Buiten is het 16 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.918 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Als je jaar in jaar uit in de eerste ronde van de K.N.V.B. beker uitgeschakeld wordt, is het leuk als je ‘n keer bij de laatste 32 zit. Het voelt niet prettig om er steeds door een amateurclub te worden uitgegooid en dan even later te zien dat die club een topclub loot. Dit was de afgelopen jaren vaak het geval bij Helmond Sport. Dit seizoen is, in ieder geval het begin van het bekeravontuur, anders verlopen. In een matige wedstrijd werd R.K.C. Waalwijk door een prachtig doelpunt van Roel van de Sande uitgeschakeld. Tijdens de wedstrijd in Waalwijk was het leuk om te horen dat de Helmondse aanhang weer positief was. Zo klonk het: “We gaan Europa in” en “Kuipje, Kuipje, Helmond komt eraan”, veelvuldig door het stadion. Na het laatste fluitsignaal schalde het: “Helmond in de koker (who oh oh oh)”, enthousiast vanuit het uitvak. De loting later die nacht toverde de mini-klassieker Feyenoord – Ajax (gaap, gaap), de échte Klassieker Telstar – AZ uit de koker en wij mogen alvast Europa in, naar Friesland om precies te zijn.

De Taalgids Wat & Hoe in het Fries kan weer uit de kast worden gehaald. Mijn gedachten dwaalden al snel af naar het laatste echte bekersucces van 1997, tevens de laatste keer dat ik de gids nodig had. Helmond Sport speelde toen de halve finale in en tegen Heerenveen voor een bomvol uitvak. De huidige Heracles-trainer John Stegeman miste in de beginfase op een haar na het Friese doel. Als die bewuste bal destijds niet op de lat was terechtgekomen, zou de wedstrijd waarschijnlijk heel anders afgelopen zijn dan de 5-0 die het nu werd. Hoe dan ook was het een mooie dag, waar ik met een goed gevoel aan terugdenk als ik oude foto’s zie op internet. Hetzelfde goede gevoel had ik bij de reünie van de AA-Side rondom de gewonnen wedstrijd tegen alweer R.K.C.. Wederom geen goede wedstrijd, maar de sfeer vergoedde veel. Vanaf de thuiswedstrijd tegen N.A.C. is de sfeer opvallend positief op de tribunes van de Braak. Ondanks dat het voetbal en de resultaten niet altijd optimaal zijn is de stemming weer ouderwets goed. Wel jammer dat er geen vrij vervoer regeling is voor de bekerwedstrijd tegen S.C. Heerenveen. Open grenzen in Europa is nog niet helemaal doorgedrongen in Friesland. Nu maar afwachten of we op tijd aankomen voor de wedstrijd en niet in de file belanden. Of erger nog, dat de bus eerst de Elfstedentocht moet rijden op last van de politie. Gelukkig is er geen verplichte combiregeling tegen FC Woutje & Co op 16 oktober. Die derby in Eindhoven zou je bijna vergeten met alle bekerkoorts. Mochten we onverhoopt verliezen in het Lampengat, kunnen we Woutje altijd nog cynisch vragen tegen wie FC Eindhoven de volgende wedstrijd voor de beker eigenlijk moet. Wij gaan in ieder geval Europa in!

Buurman

6 reacties:

Mooi verhaal aan een wedstrijd waar veel mensen goede herinneringen aan hebben. Trainingspakkentijd destijds ???? Met de helft van het aantal HS fans zou ik al zeer tevreden zijn.

Beantwoorden

Het was niet alleen een bomvol uitvak…..Ik meende dat HS veel meer kaarten toegewezen kreeg. 27 bussen waaronder dubbeldekkers richting Friesland. Dat was een superdag. De sfeer zit er idd weer als vanouds in. Nu nog voor elkaar zien te krijgen dat de noord tribune net als vroeger weer drukbezocht wordt. Dis vakkie N….verhuizen.

Beantwoorden

Beantwoorden

Beantwoorden

Leuk dat Foppe de Haan speciaal van stal wordt gehaald om het op 1997 te doen lijken. Op deze #BackToTheFuture – dag 🙂

Beantwoorden

@Buurman op woensdag 21 oktober 2015 om 17:16:

Een kennis uit Friesland mailde me dit oude Trouw-artikel ‘Bekerdroom Helmond Sport duurt zeventien minuten’ http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/article/detail/2570038/1997/04/18/Bekerdroom-Helmond-Sport-duurt-zeventien-minuten.dhtml
Ik hoop morgen op de krantenkop ‘Bekerdroom Helmond Sport duurt na 90 minuten Heerenveen voort’. Ik wens je een goede reis heen, een overwinning en een triomfreis terug.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *