Buiten is het 9 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.485 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
11reacties

Ik vrees dat ik de wedstrijden van het Nederlands Elftal dit WK thuis ga kijken en niet in de kroeg. Ik ben een beetje allergisch geworden voor de oranje hamsters, veren, toeters, huil- en juichpakken. De laatste weken ben ik op zoek gegaan naar een kroeg waar het verboden is om deze Oranje-onzin te dragen of mee te nemen. Helaas heeft mijn zoektocht, tot nu toe, nog niets opgeleverd. Voor één van de oefenwedstrijden had ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik de match in een willekeurige kroeg (niet aan het Havenplein) gaan kijken. Omringd door mensen in leeuwenpakken, onder het genot van blokjes oranje kaas en oranje bier ging ik zo onopvallend mogelijk aan de bar zitten. Omdat iedereen druk bezig was om een sambaselfie te maken merkte niemand mijn aanwezigheid op. Bij de aftrap van de wedstrijd zetten de aanwezige mensen een wave in waar ze in het Thialfstadion jaloers op zouden zijn geweest. Iemand toeterde me letterlijk van de barkruk, waarschijnlijk omdat ik niet in het oranje was en niet meedeed aan de wave. Toen er vervolgens ook nog oranje confetti in mijn bier belandde, was voor mij de lol er af.

Tijdens de wedstrijd ving ik naast me aan de bar een gesprek op tussen twee voetbalkenners. “Ik snap niet dat die van Gaal de spits van Heerenveen niet heeft geselecteerd.” De andere man moest hard lachen en schreeuwde: “Da kan toch niet man, da is een Fin! ” Dat Finnbogason uit IJsland komt hield ik maar wijselijk voor me. Het dieptepunt van de avond was voor mij wel het feit dat er een vrouw van tegen de 60, in een iets te warm gewassen Bavaria-jurkje, begon over de voetbalschoenen van de spelers. “Ach wan skôn skoen”! riep ze enthousiast en ze sprong een stukje de lucht in. Hierdoor gingen er bij haar allerlei lichaamsdelen trillen en dacht ik even dat ik in een opname van het tv programma ‘Hotter than my daughter’ was beland. Als u dit programma niet kent… houden zo. Ze was helemaal weg van de gekleurde schoenen van de spelers die even close up in beeld kwamen. Dit was voor mij definitief het sein om de kroeg te verlaten. Ik ben een ruimdenkend mens, maar ook ik heb mijn grenzen.

Als zelfs schoolmeester Van Gaal het goed vindt dat spelers van het Nederlands elftal allerlei pipo-schoenen aantrekken dan gaat het toch écht slecht in ons voetballand. Natuurlijk weet ik ook wel dat de commercie in het voetbal niet meer te stoppen is, maar is er dan niets meer heilig?! Omdat we bij Helmond Sport toch geen financiële mogelijkheden hebben om toppers te kopen zou het mooi zijn als trainer Jan van Dijk de zomer benut om spelers te zoeken die nog spelen op zwarte kicks. Of draai ik nu door… en zijn die er allang niet meer? Ik wens u ondanks alles een mooi WK toe en vergeet uw schoenen niet te poetsen.

Buurman

11 reacties:

Ben helemaal niet zo’n voetbalfan, maar met zulke voetbaltoernooien wel. Dan moet alles juist oranje zijn. Binnen en buiten bij mij thuis, winkels en cafeetjes. Dat is juist gezellig ook voor de buurman!

Beantwoorden

Sorry hoor, maar ik wordt niet goed van dat hele oranje-gedoe.
Heb je eerst oranje met Koningsdag (vroeger met Koninginnedag), komt daarna een hele periode met dat oranje geneuzel en gezeur over “koning” voetbal.

Misschien wordt het vergeten, maar er zijn ook mensen die niets met die sport gemeen hebben. Zij worden tegen wil en dank opgezadeld met dat slap geklets en al dat reclame-gedoe en televisie-geouwehoer. Allemaal weten ze het beter. De kranten staan er straks (nu al hoor) weer vol van en op de t.v. gaat er geen uur voorbij of er moet zo nodig weer de een of andere kluns of een groepje slappe gasten over voetbal praten (zeg maar slap lullen). Ik zie vrijwel nooit daarover een vrouw aan het woord. Dat zijn toch de “mensen” die zo’n over het paard getilde prutser op de wereld zet!

En dan zijn er ook nog hele volksstammen die zich naar believen in een oranje tenue hijsen (met ene Donders of Bavaria aan top. De rest moet wel willen ze nog wat verdienen). Meestal roept dat oranje-gedoe een behoorlijk asociaal gevoel op. Bij mij althans. Ik hoop dat het allemaal héél snel voorbij is en we weer kunnen overgaan tot de orde van de dag. Maar dan is er wel weer iets anders om over te zeiken!

Beantwoorden

En die gekleurde, met name de oranje, schoenen doen helemaal de deur dicht!! Draag gewoon zwart dan loop je niet als een clown over die grasmat en loop je niet voor lul!

Beantwoorden

@ brombeer
“Maar dan is er wel weer iets anders om over te zeiken!”
Gelukkig maar brombeer, anders moeten we je kritische schrijfsels nog missen….

Beantwoorden
Mirjam van der Pijl

Gé bent unne mauwerd áán ut worre buurman!

Beantwoorden

Mag ik meemauwen? Als rechtgeaarde Helmonder hoort dat eigenlijk ook wel!

Beantwoorden

Complimenten!

Door het boeiende spel van Oranje heeft Louis het mooi voor elkaar dat niemand het meer over de schoenen meer heeft 🙂 Maar ’n slechte wedstrijd tegen de houthakkers van Australië kan daar natuurlijk weer verandering in brengen…

Beantwoorden

Wat voor kleur schoenen hebben de spelers van Helmond Sport eigenlijk?

Beantwoorden

@Lieke op zondag 15 juni 2014 om 21:11:

We zijn nu met het WK bezig -:)

Beantwoorden

Het is kudde gedrag. Meedoen omdat andere mensen het ook doen.

Het mooiste vind ik dat de McDonalds volzat met mensen gekleed in oranje terwijl de wedstrijd Nederland – Australië al twintig minuten bezig was. Geen van de aanwezigen volgde de wedstrijd dan ook via hun telefoon of andere middelen. Ze waren gewoon aan het lullen.

Beantwoorden

Quick is fan van Oranje, maar als het om voetbalschoenen gaan kiezen we voor echte zwarte kicksen. Geen pipo kleuren, maar authentieke zwarte voetbalschoenen.

http://www.q1905.com/nl/q-sportswear/q-football/

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *