Buiten is het 7 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 91.575 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Uitleggen aan een kind van 9 jaar wat transferperikelen zijn is bijna even moeilijk als het uitleggen van de buitenspelval aan een vrouw of aan Erik Quekel. Mijn zoontje is 9 jaar en begrijpt niet waarom papa steeds alle transfergeruchten via diverse sociale media volgt. Als de koningin, ook precies in deze week, de transfer van Willem Alexander, op vijf netten tegelijk, bekend maakt, wordt de verwarring alleen maar groter. Als een geduldige vader probeer ik, op jeugdjournaalniveau, uit te leggen dat Willem nog slechter voetbalt dan papa en dat het hier dus om een hele andere transfer gaat. Als extra informatie vertel ik nog dat de vader van onze nieuwe koningin in het verleden nogal ‘fout’ was en dat hij daarom niet aanwezig mag zijn bij de inhuldiging van Alexander. Dat vergelijk ik dan weer, op geheel eigen wijze, met het weigeren van Ajax en Feyenoord supporters in elkaars uitvak. Voordat ik het verbaal geweld in Den Bosch van afgelopen week er bij wil betrekken, merk ik dat mijn zoontje al is afgehaakt. Opvoeden valt niet altijd mee.

Ik ben blij dat het weer februari is en dat de transferdeadline in Nederland voorbij is. Ook bij Helmond Sport circuleerden een aantal namen, al zijn de centen op. Samir Fazli mag, nu de Elfstedentocht waarschijnlijk toch niet doorgaat, van Marco van Basten ‘cultuur gaan snuiven in Helmond’. Met carnaval voor de deur, kan de Macedonische aanvaller geen betere inburgeringcursus in het Helmondse krijgen, moet Marco gedacht hebben. Een paar dagen carnaval is waarschijnlijk efficiënter dan de 15 wijkbezoeken die onze nieuwe burgemeester heeft afgelegd. Hopelijk gaat het Samir beter af dan het Quainoo, Osei, Muhamadu en Nygaard de afgelopen jaren verging in Helmond. Over de theoretische kans dat SC Heerenveen Helmond Sport nog tegen kan komen in de play-offs, zullen we het maar niet hebben. Het zal toch niet weer zo’n soap worden als tegen VVV afgelopen jaar? VVV, waar Roy Heesen, de andere huurling vandaan komt. Hoe dan ook, de play-offs lijken een must dit jaar, mede gezien de financiële situatie van de club. Benieuwd wat de 2de helft van het seizoen gaat brengen. Het kan nog alle kanten op, de eerste tien clubs zitten nu wel erg dicht bij elkaar. Güvenç en Quekel zijn gebleven, dus die play-offs lijken ook nu weer haalbaar. Het zal toch niet zo zijn dat het dit jaar blijft bij ‘het Alexanderfeestje’?

Buurman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *