Buiten is het 11 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 108.535 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
1reactie

Kerststallen moeten met prikkeldraad en alarmsystemen beveiligd worden. Kerstbomen blijven de onderste drie meter kaal om vernieling en diefstal te voorkomen. In het frietkot staat een bewaker om trubbels te voorkomen. Niet zo raar, want jonge meisjes gaan in bendeverband op stap om iemand te overvallen. Zomaar, voor de kick.
Wat een tijden, wat een zeden,” verzuchtte Cicero al. Ondergetekende kan zich daar alleen maar bij aansluiten. Ik ben dan ook blij dat dit weblog aandacht schenkt aan vernielingen aan have en goed. Want volgens mij loopt het wel heel erg behoorlijk de spuigaten uit. Beelden worden onthoofd, in stukken gezaagd, gestolen of ‘gewoon’ vernield. Dakgoten, regenpijpen en bouwterreinen zijn niet veilig, hoogspanningsleidingen van treinen worden gesloopt en zelf kabels voor verkeerslichten zijn een prooi voor dieven. Mijn broek zakte echter pas echt af, toen ik las dat uit een kerkje de orgelpijpen uit het orgel zijn gestolen. In Oostenrijk weliswaar, maar ook op andere plaatsen gebeuren dit soort dingen. Diefstal uit kerken en musea is al langere tijd populair.
Ordinaire metalen als koper, tin, zink en brons zijn voor een bepaalde groep mensen kennelijk goud waard. Ook in Helmond, waar we een hele poos met een paar onthoofde beelden zaten.
Ik weet niet wat ik het ergste vind: mensen die uit pure vernielzucht zaken beschadigen of dieven die uit zuiver gewin onherstelbare zaken vernietigen, het leven van mensen in gevaar brengen en de maatschappij schade toebrengen.
We kunnen wel doen of alleen de Taliban er dat soort praktijken op na houdt, maar ons land gaat er trots op een van de voorlopers van de beeldenstorm te zijn. Hoe ideologisch fout beide zaken ook zijn, voor een aantal mensen is vernielen kennelijk een hobby. Moeten we daarvoor verzachtende omstandigheden gaan zoeken; een slechte jeugd, verveling of gebrek aan geld?
Wat mij betreft niet: zwaar, heel zwaar straffen die idioten. Dat geldt trouwens ook voor de gekken die er een sport van maken stenen, balken of fietsen van viaducten op voorbijgangers of auto’s te gooien.
Over de zieke geesten die uit ik weet niet wat voor motieven dieren afslachten wil ik het niet eens hebben. Die zijn nog drie keer erger en mogen van mij naar een heropvoedingskamp of erger…
Met dat in het achterhoofd, is het maar weer afwachten wat voor ellende de komende jaarwisseling gaat opleveren.

Was getekend,

1 reactie:

JC Het is inderdaad te zot voor woorden. Diep triest eigenlijk. En wat de jaarwisseling betreft, volgens mij kan het nooit erger zijn als zo’n (ik kan er een jaartje langs zitten)22 jaar geleden. Toen stond de hele binnenstad op zijn kop.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *