Buiten is het 9 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.822 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Ik laat me niet makkelijk in vervoering brengen, niet meevoeren in de stroming die ontstaat in de wereld en onze stad.

“Helmond, de stad die Stroomt”, ik lees het en ik kijk verbaasd. Verbaasd omdat ik het geen plekje geven kan. Een verbazing die toeneemt door een voorbije week waarin ik meer dan eens mijzelf moest onttrekken aan de maalstroom in mijn hoofd. Even denk ik aan alle stroom van de wietkwekerijen, maar het gaat toch echt over groene stroom.

Dat ‘de knaal’ stroomt mag een feit heten, dat hij de laatste jaren vooral in stilstand van een welverdiend pensioen geniet, moge nog duidelijker zijn. Op een groot aantal plekken hoopt zich daardoor zoveel vuil op dat Arie Boomsma hier met een gerust hart over het water kan gaan wandelen. Verzuipen zal hij even min, mocht hij al kopje ondergaan in ons langgerekte poeliebad. Hij zal hooguit ziek worden van alle ellende die dit riool inmiddels door de stad laat stromen. Zieker dan ziek zelfs, zoals ook de gemeenteraad inmiddels doodziek blijkt te zijn. Peel 6.1 werd eenzijdig getermineerd en er viel iets voor te zeggen. Maar juist dat is iets wat in Helmond niet voor de hand ligt. Wethouders houden hier liever wijselijk de kaken stijf op elkaar zoals heer Stienen die daarmee zelfs een gooi deed naar een vermelding in het Guinnes Book of Records. Meer dan een jaar zweeg hij in alle toonaarden. Hoe ziek is dat in een democratie waar je werd gekozen als volksvertegenwoordiger?
Willens en wetens verzweeg hij de misstanden bij Suytkade en de coalitie keek vrolijk de andere kant op. De motie werd verworpen en de koffie kon weer verder pruttelen in de collegezaal die enkel blijkt voorzien van zwakstroom.
Het hele zaakje stinkt, daar kan geen poepend hondje tegenop. Zelfs Coppens verbleekt bij deze beerput.

Zou reanimeren van ons stadsbestuur überhaupt nog helpen?
En zo ja, wat gaat ons die reanimatie kosten?
Het Elkerliek zorgt enkel voor een vlakke lijn in het salarishuis van de handjes aan bed. Reanimatie zorgt enkel voor pieken in de salarissen van de directie. De Balkenendenorm was helaas niet van toepassing las ik verward. Het contract van de directrice was immers gesloten voor die deadline. Mooi woord; deadline.

Maar goed; we kabbelen lekker door hier in Helmond. De Knaal stroomt dwars door de stad heen en heeft op er op 90 jarige leeftijd een kleintje bijgekregen die net zo dartel door de stad heen kronkelt. DE Goorloop nadert namelijk haar voltooiing en dit kunstmatig geïnsemineerde lint kost ons een lieve duit. 16,5 miljoen keiharde euro’s; ik vind het genoeg om de kaken voor op elkaar te houden als Helmonder. Genieten zullen we dan ook van dat nieuw aangelegde stroomgebied, of er dieren doorheen gaan kruipen of niet…. Al moet ik er zelf doorheen gaan tijgeren. potdomme!

Want genieten dat zullen we als Hellemonders!
Of het op de terrasjes langs het kanaal is of tijdens een drakenbootrace… we hebben lol en genieten van het leven. Want eerlijk is eerlijk: Helmond bruist…

Edwin van Hoof

2 reacties:

@ Edwin
Gelukkig zullen er altijd azijnpissers zijn en blijven om zaken ( vanuit onvoldoende informatie ) te blijven bekritiseren.
Heerlijk om in die stad te (mogen) wonen!
Mvrgr.
Mevr. A. Zijn

Beantwoorden

“Helmond bruist”

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *