Buiten is het 12 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.059 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
15reacties

24 oktober 2010 is voor veel Feyenoord-supporters het sportieve dieptepunt van hun club. De Rotterdammers werden met maar liefst 10-0 vernederd en uitgelachen in het Philipsstadion. Voor een aantal Helmond Sport-supporters was voor hun club, in hetzelfde stadion afgelopen maandag, het dieptepunt bereikt. Niet alleen de uitslag van 3-0, maar ook het spel en de inzet waren zelfs voor de meest vervende fans, reden tot klagen. Als ras-optimist, zoals ik me zelf graag noem, vrees ik echter dat het echte dieptepunt nog moet komen. De vernedering bracht bij Feyenoord destijds saamhorigheid teweeg. Iedereen ging uiteindelijk achter de ploeg staan. Men maakte zelfs woordgrapjes over de nul-tien, ook het kengetal van Rotterdam. Zelf lachen om je club is minder erg dan uitgelachen worden. Een paar dagen later won Feyenoord in een uitverkochte en kolkende Kuip met 3-0 van VVV. Deze overwinning werd gevierd alsof men de Champions League gewonnen had en de wereld zag er ineens een stuk anders uit. Zonder dieptepunten geen hoogtepunten, zullen we maar zeggen.

Afgelopen maandag was een trieste dag in Eindhoven. Bij de wedstrijd tegen Jong PSV kreeg ik het niet alleen koud van het weer maar ook van het spel, de inzet en de lege tribunes. Ik zat, net als meer Helmondse ramptoeristen, me kapot te schamen in een thuisvak. Gelukkig was er genoeg humor en cynisme en waren er maar een paar PSV- supporters die minzaam om de wanprestatie konden lachen.

Dat er onrust is onder de Helmondse supporters is wel duidelijk. Niet alleen over het spel, maar ook over het beleid en de communicatie van Helmond Sport. Een blik op het gastenboek van de HELLMOND FANATICS (dé fansite van Helmond Sport) deze week, zegt genoeg. Die onrust en onvrede doen me pijn. Vandaag is het Valentijnsdag, de dag van de liefde. De commerciële kermis van deze dag zegt me niet veel. Maar laat ik op deze dag die liefde uitspreken voor mijn club. ‘ONZE club’ zoals ze zo mooi kunnen zeggen bij Helmond Sport. Maar goed, Helmonders moeten kunnen mopperen en af en toe kunnen zeiken. Helaas biedt de website van Helmond Sport deze uitlaatklep nog niet. Misschien is het een idee om daar zowel een gastenboek als een mopperboek te openen. Maar zolang die er nog niet zijn, kun je je mening hieronder kwijt. Nog een rustige en liefdevolle Valentijnsdag vandaag…

Buurman

15 reacties:

kusje erop…

Beantwoorden

Nu gewoon Drie punten!

Beantwoorden

Het was geen uitverkochte, kolkende Braak gisteren,maar ik heb (relatief) weinig gemopper gehoord 🙂
Op naar Tilburg zaterdag. Voor een (bijna) vol stadion spelen, is toch leuker dan een (bijna) leeg stadion zoals in Eindhoven.

Beantwoorden

Jazeker Buurman

Beantwoorden

Er zijn slechts 2 opties voor dat HS of ze stoppen er mee of er komt een grondige schoonmaakaktie en een nieuwe bevlogen voorzitter anders heeft dit gemodder geen extra waarde voor de stad

Beantwoorden

Jongens toch, wat zijn we aan het klagen! Helmond Sport heeft sinds het seizoen 2002/2003 – met uitzondering van het seizoen 2006/2007 – nacompetitie gespeeld. Da’s toch geweldig!! Zeker als je hoort met welk budget, in vergelijking met de andere clubs, ze het karwei moeten klaren. Ik kan me de tijden nog herinneren dat we steevast met FC Wageningen streden om de laatste plaats in de eerste divisie … of zijn we dat vergeten?! Iedereen heeft z’n ups en z’n downs; mag het? We mogen best kritisch zijn, maar heb vertrouwen; ben blij dat we nog een eigen club hebben, met een Helmondse identiteit en een historie waar trots op mogen zijn … grauwte smoel en ginne skrik.

Beantwoorden

Eens met Stapper. Ik vind het geklaag ook wat overdreven. HS presteert gewoon naar hun mogelijkheden en budgettair gezien zelfs daarboven. Natuurlijk zijn de verwachtingen hoger wanneer je ieder seizoen playoffs mag spelen, maar de vraag is hoe realistisch dat is. Bovendien staan ze nu ook gewoon rond een playoff-plaats en is er dus nog helemaal niets verloren.

Beantwoorden

@Hein. Wat je zegt dat klopt. Er is inderdaad nog niks verloren. Maar ik weet niet of jij het spel dit seizoen hebt gezien. Dat is, anders dan andere jaren, niet best. To put it mildly. Dit jaar zijn er te weinig spelers het verschil maken.

Mopperen hoort nu eenmaal bij de supporters.

Beantwoorden
Marc van den Boomen

Hier een reactie van een medesupporter op het gastenboek van de Fanatics.

Deze brief heb ik aan Kaptein gestuurd, geen reactie natuurlijk.

Goedemiddag Helmond Sport,

Al 40 jaar ben ik een van de allertrouwste supporters van Helmond Sport. Om aan te geven hoe trouw; de laatste 40 seizoenen heb ik 5 thuiswedstrijden gemist dus ik hoop dat jullie dit bericht serieus nemen.

Ik bezoek met mijn zoon alle thuis- en bijna alle uitwedstrijden. Gisterenavond is voor mij persoonlijk de bodem bereikt. Nog nooit ben ik zo in de steek gelaten door wie dan ook. Deze avond kostte mij uiteindelijk €70,= (kaartjes voor mezelf, mijn zoon en zijn vriendje + eten en drinken) voor werkelijk de allergrootste afgang uit mijn leven. Verliezen kan en mag maar op deze manier niet en zeker niet in Eindhoven. Na de eerdere afgang tegen VVV weiger ik dit daarom ook te accepteren. Dit is Helmond onwaardig.

Ik wil een paar punten aanhalen die mij zo erg irriteren dat ik er misselijk van word.

Trainer Meijers, die vorig seizoen 5 wedstrijden heeft verloren wordt (geheel tegen de HS traditie in) buitengegooid en vervangen door de huidige staf die veel slechter presteert. Prima, maar ik was er altijd trots op dat trainers hier hun seizoen af mochten maken, dit in tegenstelling tot clubs die aan de lopende band van trainer wisselen. Aanleiding tot dit ontslag was er niet, de spelers konden prima met Meijers door 1 deur. We hadden ook vaak trainers die ook openstonden voor contact met supporters zoals Van Dijk en Poortvliet. Nu hebben we Rein van Duinhoven die een arrogante uitstraling heeft die niet bij onze club past en dan druk ik me nog voorzichtig uit. Wat een misselijke verwaande kwal is dat zeg. Als je hem tegenkomt kan er nog geen lachje of goedendag vanaf terwijl hij donders goed weet dat de mensen die hij straal voorbijloopt supporters van de club zijn. Als populaire lul in het uitgangsleven en bij sponsors doet hij het echter prima.

Andere clubs versterken zich in de winterstop met goede spelers (Mahmedov-Zwolle, Luirink-Volendam) met spelers die wij nodig hebben. Wie is de scout van Helmond Sport? Mijn tip, ontsla hem. Wie haalt in godsnaam Luckermans en Van Nuland, die zoals we gisteren en eerder hebben kunnen zien er helemaal niets van kunnen. Luckermans kan nog geen corner nemen en Van Nuland kan helemaal niets. Haal dan gewoon niemand! Ook de jeugdopleiding bakt er niks van. Nog nooit kwam er iets met toegevoegde waarde uit voort.

Gisteren gold voor de echte supporters een kombi-regeling. Ik (en vele anderen) lees vandaag vol verbazing in de krant dat de sponsors niet onder de kombi-regeling vielen. Nee, waar supporters bij Helmond Sport altijd in de stront kunnen zakken mogen sponsors gaan en staan waar ze willen. Zuipend en feestend gaan ze naar uitwedstrijden (Zwolle promotiewedstrijd en Twente voor de beker) waar ik nog geen pilsje mag drinken. Ik moet elke wedstrijd oppassen voor NSB-achtige supoosten en een omhooggevallen ex-politie agent (Hasselmans) die samen iedereen om het minste of geringste een stadionverbod aan willen naaien. Vinden jullie het gek dat er bijna geen mens op thuiswedstrijden af komt en dat de sfeer gedaald is tot het nulpunt? Of was dit jullie en je sponsorvriendjes nog niet opgevallen?

Gisteren was zogezegd de druppel die de emmer deed overlopen. Nog nooit heb ik zoiets meegemaakt. Thuis werden we genept door PSV met Narsingh en gisteren was het Wijnaldum die zijn gang mocht gaan. Pak die figuren toch aan, stelletje slappelingen. Dit is een taak voor de vernieuwde falende trechnische staf.

Ik eis bij deze dat de spelers en technische staf verantwoordelijk worden gehouden voor deze wanprestatie en dat de supporters die gisteren aanwezig waren worden gecompenseerd.

Ik verwacht voor vrijdag 14.02.14 een reactie. Na werktijd (17.00 uur) ben ik thuis bereikbaar op 0492-551574 of per mail op [email protected]

Indien ik voor vrijdag geen reactie ontvang vind ik het ook prima maar dan zal ik komende vrijdag thuis tegen TOP samen met mijn medesupporters op gepaste wijze reageren en laten merken dat dit soort onzin in Helmond niet getolereerd wordt.

Groeten,

Familie Van Aerle
Diep teleurgestelde en vernederde supporters.

IK BEN HET VOLLEDIG MET ADELIN EENS!! ZOALS HEEL VEEL SUPPORTERS. EEN SUPPOOST KWAM VRIJDAG WEER VRAGEN OF WE WILDEN GAAN ZITTEN. TJONGE JONGE.

Beantwoorden
Marc van den Boomen

En Buurman dat jij geen reactie of medewerking vanuit Helmond Sport krijgt is totaal niet verbazingwekkend. Als trouwe supporters nog niet eens worden gehoord…

Sommige figuren binnen de club zijn verworden tot de vleesgeworden arrogantie. Iedereen weet welke twee hiermee worden bedoeld.

Beantwoorden
Marc van den Boomen

Jammer, wéér geen reactie van Helmond Sport. ONZE club, dat zijn toch ook de supporters?

Beantwoorden

@Marc van den Boomen op zondag 16 februari 2014 om 14:45:

Ik heb eens rustig zitten lezen op dat gastenboek van de Helmond Sport Fanatics met veel instemmende reacties. De supportersvereiging van Helmond Sport antwoordde wel maar erg opvallend dat er geen reactie van Helmond Sport kwam. Een heel slechte zaak en geen stijl van Helmond Sport. Een blijk van respect vind ik dat niet! Wat voor toko runnen die???

Maar die Adelin van Aerle heeft wel stijl, als ik dan zijn reactie lees:

Goedemorgen HS supporters,

Allereerst hartelijke dank voor de vele reacties, of je het nou met me eens bent of niet. 1 doel heb ik inmiddels bereikt en dat is mensen wakker schudden. Onder de vele mensen die positief hebben gereageerd zaten onder andere 3 oud spelers van Helmond Sport en 2 amateurtrainers. Van het Helmond Sport bestuur had ik ook geen reactie verwacht, die vinden supporters een noodzakelijk kwaad.

Het is zeker niet mijn bedoeling geweest om alle sponsors af te schieten, we hebben hun steun zeker hard nodig. Waar het mij om gaat is het feit dat de Helmond Sport site altijd boordevol staat met verhalen (meestal golf) over sponsors. Als je het clubblad binnenkrijgt lees je alleen maar verhalen over sponsors en golf. Het komt op mij over dat de sponsors er niet zijn voor Helmond Sport maar Helmond Sport voor de sponsors waar de gewone supporter gezien wordt als een minderwaardig schepsel dat zijn mond maar moet houden.

Ik ken zelfs persoonlijk een sponsor die op een gegeven moment zo vaak werd gevraagd voor weer eens een zuippartij dat hij op moest gaan letten dat ze hem thuis niet meer zagen. Hij kon het letterlijk niet meer opbrengen om weer eens op te komen draven voor weer een feestje. Hij zei letterlijk tegen me: ik sponsor Helmond Sport voor €5000,= en ik heb de indruk dat ik voor €6000,= opzuip. Dat zegt voor mij genoeg.

Ook wil ik zeker niet alle vrijwilligers bij Helmond Sport afschieten, er zitten heus wel goede mensen tussen. Wat ik bedoel uit te leggen is dat de tribune waar de harde kern staat tegenwoordig angstvallig stil is. De toeschouwersaantallen lopen terug en bij Helmond Sport maakt niemand zich daar druk om. Ik ken een hoop mensen die niet meer komen omdat een van hun vrienden voor een kleinigheidje een stadionverbod heeft gekregen. Een tijdje terug werd een tribunegenoot (jarenlang trouwe supporter) door Fons Hasselmans een stadionverbod aangesmeerd omdat hij Fons eerder in dat seizoen flink de les had gelezen.
Gewoon een goedkope wraakactie. Die Hasselmans mag ik sowieso niet omdat ik eens van dichtbij heb meegemaakt dat hij indruk op ons probeerde te maken door tegen ons te schreeuwen. Ik ben toen definitief op dit figuur afgeknapt en dat hebben we hem ook laten weten.

Veel mensen, waaronder ook enkele suppoosten lopen rond om mensen bij het minste of geringste te verraden en dat staat mij tegen. We hebben de supporters nog harder nodig dan de sponsors. Zo zie ik dat in ieder geval.

Verder wens ik voor- en tegenstanders van dit bericht vanavond een betere wedstrijd toe dan afgelopen maandag. Veel plezier.

Beantwoorden

Toeval?

Helmond Sport organiseert op woensdag 12 maart om 19.00 uur een speciale forumavond. Supporters hebben tijdens deze avond de mogelijkheid om aan een delegatie van bestuur en technische staf vragen te stellen over de club en het beleid. Helmond Sport wil graag discussiëren met supporters over beleidszaken binnen de club, zoals; technische zaken, de accommodatie en financiële zaken. De avond zal worden geopend door Mario Captein, algemeen directeur van Helmond Sport, die een inleiding zal geven op bovenstaande onderwerpen.

Locatie: Spelershome
Aanvang: 18.45 uur
Start: 19.00 uur

Beantwoorden

Nou dan kan hij mooi wat zaken ophelderen.

Beantwoorden
Marc van den Boomen

@Buurman op vrijdag 21 februari 2014 om 18:47:

Geen toeval denk ik. Deden ze een paar jaar geleden ook.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *