is bij Feyenoord om onverklaarbare redenen ineens geen vertrouwen meer in zijn ontwikkelingsperspectief. Maar goed, hij moet door. Door nu een stap te maken naar een club in de Eredivisie kan hij de opwaartse lijn doortrekken die hij vorig seizoen grandioos heeft ingezet bij FC Eindhoven. Het blijkt toch moeilijk te zijn om als ‘Ajax-speler’ te slagen in het shirt van Feyenoord.” Dat Ajax-deel van die uitspraak is opmerkelijk, aangezien Sleegers als 8-jarige werd gescout door RKC en 4 jaar later (in 2011) bij Feyenoord een contract voor 3 jaar tekende. Daar doorliep hij de jeugdopleiding van Feyenoord en kwam via een verhuur aan FC Eindhoven bij het eerste elftal terecht.
Op Twitter schreef Sleegers 9 dagen geleden: “Verhuren..hoezo…niets van bekend…ik focus me nu op Feyenoord..!!!”

Beantwoorden

Met Ajax speler bedoelen ze dat hij te veel techniek heeft voor een Feijenoord speler. Beter naar een goede andere eredivisie club en daar lekker voetballen. Succes Joey!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *