Buiten is het 16 graden binnen zit:

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 107.217 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Burgemeester Jacobs heeft voor de tweede maal geklaagd omdat hij zich ‘bedreigd voelt’ door een reactie op de website van het Eindhovens Dagblad. Dit keer zelfs zo erg dat hij aangifte doet, kennelijk zonder eerst met de redactie contact op te nemen. De gewraakte reactie kwam er kennelijk op neer dat hij de recente overvallen in de stad bagatelliseert en “dat ‘ze’ Jacobs zelf maar eens thuis moeten overvallen.” Dat is “een uitnodiging tot geweld,” constateert de burgemeester. Hij voelt zich daardoor “echt bedreigd” en doet aangifte.
En passant wordt duidelijk dat Jacobs al eerder een reactie bij het ED heeft laten weghalen omdat hij zich ‘gegriefd’ voelde door ‘aantijgingen’.
Nu voelen overheden zich vandaag de dag nogal snel bedreigd. Ook niet verwonderlijk. Diezelfde overheid probeert ons allemaal bang te maken. Voor terroristen, voor rampen, voor armoede. Bewaking krijgen is onderhand een statussymbool. Af en toe laten weten dat je bedreigd wordt, past dus keurig in dit beleid. Maar laat ik niet te ver op deze zaak ingaan en het houden bij de samenvatting: je moet niet de boodschapper onthoofden.
Overigens is het opvallend dat Omroep Brabant datzelfde nieuws al twee dagen eerder had.Zoals onder meer Marijn elders op dit weblog heeft gemeld.
Want ons onvolprezen Helmonds, pardon: Eindhovens Dagblad blijft leuk: Op de tegenoverliggende pagina meldt de krant vandaag dat Helmond een fijnstofcentrum krijgt. De actie van Jacobs is inderdaad wel heel fijn stof. Misschien iets voor de stofkam…

Was getekend,

2 reacties:

Niemand durft nog te reageren Jean 😀

Beantwoorden

Jacobs trekt aangifte tegen ED in

HELMOND – Burgemeester Fons Jacobs van Helmond heeft zijn aangifte tegen het Eindhovens Dagblad ingetrokken. Op vrijdag 30 januari deed hij aangifte van 'uitlokking van een misdrijf' op de internetsite van deze krant.
Inmiddels is het de burgemeester gebleken, dat onderzoek te veel menskracht van de politie vergt in verhouding tot het belang van de kwestie. Hij heeft de aangifte ingetrokken na gesprekken met de afdelingschef van politie Helmond Centrum en de Officier van Justitie over de voortgang van het onderzoek naar de aangifte.
Volgens de burgemeester is het niet verantwoord om zoveel mensen te belasten met het onderzoek nu er sprake is van een toenemend aantal overvallen en andere geweldsdelicten die veel inzet van de politie eisen. Jacobs had zich vooraf door deskundigen laten adviseren over de kans van slagen van een aanklacht tegen het ED. “Maar sindsdien zijn er wel wat dingen veranderd", zegt hij. “De krant heeft zelf zijn verantwoordelijkheid genomen door een webmaster toezicht te laten houden op reacties die op het forum geplaatst worden."
Bovendien richtte het onderzoek van justitie zich meer op de inzender van de reactie, dan op de krant die de reactie publiceerde. “En daar was het mij niet om begonnen", zegt Jacobs. “Het werd uiteindelijk een juridisch te ingewikkelde kwestie."

Aldus het ED van dinsdag 10 maart 2009

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *