Buiten is het 10 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.381 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
12reacties

Vrijdagavond, na de wedstrijd tegen Excelsior, wist ik het zeker. Volgend seizoen gaat deze jongen een seizoenkaart van PSV kopen. De afscheidswedstrijd van Mark van Bommel van vorige maand is mede schuldig aan deze drastische beslissing. Ik had al meer dan 25 jaar het PSV stadion niet meer bezocht en met de nodige vooroordelen ging ik naar de rijke buurman in Eindhoven. Het werd een gedenkwaardige avond. Het was mooi om te zien dat er zoveel voetballers, ondanks de nodige verplichtingen bij hun eigen club, toch allemaal bij elkaar waren gekomen voor Mark. Vanaf het moment dat ik het stadion binnen kwam, was ik onder de indruk van heel veel dingen. Even was ik bang dat André Rieu ging optreden toen ik een vlaggetje kreeg en er walsmuziek door de speakers kwam. Maar gelukkig viel dat allemaal mee, ik heb zelfs geen Guus Meeuwis gezien, die avond. Ik was onder de indruk van de manier waarop keeper Gomes de show stal, hij gaf zelfs zijn onderbroek, voorzien van handtekening, aan een vrouwelijke fan. Ik was ook onder de indruk van de buikomvang van Luc Nilis, die moet echt een topleven hebben in België. Ik was erg onder de indruk van de manier waarop Harry van Raaij Erik van Muiswinkel persifleerde. Maar het meeste was ik echter onder de indruk van de mooie grasmat in het stadion. Des te pijnlijker is het om te weten dat de prachtige grasmat op de Braak inmiddels omgebouwd is tot een ‘zaalvoetbalveld’. Tijdens de wedstrijd PSV – Team Bommel dwaalden mijn gedachten even af naar een wedstrijd van Helmond Sport in het Philips stadion, de befaamde sneeuwwedstrijd van 5 februari 1983. Het hoogtepunt van die avond was de ‘modder-bal’ van Jurrie Koolhof. Heel PSV juichte al om een doelpunt van Jurrie, maar de bal stopte, door de modder, net voor de doellijn met rollen. Cynisch genoeg heeft een filmpje van dit doelpunt zelfs een presentatie ter promotie van kunstgras gehaald.

Het kunstgras, wat ik vrijdagavond in Rotterdam zag, is echt dramatisch te noemen. Ik hoop dat het veld in Helmond beter blijkt te zijn dan dat van Excelsior. Hoe dan ook, we hebben nu helaas ook kunstgras in Helmond en ben ik, wat dat betreft, erg jaloers op PSV.

Later ben ik, voor de zekerheid, toch even naar de dokter gegaan. Daar werd me verteld dat ik die vrijdag waarschijnlijk een zonnesteek heb opgelopen. De dokter adviseerde me om het een tijdje af te wachten. Dat ik nog maar eens terug moet komen, als ik over een paar maanden nog steeds de behoefte heb om een seizoenkaart van PSV te kopen. Ik hoop dat het warme weer van de afgelopen weken niet meer slachtoffers heeft gemaakt en dat de Braak vrijdag weer gezellig vol zit voor de derby tegen de andere club uit Eindhoven. Tot vrijdag!

Buurman

12 reacties:

Lijkt me ook niks dat kunstgras. Maar ja, bij VI zeiden ze net dat het overal komt.

Beantwoorden

Is wel iets maar dan allemaal!

Beantwoorden

Voordeel is dat er geen wedstrijd meer afgezegd hoeft te worden en Buurman het maximale uit zijn seizoenskaart kan halen.

Beantwoorden

Dat is een onzinargument, Ad. Een wedstrijd die niet doorgaat wordt later ingehaald. Dus je krijgt altijd alle wedstrijden te zien voor je seizoenkaart.

Beantwoorden

Nou ik heb ook liever de geur van echt gras en niet van verschroeide rubber.

Beantwoorden

hoe maak je voetbal kapot

Beantwoorden

Jong PSV speelt negen thuiswedstrijden in de eerste divisie definitief zonder publiek van de bezoekende club. Jammer dat, dat zomaar kan. Zo’n mooie grasmat zou iedereen toch moeten mogen zien??! Jong PSV gaat alle thuiswedstrijden afwerken in het Philips Stadion.

Beantwoorden

Suc6 op het nep gras vanavond:-)

Beantwoorden

@Buurman:
Afgezien van het verlies gisteren, hoe beviel de grasmat je?

Beantwoorden

@Ronald op zaterdag 10 augustus 2013 om 14:51:

Spelers gleden uit, het leek net een ijsbaan. Ik heb er geen verstand van, maar ik denk dat er te veel water was gesproeid. In de rust gingen ze vrolijk door met sproeien. Supporters werden er nat van. In de zomer niet erg, maar in de winter ook niet echt leuk. Bovendien kunnen reserve spelers zich niet warm lopen in de rust en is er geen plaats meer voor de shoot-outs voor de jeugd.

Ik vond het er wel beter uit zien dan bij Excelsior.
Maar het is net als bij borsten…… ik houd meer van “natuurlijk”.

Maar ik ben benieuwd wat de andere aanwezigen van het gras vonden?

Beantwoorden

Nou, ik denk dat iedereen wel heeft kunnen zien dat het meer een schaatsbaan leek dan een voetbalveld.. Spelers gleden constant uit.. Het water spatte ook over het veld als er een bal werd gespeeld..
Jammer, zeker gezien Helmond Sport bij een ‘veldentest’ toch altijd als één van de beteren werd gezien door andere Jupiler League clubs..

Beantwoorden

Waar ik al bang voor was is nu al duidelijk geworden. Helmondsport is een team dat het al jaren moet hebben van vecht voedbal niet te technisch. Kunstgras is mooi voor spelers die technisch zijn. Daar hebben wij er momenteel niet veel van. Wij hebben vechters en werkers. Nee dit is niets voor Helmondsport maar ja te laat het licht er nu.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *