Buiten is het 6 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 92.639 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Als mijn zoontje Michael van Gerwen op tv ziet, vraagt hij altijd: “Is die meneer gehandicapt?”. Hij vindt het juichen van de kersverse wereldkampioen, na weer een “hundred and eighty” gegooid te hebben, maar raar. Ik heb mijn zoontje uitgelegd dat de meeste leden van de Jostiband, en ook papa zelf, niet zo goed kunnen darten. Zelf ben ik aan zijn manier van juichen gewend geraakt, ik ken hem niet anders.

Met een beetje passie in de sport is niets mis. Die passie vind ik dan ook vaak terug in de dartsport, bij zowel de spelers als het publiek. Al wordt het dartspubliek wel steeds gekker. Soms volgen ze de wedstrijd helemaal niet en zijn ze meer bezig met zingen, drinken en dansen. Bovendien val je in het publiek pas op als je je niet verkleed hebt. Deze trend zet zich ook door bij de dartsspelers. Ik geloof dat ik sympathieke Peter Wright zonder carnavalskleren niet eens zou herkennen als ik hem in het wild tegen zou komen. De organisatie van de Premier League is, denk ik, blij dat de saaie James Wade uit de top 4 is gevallen. De top 4 van de wereldranglijst is automatisch geplaatst voor deze belangrijke dartscompetitie. De andere zes deelnemers mag de organisatie, min of meer, zelf bepalen.

Maar goed, met het kijken van darts ben ik de eerste helft van de winterstop weer doorgekomen. Al met al hebben we, met temperaturen van ruim boven de 10 graden, weer weinig winter gehad tijdens deze voetbalonderbreking. Wat dat betreft hoef je niet af te reizen naar Turkije, zoals de selectie van Helmond Sport op dit moment. Zal je zien, als de bal in Helmond weer gaat rollen op 17 januari tegen VVV, dat er een pak sneeuw ligt.

Ik denk dat het sleutelwoord van 2014 voor Helmond Sport ‘passie’ moet zijn. Volgens veel supporters was er de eerste seizoenshelft te weinig ‘passie en strijd’ bij de spelers. Ik kan me daar wel een beetje in vinden. Passie betekent natuurlijk niet dat er de 2de seizoenshelft weer een hoop ‘domme rode kaarten’ moeten vallen. Hoe dan ook, ik wens iedereen een gezond en sportief 2014 met de nodige ‘passie en strijd’.

Buurman

3 reacties:

Goed gezegd!!

Beantwoorden

Passie en strijd gaan vaak hand in hand met betrokkenheid en saamhorigheid, als je jaarlijks ruim drie kwart van je selectie kwijt bent, dan kan je nergens op bouwen, en ben je afhankelijkvan spelers die geen band hebben met Helmond (Sport). Oplossing is lokaal gaan scouten/opleiden met spelers die voor HS door het vuur willen gaan voor een langere periode. Misschien kwalitatief wel wat minder, maar de nacompetitie die wonnen we toch maar bekant.

Beantwoorden

En daar aan toe te voegen …
Helmond sport speelt als sinds het seizoen 2002 -2003 (als ik wel ingelicht ben, m.u.v. het seizoen 2006-2007) jaarlijks mee in de nacompetitie.
Mooie prestatie waar we als Helmonder trots op mogen zijn, vind ik!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *