Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.480 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
57reacties

Op welke dag en tijd gaat Helmond Sport haar thuiswedstrijden volgend seizoen spelen?
Er is onrust ontstaan over bovenstaande vraag bij een deel van de aanhang van Helmond Sport. Aanleiding hiervoor was o.a. het optreden van Mario Captein, algemeen directeur van Helmond Sport, in het programma FC Onder Ons van Omroep Brabant afgelopen vrijdag. Als het allemaal doorgaat komen er volgend seizoen twee beloftenteams bij in de Jupiler League. Die teams spelen hun wedstrijden op maandag. De andere clubs mogen zelf aangeven op welke dag en welk tijdstip zij HET LIEFST hun thuiswedstrijden spelen. Daarbij moet er rekening mee worden gehouden dat niet meer dan drie wedstrijden gelijktijdig kunnen worden gespeeld, aangezien Eredivisie Live alle wedstrijden in de Jupiler League rechtstreeks wil uitzenden en over vier zenders beschikt. Vermoedelijk wordt er elke vrijdagavond al een wedstrijd in de eredivisie gespeeld. Aangezien de zaterdagavond en bijna de hele zondag ook eredivisiewedstrijden gespeeld worden, blijft er in mijn ogen niet zoveel te kiezen voor clubs. Als ik het goed begrepen heb, moeten er wekelijks drie wedstrijden op zaterdag om 16:30 uur aanvangen. Voor veel supporters is zaterdagmiddag geen haalbare en wenselijke tijd. Denk hierbij aan jeugdspelers en leiders die op zaterdag eigen wedstrijden spelen. Na het zien van FC Onder Ons is mij niet duidelijk geworden waar de voorkeur ligt van Helmond Sport voor het spelen van de thuiswedstrijden. Ik vrees echter dat er niet zoveel rekening gehouden wordt met de wensen van de seizoenkaarthouders. Door de verdergaande commercialisering is hier helaas steeds minder oog voor. Ik ben benieuwd hoe de Helmond Sport supporters hier over denken.

Buurman

57 reacties:

Aan voordelen hangen ook nadelen. Zoals inmiddels in ook wat andere landen (Spanje) maakt de zender uit wanneer wat gespeeld wordt. Vind het wel raar dat HS en andere clubs hier zo makkelijk in mee gaan.

In het uiterste geval zullen de supporters de wedstrijd voortaan in hun luie stoel bekijken en zal het stadion verder leeg raken.

Daarnaast zie ik toch enige competitievervalsing als de beloftenteams niet mogen promoveren.

Ik vind het raar dat er teams voor ‘spek en bonen’ mee mogen doen aan een format dat competitie heet.. Als er teams zijn die niet mogen promoveren kan het dus theoretisch zo zijn dat je, wanneer je derde word in de competitie, toch kampioen kan zijn.. Dat moet toch niet kunnen?
Bovendien heb je 2 amateurteams die door willen en kunnen stromen.. Echt raar!

Zaterdagmiddag om 16.30 uur voetballen is voor mij persoonlijk een ideale dag/tijd.. Zo heb ik de vrijdagavond vrij om te darten en ik ben zaterdagavond op tijd terug van Helmond Sport om zaterdagavondactiviteiten te gaan ondernemen! Ik begrijp echter wel dat dit voor veel mensen niet fijn is..

Als het 16:30 uur wordt vind ik het prima, maar dan moeten mensen die dan niet kunnen hun geld terug krijgen al ze al een KAART gekocht hebben voor volgend jaar!!!!

Gewoon op de vertrouwde vrijdagavond.
Mocht het zaterdag 16:30 worden ga ik mijn geld terug vragen aangezien ik door het werk dan toch niet kan!!

Helmond Supporter

Ik zeg de vrijdag houden!
Het EINDHOVENS Dagblad heeft er ook een stukje over.

Vrijdag avond maar dan van April tot november lekker met 20 graden op tribune met biertje ipv doodvriezen in december

Wat een rare maneuvre wordt er weer gemaakt!!! Gewoon de wedstrijden standaard op de zaterdagavonden spelen, en wel om 18.00 uur. Doordeweekse dagen zijn in mijn ogen geen optie omdat er dan grote aantallen mensen sporten en dit gegeven dus al veel mensen weghouden van de betaald voetval velden.
En niet alle wedstrijden willen uitzenden, ook dit weerhoudt mensen een seizoenkaart te kopen, dus omzet verlies en leegloop van de stadions.
Dus gewoon de zaterdagen om 18.00 uur,19.45 klaar en de eredivisie wat verlaten naar zaterdagen vanaf 21.00 uur.

@Jan op zondag 26 mei 2013 om 19:36:

Bedankt Jan.

Het lijkt me dat HS dus kan kiezen (een voorkeur geven) uit:
Vrijdag (20:00 uur)
Zaterdag (16;30 uur)
Zondag (12:30 of 16:30 uur)

Zondag 14:30 uur lijkt me geen optie omdat er dan te veel eredivisie wedstrijden gespeeld worden.

Wordt nog een heel gepuzzel om alle clubs tevreden te stellen.

Gewoon vrijdagavond

Ik oordeel niet over vrijdagavond, maar vind het grappig om te lezen dat, dat al GEWOON is.

Over vijf jaar spelen we gewoon op kunstgras en gewoon allemaal op een andere dag en tijd vrees ik….

Het voordeel op de zatermiddag om 16:30 is da we langer in de kantine kunnen blijven hangen!

Van mij mogen ze het lekker op vrijdagavond laten. Fijn de werkweek afsluiten met je vrienden en een biertje.

Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest

Tegenwoordig is men bang om van een bepaalde gewoontes af te gaan wijken. Vroeger toen HS haar wedstrijden op zaterdag 19.30 uur af werkte vonden de supporters het ineens verschrikkelijk om op vrijdagavond 20.00 uur te gaan spelen. Nu weer ineens hetzelfde euvel: Afwijken van de vaste speeldag ( vrijdagavond ).

We maken ons nu al druk om iets wat nog niet bekend is. Typisch Nederlands. Geloof maar dat HS het beste wil voor haar supporters. HS zal ook de beste speeltijd willen.

Het is een kwestie van gewenning al moet is zeggen dat het mij helemaal niets uitmaakt. Vrijdagavond vind ik prima, wordt het zaterdag of zondag…geen probleem. Ik zal mijn club altijd blijven steunen.

van mij mag de vrijdagavond gauw worden ingeruild.. veel te veel gehaast de laatste jaren om naar de wedstrijd te kunnen.. Zaterdag is mooi, doen ze in duitsland ook, trekt veel gezinnen en dagjesmensen die er zo een mooi uitje van maken om naar een voetbalwedstrijd te gaan.. Eerst even de stad in, terrasje pikken, wedstrijdje, naderhand nog de hele avond voor je zelf.
Zeker voor het bezoeken van uitwedstrijden is de vrijdag al helemaal klote.. dus van mij mag het naar zaterdag, en alle samenvattingen naar zondag 6 uur, 1 groot voetbalblok als afsluiting van het weekend

@Jan op zondag 26 mei 2013 om 19:36:

Wat doet het 040 logo bij dit stukje? Fusie!?

Zaterdag absoluut niet, dan kan ik namelijk niet ivm mijn eigen voetbal.

Doe mij maar vrijdagavond of zondagmiddag 🙂

Ik wil ook het beste met de club.

Ik snap ook wel dat Helmond S met de rug tegen de muur staat. Fox heeft de macht. Maar Mario gaat (vrijwillig) aan tafel zitten bij Paultje Post. Daar maken ze duidelijk dat Zaterdag half vijf misschien de tijd zal worden in de toekomst. Wie zorgt er nu voor onrust!!???

Ik snap als jezelf moet voetballen die middag en je hebt met veel moeite 100 euro bij elkaar gespaard hebt voor een SCC, je dan schrikt. Zeker die kinderen moeten hun geld terug kunnen krijgen. (Als het zover komt).

Het valt me tegen dat op de site van HS niets hierover staat. Maar goed het is pas Mei.

Zondag eventueel vrijdag. Maar niet op Zaterdagmiddag 🙁

houdt de vrijdag!

Gwn vrijdag houden….. Er zijn heel veel mensen die zaterdagmiddag rond 3 uur moeten voetballen (ik ook)…. Als dat zou gebeuren vind ik wel dat je je geld terug moet krijgen

Ik vraag me af of de clubs hier wat over te zeggen hebben. Eredivisie Live komt met een grote zak geld langs, maar zal zijn eisen stellen. En dan wordt het er niet beter op.

Vrijdagavond is de beste avond , gewoon op vrijdagavond spelen

gewoon op vrijdgavond spelen , ik en vele anderen kunnen niet op zaterdagmiddag !

Er komen dus (waarschijnlijk) 20 clubs volgend jaar.
http://www.helmondsport.nl/jupiler-league-gaat-voor-20-teams

Dat zijn 10 wedstrijden per (lang) weekend. Zo wordt kiezen voor een vaste speeldag nog moeilijker!

Nooit of te nimmer op zaterdagmiddag of zondagmiddag,de meeste supporters zijn zelf voetballer of doen vrijwilligerswerk bij een vereniging,deze zijn meestal actief op deze dagen.Daarom gewoon lekker op de VRIJDAGAVOND!!!!!!
Mijn mening is dat deze supporters ook de meeste sfeer in het stadion brengen.
Ik wil nog wel eens zien hoe sfeervol het is als er alleen nog maar sponsors zitten,dit geldt natuurlijk niet voor het aantal dat er al jaren komt,dit zijn al echte supporters die gewoon op vrijdag komen.

Vrijdagavond 8 uur aanhouden , de meeste mensen kunnen dan . actiegroep NOOIT OP ZATERDAG OF ZONDAG oprichten ?
Helmond Sport blijf aub op vrijdag voetballen .

Inmiddels heb ik ook (via, via) een reactie van Helmond Sport kunnen lezen:
(let op de regel: Natuurlijk zullen we dit ook nog polsen bij onze supporters en sponsoren.)

In het Eindhovens Dagblad stond inderdaad dat er misschien op zaterdag om 16.30 uur wordt gespeeld. Maar er zijn nog meer mogelijkheden. In ieder geval is er op dit moment nog helemaal geen duidelijkheid over de speeldag en tijdstip. Ik kan daarom ook moeilijk een uitspraak doen over je seizoenkaart. Het is belangrijk dat er eerst duidelijk wordt hoe de competitie eruit komt te zien en welke speeldag Helmond Sport kiest. Natuurlijk zullen we dit ook nog polsen bij onze supporters en sponsoren.

Met vriendelijke groeten,

Ronnie Vriens

Commercieel medewerker

FC Volendam gaat voor de ZONDAG.

Mooi om te zien dat de Helmond Fanatics nu een poll houden over dit onderwerp!

https://sites.google.com/site/hf0492/nieuws/wedstrijddagpoll

Duidelijk een teken dat het leeft onder de supporters.

VRIJDAGAVOND , anders kan ik niet meer

Wel jammer dat de poll onbetrouwbaar is, hij ondersteund alleen cookies, dus als je je cache leegmaakt kun je weer stemmen.

Helmond Sport is wakker geworden. Men lanceerde net een enquête met als belangrijkste vraag:

Welke speeldag en tijdstip om een wedstrijd van Helmond Sport te bezoeken heeft uw voorkeur?

Vrijdagavond, 20.00 uur
Zaterdagmiddag, 16.30 uur
Zaterdagavond, 18.45 uur
Zaterdagavond, 19.30 uur
Zondagmiddag, 12.30 uur
Zondagmiddag, 14.30 uur
Zondagmiddag, 16.30 uur
Maandagavond, 20.00 uur
Geen voorkeur
Afwisselende dagen en tijdstippen gedurende het seizoen

Laat uw mening horen! svy.mk/11qSWtc

De Zondag is al afgeschreven door Helmond Sport dat wordt het toch niet. Dus kies tussen zaterdag of vrijdag

Naar de Zaterdagmiddag gaan betekent erg veel publiek minder, ze onderschatten dat enorm. Weet je hoeveel mensen er “iets ” doen bij een voetbalclub die ook naar HS gaan? Heel veel! Die komen dan echt niet meer. Nu krijgen we de Braak niet eens vol, bij een Zaterdagmiddag kunnen we net zo goed maar 1 tribune open gooien. …..

@helmonder op donderdag 30 mei 2013 om 16:24:

Zaterdagmiddag is wat anders dan:

Zaterdagavond, 18.45 uur
Zaterdagavond, 19.30 uur

Maar ik ga geen stemadvies geven 😉

Iedere week een andere tijd. Dan is iedereen tevreden en kun je testen welke dagen en tijden het druk wordt..

Zaterdagmiddag. Zeker doen. Ik weet zeker dat dat goed gaat komen. Er zullen veel nieuwe supporters bijkomen en de temperaturen zijn op dat tijdstip veel aangenamer. Dan kan papa de kinderen ook eens meenemen. En wat ze zeggen; jong geleerd is oud gedaan. Dus ook zeker goed voor de toekomst.

Kijk naar de voetballanden en zie dat de stadions juist op die tijdstippen het beste gevuld zijn. Voorbeelden Duitsland en Engeland.

@helmonder op donderdag 30 mei 2013 om 16:24:

ik denk dat er juist meer publiek op af gaat komen op de zaterdagmiddag.
kijk naar Engeland en Duitsland, daar word het meeste publiek getrokken op die tijdstippen. Op andere dagen komt er veel minder volk op af.

Tussenstand Poll HF:

Vrijdagavond 20:00 59,21% (45)
Zaterdagmiddag 16:30 11,84% (9)
Zaterdagavond 19:30 22,37% (17)
Zondagmiddag 14:30 6,58% (5)

Mijn voorkeur is toch zaterdagavond. Maar wat zal de tussenstand zijn bij de vragenlijst van Helmond S ?

Vrijdag of zondag.

Via twitter liet Helmond Sport weten echt iets met de uitkomsten van de vragenlijst te gaan doen.

“Zoals je wellicht al in diverse media hebt vernomen, staat de speeldag van wedstrijden in de Jupiler League ter discussie. Daarom stellen we je graag een aantal vragen met betrekking tot de gewenste speeldag van Helmond Sport (thuiswedstrijden).”

Naar aanleiding van de vragenlijst op de website van Helmond Sport ontving ik onderstaande mail :

“Hallo Buurman,
Een Poll moet je goed beveiligen wil je een eerlijk resultaat krijgen. De Poll van Helmond Sport is niet veilig genoeg, deze wordt alleen beveiligd door het plaatsen van een Cookie.
Wil je vaker stemmen eerst IE afsluiten, dan ga je voor IE naar “Internetoptie” in het Configuratiestelsel, klik op “verwijderen” in het Tablad “Algemeen” en vink daar de “Cookies en de tijdelijke internetbestanden” aan en op verwijderen.
Hierna kun je op dezelfde Poll weer stemmen.
In Firefox verlaat je de site waar de Poll staat, ga dan, in Firefox, naar Extra>Opties>Tablad Privacy en klik daar op “Recente geschiedenis wissen en Individuele cookies wissen”.
Hierna kun je weer opnieuw op dezelfde Poll stemmen.
In Chrome, ga rechtsboven naar de instellingen (de drie streepjes) klik erop en dan op “Geschiedenis”, hier klik je vervolgens op “Browsergeschiedenis wissen” in het volgende scherm klik je aan wat je wilt maar i.i.g. de “Cookies”.
Hierna kun je weer opnieuw op dezelfde Poll stemmen.
Cookies verwijderen Ipad en Iphone.
Open Instellingen, Selecteer ‘Safari’ en klik rechts op “Geschiedenis en Cookies verwijderen”.
In Safari op de Imac of Ibook, klik linksboven op “Safari” dan op “Safari reset”.
Nog handiger is dat je het programma CCleaner gaat gebruiken, werkt altijd perfect en is freeware. (windows en mac)
http://www.filehippo.com/download_ccleaner/ recht bovenaan op de nieuwste versie klikken en installeren.
Zonder iets te veranderen klik je na het openen van dit programma op “Cleaner” links boven, hierna klik je op “Analyseren” en als het daar mee klaar is op “Schoonmaken”.
Met alle opties die hier staan weergegeven kun je zo vaak stemmen als je wilt.”

Zelf ben ik helemaal geen internetexpert of computerdeskundige, maar mij lukte het vrij gemakkelijk meerde malen te stemmen met behulp van bovenstaande aanwijzingen. Ik heb geïnformeerd bij mensen die wat meer verstand hebben van automatisering. Die zeggen dat de vragenlijst die Helmond Sport gebruikt één van de slechtste is die je kunt gebruiken als het gaat om veiligheid.

Heel jammer en onprofessioneel om gebruik te maken van deze vragenlijst. Ik vrees dus dat we de uitslag van deze enquête’, helaas, ‘met een korreltje zout moeten nemen’.

@Buurman op zondag 2 juni 2013 om 13:03:

Ik snap niet waar je, je druk om maakt.

Da was natuurlijk te verwachten. Maar daarom is Helmond Sport zo’n mooie cultclub. Het gaat om t plezier en niet om de punten.

Ik denk dat Tielemans Helmond Sport wel geholpen heeft. Nu heeft niemand aandacht voor dit nieuws 🙂

Vandaag kreeg ik deze mededeling bij het invoeren va de vragenlijst:

“Deze enquête is momenteel afgesloten. Neem contact op met de auteur van deze enquête voor ondersteuning.”

@ Buurman, dan vinden ze het toch wel vervelend, ze maken zich er dan meer druk om dan @ Jan hierboven.

@Diederik op maandag 3 juni 2013 om 11:20:

Dat is vreemd, want ik kom nooit met de taxi….

Tja….

Helmond Sport zal vrijdagavond als voorkeursavond indienen bij de KNVB, voor het spelen van de thuiswedstrijden. Onlangs is Helmond Sport een onderzoek gestart naar welke speeldag/speeltijd het beste voor de club zou zijn. Een onderdeel hiervan is een online enquête geweest waarmee de mening van de achterban is gepeild. Supporters, sponsoren en vrijwilligers geven de voorkeur (55%) aan voor vrijdagavond. Helmond Sport heeft deze uitslag ‘overgenomen’.

Op donderdag 13 juni zal duidelijk worden of de KVNB de voorkeur van Helmond Sport helemaal overneemt. Op de website van Helmond Sport is na deze datum meer te lezen hierover.

(bron: HS)

Het is nog helemaal niet zeker dat HS op vrijdag gaat voetballen. Er kunnen maar een beperkt aantal clubs op vrijdag gaan spelen.

Het is nu nog afwachten wanneer het eerste dameselftal of G voetbalteam wordt toegevoegd aan de Jupiler League.

Gisteren, na zijn optreden in het Philipsstadion, kwam ik Guus Meeuwis tegen.
Na mijn ontmoeting met Guus ben ik helemaal om…..

Lees meer: http://helmondsport.webnode.nl/news/groots/

Het was even zoeken, maar ik heb het voorlopige spelschema voor volgend seizoen gevonden.

http://www.degraafschap.nl/data/127507.pdf