Buiten is het 23 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 96.083 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

Na het teleurstellende resultaat tegen Telstar afgelopen vrijdag, liep ik nog wat namopperend over het zoveelste gelijkspel, het stadion uit. Plotseling werd ik aangesproken door een man met een typisch hoofd. Ik ben zelf niet moeders mooiste, maar deze man had een hoofd wat me erg aan Jan Klaassen deed denken. “Niet zo treurig kijken, jullie gaan met Helmond Sport, net als het CDA, de peilingen nog verslaan”. Bij het woord CDA viel bij mij het kwartje. Het was de charismatische leider van het CDA met die lange naam: Sybrand van Haersma Buma. Hij legde me uit dat hij, om het CDA uit het slop te trekken, ervaring wilde op doen bij clubs die net als het CDA bivakkeren in de grijze middenmoot. Volgens een peiling van Maurice de Hond is Helmond Sport ‘het CDA van de Jupiler League’ aan het worden. Ik vind de vergelijking van een politieke partij met Helmond Sport nogal appels met peren vergelijken, maar toen ik er even over nadacht zag ik toch opmerkelijke overeenkomsten.
Om te beginnen heeft de Jan Klaassen van Helmond Sport, trainer Mario Verlijsdonk, even weinig uitstraling als Buma. Het spel is vaak saai, voorspelbaar en te behoudend en hij zet de poppetjes niet op de juiste plaats. Het kan geen toeval zijn dat we zo vaak gelijk spelen. Bovendien er zitten net zoveel eenheidsworsten in de selectie van de Helmonders als in de fractie van het CDA. Het missen van alle kansen lijkt steeds vaker op een poppenkastvertoning, waar je Jan Klaassen dan weer goed kunt gebruiken.

Nog een pijnlijke overeenkomst met de politiek is de lage opkomst op de Braak de laatste tijd. Tegen Telstar waren er slechts 1.479 toeschouwers aanwezig. Dat is voor een stadion met een capaciteit van 4.200 een opkomst van amper 35%. Voor veel mensen is op dit moment het vertrouwen in de politiek en in Helmond Sport ver te zoeken. “Jullie komen er wel bovenop en halen de play offs nog”, zei Sybrand en voordat hij doorliep klopte hij nog bemoedigend om mijn schouder. Of ik uit die woorden veel hoop kan putten is maar de vraag, ik denk dat hij niet eens weet wat buitenspelval is.

Eind 2012, toevallig ook na een wedstrijd tegen Telstar, sprak ik de hoop uit dat Helmond Sport geen grijze muis zou worden. We zijn hard op weg om dit wél te worden. Met het nodige kunst- en vliegwerk kunnen we de play offs nog halen, maar dat is in mijn ogen het maximaal haalbare dit seizoen. Natuurlijk ben ik woensdag weer gaan stemmen. Want als je niet gaat stemmen, hoef je daarna ook niet te zeuren. En laat dat laatste nou net iets zijn wat ik graag doe…

Buurman

5 reacties:

1.479 toeschouwers…..dan kan die discussie over een nieuw stadion ook weer in de kast. Alleen als er iets te winnen valt dan komen de “supporters” uitzonderingen (hulde!) daargelaten.

Beantwoorden

Een paar jaar vaste bezoeker geweest van Helmond Sport, met veel plezier.
De vergelijking met de politiek is treffend.
Met verschillende trainers jaren op rij de play offs gehaald.
Helaas wisten de heren van het bestuur vanuit hun ivoren toren zoals overal het beter dan de mensen op de werkvloer en moest de heer Meijers plaats maken voor old boy Verleisdonk.
Het resultaat zien we elke week.
De vergelijking met de politiek: het gaat hier niet om wat je kunt, maar wie je kent!

Beantwoorden

Ik schrijf twee columns over trainers van Helmond Sport..
Eric Meijers krijgt ontslag na http://www.deweblogvanhelmond.nl/columnisten/buurman/buurman-verantwoordelijk-voor-ontslag-eric-meijers/ en nu Mario op een lager plan http://www.deweblogvanhelmond.nl/nieuw-helmonds-nieuws/jan-van-dijk-nieuwe-trainer-van-helmond-sport/ Toeval?

Ik wens Jan veel succes, maar volg hem natuurlijk wel 🙂

Beantwoorden

@Buurman op vrijdag 28 maart 2014 om 07:02:

Opmerkelijk inderdaad.

Beantwoorden

@Buurman op vrijdag 28 maart 2014 om 07:02:

Leuke column, net als die andere!
Jammer dat HS gisteren verloor, hopelijk mag van Dijk van je blijven. 😉

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *