Buiten is het 11 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 108.687 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
7reacties

Vannacht heeft Stichting Dierenambulance Helmond en omgeving een wel heel merkwaardige vondst gedaan. Dit alles gebeurde nadat men rond drie uur ‘s nachts een anoniem telefoontje ontving dat er een gevaarlijk dier in het Bakelse bos aan een boom zou zijn gebonden. Bij dit soort gevallen gaat er, uit voorzorg, altijd iemand van de politie en brandweer mee met de vrijwilligers. Dit bleek, achteraf gezien, gelukkig niet nodig. In een afgelegen stukje bos werd namelijk de onschuldige en altijd goedlachse Woutje aangetroffen. De mascotte van FC Eindhoven maakt het naar omstandigheden goed. De nooit erg spraakzame Woutje verklaarde dat hij door drie gemaskerde mannen was meegenomen. Vervolgens heeft één van de mannen hem met een hard voorwerp op zijn kop geslagen terwijl de andere twee hem vasthielden. Daarna ging letterlijk het licht uit bij de duidelijk nog aangeslagen Woutje. Toen hij weer wakker werd zat hij met een ketting vast aan een boom.

De daders hebben een brief achtergelaten waarin ze uitleg geven over deze laffe daad. Het drietal blijkt, merkwaardig genoeg, supporters te zijn van FC Eindhoven en niet van Helmond Sport, zoals de politie in eerste instantie dacht. Na de 1-5 nederlaag van hun ploeg tegen FC Dordrecht was de maat vol voor de supporters. Zeker met de derby tegen Helmond voor de deur moest er een signaal worden afgegeven aan alle verantwoordelijke mensen binnen FC Eindhoven. De reden dat de mascotte slachtoffer is geworden van deze actie, is omdat Woutje de laatste tijd het bloed onder hun nagels vandaan haalde. De laatste drie thuiswedstrijden, die allemaal ruim werden verloren, bleef Woutje maar lachen en zwaaien. Hij schijnt blijkbaar de ernst van de situatie niet in te zien. Pas bij een positief resultaat in Helmond kan Woutje terug naar Eindhoven komen. Even is overwogen om de actie ‘altijd lastig als de hekkensluiter op bezoek komt’, die Willem II supporters in Breda hadden gehouden, over te nemen, maar deze actie vonden ze origineler en effectiever.

Zelfs Theo Lucius, die bij FC Den Bosch, waar hij nog steeds contacten heeft, heel wat gewend is op het gebied van supportersgeweld, was geschokt over wat er met Woutje is gebeurd. In de ruim 25 jaar dat de dierenambulance in Helmond actief is, is dit wel de opmerkelijkste vondst ooit. Maar ook Helmond Sport zit met dit voorval in haar maag en overwoog zelfs de derby in zijn geheel af te gelasten. In goed overleg met FC Eindhoven is hier echter van afgezien.

Uit veiligheidsoverwegingen is wel besloten Woutje voorlopig niet terug te sturen naar Eindhoven. Tot vrijdag 29 maart is voor de mascotte opvang geregeld bij het dierenasiel aan de Grasbeemd. De paasdagen brengt Woutje door bij Lowie the Cat, de mascotte van Helmond Sport, waar Woutje al regelmatig een geziene gast was. Hopelijk dat na de paasdagen Woutje weer veilig terug kan naar Eindhoven. Ik wens iedereen, hoe dan ook, een mooie en sportieve derby toe!

Buurman

7 reacties:

Pffff ik schrok al ik dacht dit is een spelfout het is toch niet Noudje pfff

Beantwoorden

Ondanks de koude nachten gaat het goed met Woutje. Hij is zelfs gisteren even naar de kermis gegaan.

Beantwoorden

Woutje wil ook met Theo Lucius Donderdag naar de vuurwerkshow op de Kermis gaan ?

Beantwoorden

@Buurman op zaterdag 23 maart 2013 om 12:53:

Dan is ie van een koude kermis thuisgekomen.

Beantwoorden

Weer een mooie column Buurman!
Ik zou er vrijdag graag bij zijn, maar helaas..

Beantwoorden

Woutje vermaakt zich prima in Helmond.

Beantwoorden

Zou willen dat dat stinkdier een andere naam had….grrrrrrrr gr Woutje

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *