Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.153 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen was de selectie van Jan van Dijk bij elkaar gekomen om gezamenlijk wat te eten. Het treffen tegen FC Den Bosch was voor de Helmonders eigenlijk een formaliteit, maar men wilde het toch serieus aanpakken. De voorbereidingen voor het volgende seizoen waren eigenlijk nú al begonnen, volgens trainer Jan van Dijk. Men had een gezellig eetcafé in het centrum van Helmond uitgekozen. Om de kosten wat te drukken moest echter wel iedereen de daghap nemen. Bovendien krijg je ook geen scheve gezichten als iedereen hetzelfde krijgt, had Jan bedacht. Spek en bonen was het menu van de dag. Omdat we bijna geen winter hebben gehad waren er blijkbaar nog veel bonen over. Een beetje vreemd is het wel om bij een graad of 25 bonen te gaan kanen. Nadat Jan de zegen had gegeven over het eten en klaar was met voorbidden, kon de selectie hun tanden zetten in de maaltijd.
Keeper Wouter van der Steen wilde nog een grap maken door te roepen: “Ik bid nie veur brune bonen”. Maar hij kon zich nog net op tijd inhouden. Hij was bang dat de trainer niet zat te wachten op zijn humor. Het blijft aftasten wat wel en niet kan met een nieuwe trainer, zeker als hij nog gelovig is ook. Het was verder opvallend stil tijdens het eten. Zonder enige beleving werd plichtmatig de maaltijd naar binnen gewerkt. Ik weet niet of de spelers het eten niet lekker vonden of dat de sfeer binnen de groep niet zo goed is. Wel een beetje begrijpelijk, het lijkt me ook niet écht leuk om de laatste wedstrijd voor spek en bonen te moeten voetballen. Teams als Jong Ajax, PSV en FC Twente doen iedere week voor Jan met de korte achternaam mee aan deze competitie. Dat is dan ook wel te merken aan de toeschouwersaantallen bij hun thuiswedstrijden.

Het is nog geen mei en voor Helmond Sport is het seizoen al afgelopen. We eindigden dit seizoen op een toepasselijke dertiende plaats, een gelukkig seizoen was het dan ook bepaald niet. Drie trainers in één seizoen is niet wat we gewend zijn in Helmond. Of zijn we te veel verwend geweest de laatste jaren? Hopelijk was het allemaal een incident dit seizoen en keren de rust en de prestaties weer terug. Ik wens iedereen een mooie zomer. Zelf kan ik waarschijnlijk weer gaan mopperen op van Gaal en het Nederlands Elftal. Je moet wat in zo’n lange zomerstop.

Buurman

6 reacties:

Hallo Buurman,
Ik kan bevestigen dat het een lange, lange zomer wordt zonder het rood-zwart voor onze ogen. En dat dan inderdaad vóór de Dag van de Arbeid! Gelukkig kunnen we wat anders naar binnen timmeren dan spek en bonen. Een (zeg maar meerdere) barbeque’s staan ons Helmonders te wachten. Toch nog spek dus. Gelukkig hebben we nu nog oranje Tompoucen in de koelkast staan als restant van de eerste Koningsdag in mijn bestaan, voor meer oranjesuccessen vrees ik voorlopig het ergste.
Kortom: een lange zomer is nooit weg na een lange winter, maar anderzijds is een zomer zonder HS ook niet altijd even prettig. Ik wens iedere luisteraar van IRHS een fijne zomervakantie toe en wij gaan de batterij weer opladen, letterlijk en figuurlijk. En natuurlijk Buurman ook. Smakelijk.

Beantwoorden

Snel vergeten dit seizoen. Meer zeg ik er niet over.

Beantwoorden
Marc van den Boomen

@IRHS op zaterdag 26 april 2014 om 19:09:

Beste IRHS,

Bedankt voor de mooie woorden.

Als ik op IRHS druk (onder jullie reactie) kom ik uit op de website van Helmond Sport. Ik heb altijd gedacht dat IRHS onafhankelijk is. Heb ik me al die tijd vergist?

Beantwoorden

DERTIEN

We eindigden dit seizoen op een toepasselijke dertiende plaats…
met dertien zeges, dertien nederlagen en bijna dertien gelijke spelen. Bovendien komt de kampioen ook nog uit Tilburg (ook wel nul dertien genoemd).

(met dank aan @IRHS)

Beantwoorden

Wat een zuur kut seizoen geen mentaliteit niks, bij deze sla ik een seizoen over ik verleng mijn seizoenkaart niet. Tot 2016!

Beantwoorden

@Dennis ik vraag me nu af wie er nu mentilateit heeft? Om na zoveel mooie play-off jaren nu zo af te haken is wel heel kort door de bocht! Ik neem aan dat we het hier niet over een ( echte) HS-supporter hebben? Mij zie je volgend jaar weer gewoon op de tribune! Seizoen 2013-2014 snel afsluiten, uithuilen en opnieuw beginnen. Het voorbeeld ligt dit jaar bij 040. Nee niet bij die ere-divisie gasten. Gr. Berry Smits

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *