Buiten is het 12 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 84.970 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
4reacties

Na klachten van omwonenden zijn vorige week 21 mensen bekeurd omdat zij het (nieuwe) eenrichtingsverkeer in de Hurksestraat negeerden. Helmond treedt meteen ferm op. Het stuurt de stadswachten daar op af en kondigt aan in de nabije toekomst nog meer bonnen te gaan schrijven.
Vreemd. Heel vreemd.
Het eenrichtingsverkeer van de Hurksestraat naar het Tolpostplein is met de verbouwing van het plein stilzwijgend ingevoerd. Dat dit plein een volkomen belachelijke en onduidelijke bewegwijzering heeft, daar denken die overheidsdienaren niet aan. Eigenlijk is het plein een rotonde maar zo mag het kennelijk niet heten of aangeduid worden. Met als gevolg dat we met domme blauwe bordjes ‘aanwijzingen’ (‘geboden’ in de terminologie van het RVV 1990) krijgen of we al dan niet af mogen slaan.
Het bordje eenrichtingsweg (C2, volgens Verkeer en Waterstaat) staat vervolgens vrijwel onzichtbaar om de hoek. Door de vele werkzaamheden daar aan de kop van de Heistraat, wordt de situatie nog een extra onoverzichtelijk en verwarrend.
Ik kan me dus levendig voorstellen dat je, de bocht eenmaal gehaald hebbend, niet met een levensgevaarlijke manoeuvre achteruit terug het Tolpostplein oprijdt. Ik beken: ik heb zelf ook tegen het eenrichtingsverkeer ingereden.
Misschien dat een bordje ‘situatie gewijzigd’ de mensen enigszins kan waarschuwen. Of gewoon een meer begrijpelijke bewegwijzering. Maar nee: meer bonnen schrijven, dat is de moderne aanpak. U bent dus gewaarschuwd.

Was getekend,

4 reacties:

@JC,
Het duidelijke bord (blauw met witte pijl naar boven), op Tolpost zelf, dat toch aangeeft dat je op die locatie nergens mag afslaan is niet duidelijk genoeg? Dat bord kom je dus eerder tegen dan het eenrichtingsverkeerbord dat inderdaad om de hoek staat.
Daarnaast denk ik niet dat een bordje “situatie gewijzigd” veel zal toevoegen. Iedereen ziet namelijk dat de situatie ter plaatse nogal verandert is. En voor nieuwelingen is er geen sprake van een gewijzigde situatie.
Daarnaast is het volgens mij zo geregeld dat verkeerssituatie’s dagelijks kunnen veranderen, waardoor rijden “op de automatische piloot” toch niet aan te bevelen is, hoewel de verleiding natuurlijk zeer aanwezig is.

Beantwoorden

Dit is echt een ongelooflijk stom punt geworden.

– Het is feitelijk geen rotonde dus je moet als je er op zit aan iedereen van rechts voorrang geven!
– Voor de stadsbus is de éénrichtingsituatie uitgezonderd. Wat een giller. Dat roept op tot inrijden.
– Gezien het feit dat de bus er ook door moet kunnen, is de weg vrij breed. Er kunnen dus (te) makkelijk 2 auto’s samen doorrijden.
– Het is voorzien van de juiste borden, maar door de gewenning aan de oude situatie, zal het nog wel een tijd duren voordat de éénrichting situatie doorgedrongen is.

Echt een staaltje van absoluut niet over nagedacht!

Beantwoorden

Ik vind het juist goed dat ze meteen verkeersbonnen geven: de nieuwe situatie daar is duidelijk zat. En helemaal vernieuwd, dus als je dan niet oplet als regelmatige gebruiker dan vraag ik me af wanneer je wel oplet.
Ik zou zelf niet blij met een bon zijn natuurlijk, maar dan moet ik maar uit mijn doppen kijken. Aan gedogen, polderen, overleggen, een kopje koffie voor iedereen die het wel goed doet en een aai over de bol als je het fout doet bij zoiets heb ik een bloedhekel en werkt ook niet. Fout is fout en fouten hebben consequenties!

Beantwoorden

Voor de lol moet je eens vanaf de Bakelsedijk komen. Dan snap je er helemaal niets meer van. Ongeveer 10 meter voor de “rotonde” of hoe het ook moge heten staat een groot oranje bord. Daar staat op dat je WEL rechtsaf mag, niet rechtdoor en wel linksaf mag. Ga je rechtsaf krijg je een bekeuring van 60 EURO !!!!!!
Bij de bekeuring meteen vermeld dat er een bord staat dat je WEL rechtsaf mag. Daar gingen de dienders nadat ze uitgeschreven waren meteen even naar kijken. Maar het bord staat er nu 4 dagen later nog.
Ik heb er dus een foto van gemaakt om mee te sturen met het bezwaarschrift dat ik in dien nadat ik de uiteindelijke bekeuring op de mat krijg.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *