Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 102.153 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Een thuiswedstrijd van Helmond Sport begint bij mij vaak al eerder op de dag. Ik kies dan in de loop van de middag een gezellig café of terras uit om wat te drinken. Op Goede Vrijdag was mijn keuze gevallen op het terras van De Cacaofabriek. Ik was al een paar keer eerder in dit fraaie gebouw geweest, wat ik echt een aanwinst voor Helmond en omstreken vind. Ik ben als Helmond Sport supporter natuurlijk wel een beetje jaloers op hoeveel het allemaal heeft mogen kosten. Toen ik het parkeerterrein opliep, hoorde ik in de verte een gepiep wat me erg deed denken aan een groep jonge kuikentjes. Wat op zich niet zo verwonderlijk zou zijn, zo vlak voor Pasen. Voor de ingang van het gebouw stond echter geen groep jonge kuikens, het waren zeker vijftig Braviours. Braviours zijn voornamelijk jonge meisjes die fan zijn van de Boyband B-Brave.
De jongensband zou ’s avonds hun tour beginnen met een optreden in Helmond. Vanaf het terras waar ik inmiddels plaats had genomen, had ik een prima uitzicht op de groep fans. Het zonnetje scheen bovendien, wat wil een mens nog meer? De groep Braviours werd in de loop van de middag steeds groter en wat me opviel was dat ze allemaal keurig in een rij bleven wachten. De eerste meiden waren al voor elf uur ‘s morgens voor de ingang gaan zitten, terwijl het concert pas om 20:30 uur zou beginnen. Echt moedig (brave) van deze diehards.

Zomaar uit het niets, rende plotseling een aantal kuikens met een enorm gepiep naar een ander gedeelte van het gebouw. Eén van de leden van de band was door een oplettende fan gespot op de vierde verdieping. Even ontstond er een tafereel waar The Beatles in hun beste jaren jaloers op zouden zijn geweest. Wild zwaaiend en schreeuwend beleefden de meiden een moment van intens geluk. Ze hadden waarschijnlijk een oor of een hand van één van hun idolen gezien. Ik heb me prima vermaakt die middag, maar rond 19:00 uur moest ik de groep kuikens toch verlaten. Om 20:00 uur zou immers de aftrap zijn van Helmond Sport – Jong Twente. Eindelijk wonnen we weer eens met ruime cijfers, met vlagen leuk voetbal. Al was de sfeer op vak O prima, het kon toch niet tippen aan het enthousiasme van de Braviours van die middag. Desondanks ben ik blij dat ik die avond gekozen heb voor de Braak, een concert van B-Brave kan ik op mijn leeftijd niet meer aan, vrees is. Hoe dan ook, deze vrijdag was in veel opzichten een goede vrijdag te noemen. Het bleef nog lang onrustig in Helmond…

Buurman

1 reactie:

Leuk verhaal buurman!

Zo zie je maar, misschien niet meer in de levensfase om je tussen kuikentjes te begeven maar wel waardevol om van die gezellige verslagjes te maken!

Blijven doen!

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *