Buiten is het 5 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 101.744 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Geen beter vermaak dan leedvermaak, dit geldt met name in het voetbalwereldje. Het programma Voetbal International heeft er zelfs een Televizier-Ring mee gewonnen. Eigenlijk houd ik helemaal niet van leedvermaak, maar op 5 mei heb ook ik me er schuldig aan gemaakt. Nadat eerder al PSV op een teleurstellende derde plek eindigde, was toen ook voor FC Eindhoven het seizoen voorbij. Uitgerekend de kattenmeppers zorgden ervoor dat het ‘Helemaal niets in Eindhoven’ door de Lichtstad galmde. Met het nodige geluk van ONZE club werd Woutje & Co, na een 2-2 gelijkspel, een Play-off plek door de neus geboord. Met een schaterende lach, waar René van der Gijp jaloers op zou zijn geweest, ging ik die Bevrijdingsdag naar bed.

Minder grappig is het als je drie dagen later op de Braak een sms’je krijgt met de tekst ‘Helemaal niets in Huilemond’. Op het moment dat Almere City FC met 0-2 voor staat en er nog maar 20 minuten te spelen zijn, komt zo’n berichtje uit Eindhoven hard aan. Het huilen stond me dan ook inderdaad nader dan het lachen. Wie de bal kaats kan ‘m terug verwachten, dacht ik nog. Dat, na een krankzinnige wedstrijd en een mooie comeback, de pot nog om werd gebogen (4-2 winst), had ik op dat moment niet kunnen dromen. Door de adrenaline die door mijn lijf ging, sliep ik die nacht een stuk minder goed, maar dat had ik er graag voor over.

In deze, voor Helmond Sport, roerige maar vooral mooie tijden, komen er bij mij veel clichés naar bovendrijven. ‘Als je wint heb je vrienden’, ‘je moet pieken op het juiste moment’, ‘de winnaar heeft altijd gelijk’ en ‘de wonderen zijn de wereld nog niet uit’. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Roy Hendriksen snoert cynische mensen, zoals ik, de mond. Zelfs gisteren, tijdens de return in Almere, bij een 0-2 voorsprong, was ik er nog niet gerust op. Gelukkig was keeper Van Gassel weer in vorm en verslapte de ploeg van Roy geen moment. De spelvreugde, passie en strijd zijn op het juiste moment weer aanwezig. Wat er komende week ook gebeurt, dit pakken ze ons niet meer af.

Het zijn mooie tijden voor een Helmond Sport supporter. Dit team verdient aanstaande donderdag een volle Braak. Ik moet toegeven dat ik het promotiefilmpje voor de Play-offs wat naïef vind. Het lijkt erop dat de maker van die mooie filmpjes iets te vaak zijn neus heeft laten zien bij Frank Masmeijer. Het zal verdomde moeilijk worden, maar je weet nooit hoe een koe een haas vangt.

Buurman

1 reactie:

Kom op mensen!
Steun donderdag Helmond Sport tegen Roda JC (aanvang 18:30 uur)

http://www.helmondsport.nl/nieuws/steun-helmond-sport-tegen-roda-jc-op-weg-naar-de-finale

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *