Buiten is het 10 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.649 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

logo of embleem van Helmonds West under construction

De uitwerking van de wijkontwikkelingsplannen in Helmond West verloopt erg traag. Na wat gesprekken met de coördinerend wethouder Helmond West en gemeenteambtenaren was er aanvankelijk hoop gecreëerd op een wat vlottere aanpak en betere communicatie van zaken. Het blijken maar weer eens harde lessen. Het geduld wordt weeral eens op de proef gesteld. En weer wordt duidelijk dat het de gemeente is die de maat bepaald.

Waar hebben we het over? Sinds 2 juni 2010 wachten zo'n 80 garageboxhouders die hun garagebox verliezen door de aanleg van de stedelijke ring op een vergoeding die is toegezegd. Vanaf het moment dat zij de huur opzeggen ontvangen zij namelijk 750 euro compensatie. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Na herhaaldelijke verzoeken om ook de daad bij het woord te voegen is er nog steeds geen regeling getroffen. De gemeente verschuilt zich achter de gemeentelijke grondaankoper die in onderhandeling zou zijn met de eigenaar van de garageboxen. Er moet eerst nog een minicontract opgesteld worden. Daar blijken meer dan 4 maanden voor nodig te zijn. Tot op heden hebben de garageboxhouders nog geen minicontract tegemoet gezien en weten zij niet wat te doen. Zij leveren hun sleutel voorlopig nog niet in en betalen vanaf het moment van huur opzeggen geen huur meer. Het wachten blijft nu op de 750 euro compensatie.

Als belangenvereniging probeer je de vinger aan de pols te houden. Tijdens een gesprek met de coördinerend wethouder en zijn gemeenteambtenaren (21-10-2010) kun je aandacht vestigen op de vertraging. De wethouder bevestigt dat het lang wachten op een regeling erg vervelend is voor gedupeerden en geeft opdracht om dit zo spoedig mogelijk op te lossen. Hoopvol wachten gedupeerden dan op het minicontact. Alleen helaas, de communicatie valt stil.

Vervolgens kun je als belangenvereniging nogmaals de zaak onder de aandacht brengen bij de gemeenteambtenaar die opdracht heeft gekregen van de wethouder om dit verder te regelen en in goede banen te leiden. De belangenvereniging stuurt een mailbericht op 3 november 2010. Dit wordt niet beantwoord. Na een herhalingsmail op 9 november komt er eindelijk antwoord. De gemeenteambtenaar is helaas door ziekte niet in de gelegenheid geweest om te antwoorden maar gaat er spoedig achteraan. Hij verwijst in de beantwoording van de mail naar een afspraak die er nu ligt tussen de grondaankoper en de eigenaar van de garageboxen. De afspraak staat gepland voor 12 november 2010. We zijn zeer benieuwd of er nu op initiatief van de gemeente uitsluitsel komt.

Gelukkig draagt de eigenaar van de garageboxen ook zorg voor de huurders. Want hij wil de zaken voor hun netjes regelen. Afwachten maar dus weer. We hebben als belangenvereniging de gemeente Helmond gevraagd om in ieder geval voor december uitsluitsel te geven hoe één en ander geregeld wordt voor de garageboxhouders. Het zou helemaal mooi zijn als dan ook het minicontract klaar is.

Mien Patience

3 reacties:

Op 18 november heeft Belangenvereniging BUITEN(ONS)OM berichtgeving ontvangen van de gemeente Helmond met de volgende berichtgeving:

Op 12-11-2010 heeft een gesprek plaatsgevonden met de eigenaar van de garageboxen in de Berlaerstraat. In dit overleg is met de eigenaar afgesproken dat hij de vergoeding aan de huurders van de garageboxen verstrekt. In dit kader
dienen de huurders een contract te ondertekenen en de sleutel in te
leveren. Hiertoe verstrekt de gemeente Helmond de eigenaar een budget waaruit hij
dit kan betalen. Later verantwoordt de eigenaar van de garageboxen dit aan de gemeente Helmond. De middelen zullen ca binnen twee weken geregeld zijn, waarna met de betalingen gestart kan worden.

Einde bericht.

Inmiddels zijn we alweer een maand verder.
Tot op heden hebben de garageboxhouders nog steeds niets vernomen van de gemeente Helmond of de eigenaar van de garageboxen.
Geen informatie over een minicontract en geen regeling voor wat betreft de betalingen.

Dat strookt niet met eerdere toezeggingen aan de Belangenvereniging dat er zorgvuldig en duidelijk gecommuniceerd wordt met gedupeerden.

Rob Mientjes
Namens de Balangenvereniging BUITEN(ONS)OM

Beantwoorden

Hulde aan de gemeente Helmond en de eigenaar van de garageboxen.

Vandaag ontving de Belangenvereniging BUITEN(ONS)OM berichtgeving dat er sinds een week een minicontract voorhanden is en dat er conform afspraak reeds betalingen verricht zijn.

De eigenaar van de garageboxen is op dit moment bezig contact te zoeken met alle huurders om de zaken af te handelen.
Zodra het minicontract getekend is ontvangen de huurders enkele dagen later het bedrag op hun rekening.

Rob Mientjes
Namens Belangenvereniging BUITEN(ONS)OM

Beantwoorden

REMINDER:

Samen kerst vieren in Helmond West

Op woensdag 22 en donderdag 23 december gaan we samen kerst vieren in Helmond West. Dat doen we bij de Mariaschool en De Troubadour.

Op woensdag 22 december staat de gemeente met een tentje op het schoolplein bij de Mariaschool, tussen 12.00 en 13.00 uur.

Op donderdag 23 december staat er een tentje op het schoolplein bij De Troubadour, tussen 15.00 en 16.00 uur.

Kom naar het tentje voor gratis chocomel, koffie, thee, limonade en iets lekkers. Er is een leuke winterse verrassing voor de kinderen.

Wethouder Frans Stienen en de projectleiders van de gemeente zijn aanwezig om uitleg te geven over de wijkvernieuwing. Ook kunt u bij hen terecht voor al uw vragen over Helmond West.

Alle wijkbewoners van Helmond West zijn van harte welkom

Noot:
Gepubliceerd op http://www.helmondwest.nl op 15-12-2010

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *