Buiten is het 17 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.217 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Al enige tijd is het bij Helmond Sport de gewoonte om vlak voor de wedstrijd een geluidsband te starten waarbij het, in mijn ogen, enigszins ontbreekt aan realiteitszin. Als de spelers het veld opkomen klinken door de speakers teksten als: “Helmond is klaar voor topvoetbal” en “het Lavans stadion trilt op haar grondvesten”. Dat alles aangevuld met bombastische muziek waardoor je je even in de Vogelrok van de Efteling waant. Zo ook afgelopen vrijdag tegen FC Emmen, waar slechts 1.617 kleumende toeschouwers klaar zaten en stonden voor een potje topvoetbal. Veel van die toeschouwers bleven overigens in de warme kantine zitten. Ikzelf trilde en rilde echter wel op de tribune. Moest ik vroeger lachen als ik een opa zag met een lange witte onderbroek tot z’n enkels, zo was ik vrijdag maar wat blij dat ik er zelf een aan had.
Gelukkig was ik niet de enige wattenbol op de tribune die het vèrrekkes kauw vond. Het gemopper over het weer was, samen met het wegsturen van Juanito Sequeira afgelopen week, gespreksonderwerp nummer één. Dat Stanley Elbers bij temperaturen van 10 graden (boven nul) al een maillot aandoet, vind ik een beetje overdreven, maar vrijdag kon ik hem geen ongelijk geven. Misschien was hij mede daarom wel de beste man van het veld. Een paar stoere spelers van Emmen speelden met korte mouwen. Wat me verder opviel was dat de scheids- en grensrechters ook korte mouwen droegen. Waar deze bewijsdrift vandaan komt snap ik niet helemaal. Misschien wil de K.N.V.B. zo af van het stoffige imago van haar scheidsrechterskorps? Omdat het spel in de eerste helft niet zo boeiend was, dwaalden mijn gedachten af naar deze randzaken van het voetbal. Zo viel me ook op dat het scorebord niet werkte. Een werkend scorebord is toch wel een randvoorwaarde voor topvoetbal, lijkt mij. Helmond Sport heeft maar liefst twee borden die geen van beiden meer functioneren. Bij de 0-1 van Emmen zag ik plotseling een lichtgevende bal de dug-out uitkomen. Achteraf bleek het de ietwat kalende trainer van Emmen, Joop Gall te zijn. Hij droeg, ondanks het barre weer, geen hoofddeksel. Na de wedstrijd verklaarde hij dat als je na ruim een uur spelen met 0-2 voorstaat, je zo’n wedstrijd natuurlijk nooit meer mag weggeven. “Het laatste half uur heb ik dan ook de haren uit mijn hoofd getrokken”. Gall gaf wel toe dat Emmen met één punt nog goed wegkwam uit Helmond.

Was het een aantal jaar geleden nog een koud kunstje voor Helmond Sport om van ploegen als FC Emmen thuis te winnen, de tijden zijn helaas nogal veranderd. Misschien kan ik hoop putten uit de gedachte dat voetbal vaak net zo veranderlijk is als het weer en zou het zomaar nog eens kunnen gaan trillen op de Braak. Voorlopig lijkt de term topvoetbal echter wel erg hoog gegrepen.

Buurman

1 reactie:

Tegen Sparta Rotterdam waren er afgelopen maandag slechts 1.459 toeschouwers. Over het voetbal zal ik het verder maar niet hebben. 🙁

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *