Buiten is het 15 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.918 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

Afgelopen maandag stond de Brabantse derby tegen de Bossche bollen op het programma. Door persoonlijke omstandigheden buiten het voetbal om, voetbal is immers de belangrijkste bijzaak in het leven, was het even geleden dat ik weer eens op de Braak te vinden was. De wedstrijd stond vooral in het teken van Mario, een veel te vroeg overleden Helmond Sport supporter. De K.N.V.B. gaf jammer genoeg geen toestemming om voor aanvang van de wedstrijd 1 minuut stilte te houden voor de ras-Helmonder. De harde kern besloot daarop in de 60ste minuut van de derby een eerbetoon aan Mario en zijn familie te houden. Er werd zestig seconden lang geklapt voor de Helmond Sport-supporter. Zestig was niet het aantal pilskes dat Super Mario dronk per seizoen, maar zijn leeftijd. Hartverwarmend, waar supporters van een kleine club groot in kunnen zijn.

Ondanks de lage klassering beginnen we weer op te krabbelen uit een diep dal. Zowel binnen, maar nog belangrijker, ook buiten het veld. Vak O heeft in goed overleg zijn staking beëindigd en zorgt weer voor sfeer op de Braak. Het supportersinitiatief We are Helmond timmert al langer in positieve vorm aan de weg, wat begon met het maken van het gelijknamige magazine. Het organiseren van het 50 jarige jubileumfeest in de Cacaofabriek, waar ook supporters met een stadionverbod welkom waren, was eveneens een succes. De Facebookpagina van We are Helmond heeft momenteel meer dan 1.000 volgers. Deze pagina is erg actueel, scherp, origineel en is een absolute must voor iedere Helmond Sport-supporter. Zo prijkt er iedere woensdag rond de klok van 19:67 uur een nieuwe column,19:67 uur is geen typefout, maar het oprichtingsjaar van HSPronkstukjes en wat langere verhalen geschreven door ras-supporters zoals; De Vender, prins William Briek Verkoelen en Willem de Houtkrul. Laatstgenoemde had rond carnaval zelfs een heus filmpje in elkaar geflanst over de overdreven verplichte combi die begin van volgende maand weer op het programma staat tegen buurman FC Eindhoven. De mannen van We are Helmond zitten vol energie en plannen, iets waar Helmond (Sport) nog veel van zal gaan merken en profiteren.

Acties zoals het herdenken van Mario in de 60ste minuut en de initiatieven van We are Helmond maken me trots om Helmond Sport-supporter te zijn. Op persoonlijk vlak heb ik de afgelopen tijd ook steun van een aantal mensen mogen ontvangen. Mensen die ik alleen ken van het voetbal, helpen me en bieden me zelfs een slaapplek aan. Het ironische ‘Iedereen de gekste, wij de asociaalste’ klinkt al een poosje vanaf de Braak. Ik roep vandaag liever‘Helmond till I die’ en koester supporters zoals Mario.

Take care,
Buurman

3 reacties:

Supportersvereniging Helmond Sport plaatste gisteren op hun sociale media het onderstaande filmpje van hun afscheid van Mario:

.

Beantwoorden

Buurman, we hebben en mooie club met bijzondere en mooie en bijzonder mooie mensen. In het leven gaat het er om dat mensen met elkaar van het leven willen genieten. En wij Helmond Sport Supporters weten het: SAMEN VERLIEZEN IS OOK WINNEN ????⚫️❤️ ! Groet William

Beantwoorden

@Buurman: Fijn dat je weer terug bent en zo prachtig over Mario en de andere supporters van onze club schreef!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *