Buiten is het 9 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.649 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
5reacties

logo of embleem van Helmonds West under construction

De vogeltjes zijn druk bezig met het bouwen van nieuwe nesten in onze tuin. De natuur maakt zich op voor een nieuwe lente. Ook de wijkontwikkelingsplannen in Helmond West beginnen langzaam vorm en kleur te krijgen. Ze zien steeds meer licht. Het live getwitter in de tuin overstemt vooralsnog het digitaal getwitter op internet. Voor hoelang nog? De tijd begint langzaam te dringen. Van bouwactiviteiten is echter nog geen sprake. Ligt de gemeente wel op schema? Achter de schermen wordt hard gewerkt.

Af en toe verschijnen er kleine berichten in de pers. Ook wordt de website die speciaal voor de plannen is ingericht steeds beter benut en actueel gehouden. Op website www.helmondwest.nl is onder het kopje ‘Planning’ een mooie animatie opgenomen die in 3 minuten vogelvlucht laat zien wat er allemaal op sprong staat in de wijk. Hier zijn ook andere berichten te vinden. Thomas Rau is aangewezen als architect van de nieuw te bouwen Wijkhuis Brede School. Hij wordt één van de smaakmakers van Helmond West.

De Meedenkgroepen beginnen langzaam vaste vorm en bezetting te krijgen. Er zijn vier Meedenkgroepen in het leven geroepen. Zelf maak ik deel uit van Meedenkgroep Goorloop – stedelijke verkeersring. Er zijn inmiddels drie bijeenkomsten geweest. De gemeente laat de plannen zien en de Meedenkgroep levert commentaar en geeft advies. Er moeten nog behoorlijk wat lastige (verkeers)knopen doorgehakt worden. Een kort verslag met belangrijke besluiten wordt na afloop van iedere Meedenkgroepvergadering op www.helmondwest.nl geplaatst.

Het gedeelte stedelijke verkeersring dat door Helmond West gaat lopen heeft sinds kort een nieuwe naam gekregen. De werknaam Tracé BuitenOm is omgedoopt tot Kasteelherenlaan, een naam met meer cachet. Daar zouden de kasteelheren Berlaer, Cortenbach en Arberg zeer blij mee zijn geweest. De drukke weg loopt ver buiten het kasteel om. De kasteelheren zouden er geen last van hebben gehad. Of de bewoners aan deze drukke weg er last van krijgen is en blijft de grote vraag.

Door toename van het verkeer zal het milieu onder druk komen te staan. Met als gevolg, grotere geluidsoverlast en grotere uitstoot CO2 en fijnstof. In het ontwerpbestemmingsplan ten behoeve van de Wijkhuis Brede School wordt niet gerept over de stedelijke verkeersring die binnen 500 meter van de school gaat lopen. Er is dus geen extra uitgebreid onderzoek gedaan naar de te verwachten milieuoverlast. Dat is een kwalijke zaak. De wijkbewoners in Helmond West krijgen veel te slikken. Hopelijk slikken ze niet alles.

Mien Kastelenweg

5 reacties:

Voor de volledigheid de directe links.
Gemak dient de mens nietwaar?

Animatie:
http://www.helmondwest.nl/Smartsite.shtml?id=136672

Meedenkgroepen:
http://www.helmondwest.nl/Smartsite.shtml?id=157931

Beantwoorden

Feestelijke start Wijkhuis Brede School Helmond West
Maandag wordt het feestelijke startsein gegeven voor het Wijkhuis Brede School aan de Cortenbachstraat. De gemeente en de toekomstige hoofdgebruikers van het Wijkhuis Brede School ondertekenen ‘s middags een intentieovereenkomst. De overeenkomst wordt ondertekend namens QliQ Primair Onderwijs, Spring Kinderopvang en namens de wijkbewoners door Buurtbeheer en de meedenkgroep Wijkhuis Brede School.
Op de locatie waar dit nieuwe gebouw komt, worden die middag voorafgaand aan deze ondertekening ook kleurrijke hekwerkbanieren onthuld. Die banieren worden onthuld door de wethouders Frans Stienen (wijkontwikkeling Helmond West) en Margreet de Leeuw-Jongejans (Onderwijs), gedeputeerde Brigite van Haaften (provincie Noord-Brabant) en de kinderen die vanaf 2013 naar dit Wijkhuis Brede School gaan.
Op de banieren staan kunstwerken van kinderen van de 2 huidige basisscholen in de wijk (De Troubadour en de Mariaschool). Ook staan er quotes op van betrokkenen bij het Wijkhuis Brede School en de wijkontwikkeling. Op de banieren wordt de toekomstige 'verhuizing' naar dit nieuwe gebouw uitgebeeld.
Begin 2012 wordt gestart met de bouw van het Wijkhuis Brede School. Eind 2013 is dit nieuwe gebouw klaar.

Beantwoorden

Twee opmerkingen n.a.v. het bericht van weblog van Helmond (5 april 2011 10.26u)

Het programma van maandag 11 april is hier te vinden:
http://www.helmondwest.nl/Smartsite.shtml?id=160771

Voor zover nu bekend opent de Wijkhuis Brede School haar deuren in het schooljaar 2013/14.

Beantwoorden

WOP Helmond West: Eerste sloopaankondiging binnen Wijkontwikkelingsplan, 15 huizen in Hertogstraat. Zie: http://tinyurl.com/3wtmk2a (pg3)

Beantwoorden

Aanvullende informatie op voorgaand bericht.
Het betreft hier de aankondiging van zowel een “ingediende omgevingsvergunning” als “verleende omgevingsvergunning met reguliere procedure”.
Dat kan verwarring veroorzaken.
Het betekent dat je eventueel bezwaar kunt maken tot zes weken na 18 mei 2011.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *