Buiten is het 15 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.917 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
14reacties

Ik kan me nog herinneren dat er bij Helmond Sport in de jaren 80 lootjes werden verkocht voor de Secondendoelpuntenloterij. Een veel gemaakte grap was dan, “Ik hoef geen lotje, het blie toch nul-nul.” Het was in een tijd dat je gelukkig nog niet geroyeerd werd als je niet voldoende loten verkocht had voor je club. Alhoewel deze straf voor sommige spelers niet héél erg zou zijn, gezien het vertoonde spel de laatste tijd. Dat het tegenwoordig 0-0 blijft op de Braak daar hoeven we niet bang voor te zijn. Helaas vallen de doelpunten in de 3e periode iets te vaak aan de verkeerde kant.

Na de blamage in Venlo, een wedstrijd vol met kinderlijke fouten en te weinig strijd, had ik toch minstens een gratis Happy Meal voor de ruim 100 trouwe supporters in het uitvak verwacht. Ik begrijp dat de club het geld niet heeft om bijvoorbeeld de toegangsbewijzen te vergoeden voor de meegereisde fans, maar excuses kosten niets. Helaas kwam er vanuit de club geen of nauwelijks reactie naar de supporters. Of dit gepast zou zijn, laat ik daarbij in het midden. De Venlose zevenklapper heeft bij veel supporters pijn gedaan. Voetballes krijgen en (vooral in de tweede helft) volledig weggespeeld worden bij de Limburgse buurman, doet pijn.

Om hun ongenoegen te uiten, had een aantal supporters een spandoek gemaakt met de tekst ‘7-0…? Dit kan niet!!!’ Dit, in mijn ogen, onschuldige spandoek mocht echter afgelopen vrijdag het stadion van ONZE CLUB niet in. Ik verwacht dat deze Noord-Koreaanse toestand op de komende agenda van de Helmondse gemeenteraadsvergadering zal staan.

foto: AngelaAan het begin van dit seizoen stond de formatie van Roy Hendriksen, met slechts 1 punt uit 4, angstig laag op de ranglijst. Bij de warming up voor aanvang van de wedstrijd tegen SC Cambuur ontrolden enkele supporters toen een doek met de tekst: WIJ EISEN RESULTAAT. Persoonlijk denk ik niet dat je, bij een club als die van ONS, resultaat kunt eisen, hoogstens passie en inzet. Passie en strijd die de laatste wedstrijden ontbreken. Veelzeggend was het feit dat er tegen VVV slechts één Helmonder een gele kaart ontving. Alleen Justiana kreeg, zoals ze dat zo mooi kunnen zeggen in Venlo, ‘een strafkaart’. Opvallend genoeg werd er na de spandoek-actie van augustus bij Cambuur drie keer op rij, tegen niet de minste tegenstanders, wel gewonnen.

Misschien waren de verwachtingen, na een goede 2de periode, wel te hoog. Sommige mensen dachten zelfs dat er om het kampioenschap kon worden meegedaan. Binnen bepaalde fatsoensnormen moet je als supporter je frustratie kunnen uiten, al zijn de grenzen vaak moeilijk te bepalen. Zo zongen we vroeger het vrouwvriendelijke liedje “Kutje, kutje, kutje, la, la, lala, la, la” als het even niet mee zat tijdens een wedstrijd. Vermoedelijk naar aanleiding van dit liedje, hebben twee Bossche vrouwen jaren later het zogenaamde KUTbier gebrouwen. Voor de liefhebbers; een heerlijk bier met een zoetzurig pruim-geurtje. Over smaak valt te twisten. Jammer dat ONZE CLUB geen onschuldig spandoek met de tekst 7-0…? Dit kan niet!!! accepteert, dat kan in mijn ogen écht niet! Tot vrijdag op de Braak, met of zonder spandoek, ik zal er weer zijn…

Buurman

14 reacties:

Ik denk niet dat de gemeenteraad ook maar 1 sec tijd zal besteden hieraan. Niet hun zaak namelijk.

Beantwoorden

Buurman bedankt weer voor het “Skon Stukskuh”!

Beantwoorden

Inmiddels is het volgende spandoek klaar:
‘1-3??? , het gaat steeds beter Pietertje!’

Beantwoorden

Wij waren er al achter hoe flauw de steward-organisatie in Helmond is. Ook ons onschuldige spandoek kwam de Braak niet in…

Beantwoorden

@Ultras Eindhovia op zondag 19 februari 2017 om 12:10:

dit spandoek werd dan weer in Eindhoven verwijderd …

Beantwoorden

Er worden teveel verschillen gemaakt het doek op de afbeelding was van mij en mocht na controle gewoon naar binnen. Ik zie geen verschil in deze 2 doeken geen opruiende of aanstootgevende teksten. Dit gebeuren valt dus onder discriminatie want er worden verschillen gemaakt tussen de ene en de andere persoon.Als dit het beleid is van helmondsport is het tijd voor verandering en.dis vernieuwing!

Beantwoorden

Ook het ED pikt het nieuws op en HS geeft een reactie: http://www.ed.nl/helmond-sport/helmond-sport-fans-spreken-schande-van-geweigerd-spandoek~a3a5bad5/

Beantwoorden

@Buurman:
Wat een heerlijke stukken schrijf jij steeds over ons clubje!

Beantwoorden

@Paul-Ivo Burgers op zaterdag 18 februari 2017 om 20:48:

Dat denk ik ook niet. Dat doet de gemeenteraad alleen maar als er weer geld naar Helmond Sport moet worden overgemaakt voor een lening of een nieuw stadion.

Beantwoorden

Onzin reactie, er wordt helemaal niets overgemaakt al jaren niet! Als u niet op de hoogte bent van zaken graag geen reactie.

Beantwoorden

@ADRIE op dinsdag 21 februari 2017 om 08:50:

Geen onzin reactie hoor:
https://www.deweblogvanhelmond.nl/actuele-onderwerpen-helmond/qa-financieel-tekort-helmond-sport/

Beantwoorden

Beantwoorden

SCHAAM JULLIE!!!!!

Beantwoorden

De aktie met een spandoek van 20 m1 heeft toch weer geholpen, FC.Dordrecht werd afgelopen vrijdag in de thuiswedstrijd te Helmond tegen Helmondsport met 1-0 verslagen.

Beantwoorden
Adrie Bijsterveld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *