19reacties

Buurman is geen Ranjaliefhebber

Aanstaande vrijdag staat de derby tegen 040 op het programma. De lokale driehoek heeft bepaald dat dit een wedstrijd is met een verhoogd risico. Drooglegging van De Braak voor en tijdens dit duel is 1 van de gevolgen daarvan. Tot aan het eindsignaal geldt een verbod op alcoholverkoop in het gehele stadion. Grappen zoals gratis bier mag dus wel of dan maar buiten het stadion tappen zijn al gauw gemaakt. Pas na afloop van de wedstrijd mag er alcohol worden geschonken tenzij er sprake is van een onrustige sfeer.

Waarom wordt de toevoeging ´tenzij er sprake is van een onrustige sfeer´ gebruikt? Waarschijnlijk is dit bedoeld om te voorkomen dat er na 1 minuut al een bommetje op het veld gepleurd wordt. Dat zou immers het eindsignaal van de wedstrijd kunnen betekenen en het startsignaal om het op een zuipen te gaan zetten. De belerende toon maakt mij een beetje cynisch.
Geen bier mogen verkopen maar wel Ranja? Bij kinderfeestjes is een grote kan Ranja vaak een goedkope oplossing als je een rondje moet geven. Is het komende vrijdag mogelijk om tijdens de derby een grote kan Ranja met wat rietjes te bestellen zodat iemand met een smalle beurs ook eens kan trakteren? Ik vrees echter dat sponsor Dixap daar niet blij mee zal zijn. Ja hoor, je merkt wel dat het warme weer ook op mijn fantasie toeslaat.

Als klap op de vuurpijl is de inmiddels traditionele pre-party in café ’t Hart van Helmond door de organisatie van We Are Helmond afgeblazen. Een teleurstellende maar terechte beslissing van de kroeg en supportersvereniging. De voorwaarden van de gemeente waaronder dat moet gebeuren gaan een paar stappen te ver. Zo wordt We Are Helmond voor zo’n beetje alles wat er in of nabij ’t Hart mocht gebeuren verantwoordelijk gehouden. Verder is het vrijdag niet mogelijk om spontaan nog een kaartje te kopen voor de match. Ook dit besluit is in mijn ogen onnodig en jammer.
Met al deze maatregelen schiet de lokale driehoek mijns inziens in haar eigen voet. Vanaf woensdag gaat het afkoelen. Na al de warme dagen met veel water drinken, zou het fijn zijn geweest dat je vrijdag in alle vrijheid weer gezellig spontaan een partijtje voetbal met een potje bier kunt gaan kijken. Hopelijk blijft het bij deze ene wedstrijd met beperkingen. Desalniettemin wens ik alle fans een mooie derby toe…

Buurman

In een reactie hieronder staan updates door de weblog.