Buiten is het 14 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 99.677 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
3reacties

logo of embleem van Helmonds West under construction

Een donkere hemel tekent zich af boven ons huis. Het stormt en dondert rondom hem heen. Het huis schudt op zijn grondvesten. In december wordt zijn lot bezegeld. Het zal voor niemand wijken. Niet voor geld of gouden regen. Met hart en ziel strijdt het voor zijn plek. Voor eigen huis en haard.

Het is vijf voor twaalf. Alle zeilen worden bijgezet. Rechtsbijstand moet worden ingeschakeld, een nieuwe commissievergadering staat voor de deur. Ik moet nog die en die bellen. Is de media al ingelicht? Ik oefen hardop inspreektijd en schaaf de tekst wat bij. Vlug nog wat printjes maken. Heb ik de laatste mails beantwoord? Is iedereen benaderd, op de hoogte? Langzaam daalt de adrenaline in.

De raadszaal stroomt vol. De raadsleden hebben hun verdict al lange tijd klaar. Heilige huisjes bibberen. De voorzitter neemt het woord en luidt het eerste agendapunt in. Geritsel van papier en gekuch vanaf de publieke tribune, brengen hem tot een ander inzicht. "O ja, bijna vergeten, we hebben ook nog burgerijspreektijd, beste voorzitter van Belangenvereniging BUITEN(ONS)OM, u mag." Ik loop naar voren en roep hardop: "O, dat is fijn."

"Beste raadsleden, u als vrachtwagenchauffeur hebt de keuze tussen enerzijds een route met 12 stoplichten, 7 km lang en anderzijds een route met 6 stoplichten, 3 km lang. Wat kiest u dan?"
De keuze is duidelijk, dat wordt tracé Buitenom. De bewoners langs dit tracé en in Helmond West zitten straks met de gebakken peren, met onveiligheid, foute lucht en helaas een hoop herrie.

"Geachte raadsleden, stop het ASP navelstaren, laat het stedelijk ringsteken los. Vanaf Julianalaan, via Schotense- en Brandevoorterdreef ligt de oplossing al jaren klaar. Brandevoort is ingericht voor een vierbaansweg en heeft al een tunnel paraat. Geen huizensloop meer nodig. Overdag is er nauwelijks verkeershinder. Iedereen is werken. Weinig luchtverontreiniging en veiligheid gegarandeerd." Hoezee, het Brandervoorter-tracé stelt iedereen tevree.

"Tot slot, beste raadsleden, draag zorg voor mogelijk gedupeerden in Helmond West, ook al dienen zij  het algemeen belang. Blijf waakzaam, belofte maakt schuld. Voorkom het betalen van een dure rekening."

Het woord is op 1 december aan de gemeenteraad. Elf fracties hebben hun advies uitgesproken. Zeven fracties geven het wijkontwikkelingsprogramma een volledige "go". Vier fracties houden dapper een voorbehoud. Ambitieus en ondemocratisch zette B&W haar eigen raadscommissies voor het blok. Zonder ballen en amper in staat om zelf te oordelen, honoreren zij nu zonder inspraak en wederhoren, braaf de voorgekauwde doelen.

Mien

3 reacties:

Het gebeurt natuurlijk heel vaak dat ze zonder iets uit te zoeken een voorstel steunen. Ik vind dat heel dom + dat je dan niet het algemeen belang voorop stelt.

Ik hoop dat dit allemaal nog ten goede uitdraait Mien.

Beantwoorden

BP Helmond West-Houtsdonk

De gemeente laat er geen gras over groeien.

Nog voor de definitieve besluitvorming Wijkontwikkelingsprogramma Helmond West kondigt de gemeente vandaag (25-11-2009) in de Trompetter de volgende kennisgeving aan:

Bestemmingsplan Helmond West – Houtsdonk in voorbereiding

In deze kennisgeving wordt aangegeven dat het een actualiseringsplan betreft.
Wettelijk gezien moet de gemeente verplicht binnen 10 jaar haar bestemmingsplannen actualiseren.

In deze actualisering gaat het om een samenvoeging van meerdere oude plannen.
Volgens de gemeente is er in dit plan geen sprake van nieuwe ontwikkelingen.

Over dat laatste heb ik mijn sterke twijfels, gezien het WOP Helmond West!!!

Ik durf er bijna om te wedden dat dit 'nieuwe' bestemmingsplan reeds vanaf 2 december ter visie zal worden gelegd in gemeentehal Boscotondo.

Dan hebben de bewoners van Helmond vervolgens 6 weken de tijd om bezwaar aan te tekenen, daar waar zij het niet eens zijn over het bestemmingsplan.

Wie het Trompetter-bericht wil nalezen op de gemeente website zie:
http://www.helmond.nl/Docs/Nieuws/gemeentepagina/2009/Cotromp091125.pdf
(Zie pagina 4 van deze pdf)

Wie informatie wil over bestemmingsplannen zie:
http://www.helmond.nl/Smartsite.shtml?id=53991

Een geinformeerd mens telt voor twee!

Rob Mientjes
Namens belangenvereniging BUITEN(ONS)OM

Beantwoorden

Ik ben ook de Dupe van deze geke beleid , want zelf woon ik ook in Itterestraat

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *