Buiten is het 11 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.708 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Het was ongeveer twee uur in de middag toen ik de pub binnen stapte. Ik herkende een stuk of zes Helmonders, waaronder mijn held de Vender, in de verder nog rustige kroeg. Het was nog vroeg maar ik had al zin in de Derby en in een biertje , dus ik ging goedgemutst aan de bar zitten. De muziek stond nogal hard, maar omdat het voornamelijk goede rock was, stoorde me dat niet. De dames achter de bar hadden wel last van de muziek, merkte ik. In de loop van de middag stroomde de kroeg langzaam vol met, voornamelijk, Helmond Sport supporters. De communicatie tussen het Engelstalig personeel, dat bijna geen Nederlands sprak en sommige Helmonders, ging niet altijd vlekkeloos. Hierbij was die harde muziek niet echt bevorderlijk. Er werden heel wat verkeerde biertjes getapt en er ontstonden de nodige misverstanden. Zo bestelde iemand vijf Guinness. Met een nonchalant gebaar gaf hij een briefje van 50 euro, zei: “Ik ga bij de rest zitten”, en knikte met zijn hoofd naar een bank waar zijn maten zaten. De barvrouw verstond “laat de rest maar zitten” en had na het brengen van het bier vrolijk de onbedoelde fooi in haar zak gestopt.

Toen ik de wc inliep voor een sanitaire stop zag ik nog net, in een flits, iemand met een blauw wit gestreept shirt de deur dichtdoen van het zittoilet. Zelf ging ik alleen voor de kleine boodschap, maar nieuwsgierig wachtte ik even. Aan de geluiden te horen en de daar bijhorende geuren die de ruimte vulden, leidde ik af dat deze persoon duidelijk niet gekomen was voor een kleine boodschap. Met veel moeite won mijn nieuwsgierigheid het van de natuurlijke drang om de ruimte uit te vluchten.

Tot mijn grote verbazing was het Woutje die even later de wc deur opende. De mascotte van FC Eindhoven heeft bij sommige Helmond Sport supporters de bijnaam ‘het Stinkdier’ en nu begrijp ook ik waarom. “Shitzooi”, zei Woutje toen hij mij zag. Woutje had een weddenschap met een aantal Eindhoven supporters afgesloten dat hij wel naar ‘het hol van de leeuw durfde’. Dat was dus gelukt, maar wel met het gevolg dat hij bijna letterlijk in zijn broek poepte van angst. Ik adviseerde Woutje om via de achterdeur het pand te verlaten, dan zou ik verder mijn mond houden tegen de andere Helmond Sport-supporters. Ik wenste hem nog een sportieve wedstrijd toe. De gevolgen van Woutjes toiletgebruik hebben de meeste bezoekers van de pub wel gemerkt die middag. Later hoorde ik dat het riool in heel de binnenstad last heeft gehad van Woutjes bezoek. Hoe dan ook, het was weer een mooie vrijdag in Eindhoven, zonder noemenswaardige problemen. Ik hoop dat deze traditie van uitwedstrijden tegen FC Eindhoven nog lang blijft bestaan. Zo moet voetbal kunnen zijn, een gemoedelijke sfeer met een biertje erbij. Jammer genoeg is de uitwedstrijd tegen jong PSV voor Helmond Sport supporters op 10 februari een verplichte bus combi. Enige logica op dat gebied is helaas wel vaker ver te zoeken.

Buurman

6 reacties:

Mooi geschreven Buurman.

Beantwoorden

De supportersvereniging Helmond Sport (SVHS) wil burgemeester van Gijzel een gratis seizoenskaart aanbieden voor vak O. Vak O is het vak van de echte Helmond Sport supporter. Op deze manier wil de SVHS aantonen dat van Gijzel zich geen zorgen hoeft te maken over de komst van Helmond Sport supporters naar Eindhoven.

De reden voor deze actie komt na aanleiding van het instellen van een verplichte buscombi voor de wedstrijd Jong PSV – Helmond Sport. “Van Gijzel twijfelt over de goedheid van de Helmond Sport supporter en dat is nergens voor nodig”, volgens Erik van Kilsdonk voorzitter van de supporters vereniging Helmond Sport.

Beantwoorden

Helaas lezen wij dit artikel pas na het schrijven, anders hadden we Woutje een eervolle vermelding gegeven 😉

Beantwoorden

@IDH op woensdag 5 februari 2014 om 11:54:

Ach, misschien is het wel te veel eer voor Woutje 🙂

Beantwoorden

Nu ook landelijke aandacht voor de verplichte bus combi van Jong PSV – Helmond Sport http://www.indehekken.net/news/actueel/een-seizoenkaart-voor-van-gijzel/

Beantwoorden

mooi stuk

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *