Buiten is het 6 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.188 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.

Helmond heeft een al (veel te) lange traditie met het slopen van monumenten, om ze vervolgens weer opnieuw op te bouwen. Ik noem slechts het Ketseganske, de St. Jozefkapel, de poortwoningen aan Heistraat en de torenwoningen aan de Willem Prinzenstraat. Ook de nieuwe toegangspoort van het kasteelpark past in deze traditie. En in zekere zin geldt dat ook voor het hele centrum van Brandevoort. Die ‘veste’ is van het begin af aan gebouwd als een namaak-monument. De deskundigen die hier op de weblog komen, zullen er nog wel meer voorbeelden weten.
Intussen is ook het plan geboren om een themapark industrieel erfgoed te beginnen. Dat mag “geen museale uitstraling hebben, maar (wel) een zeer sterke entertainment component.” Aldus de gemeente. Bovendien is het “alleen haalbaar en wenselijk als dit commercieel kan worden geëxploiteerd.”
Adviesbureau Hollandsblauw te Herwijnen is er goed mee. Die mogen het plan uit gaan werken.

de hal van Begemann in Helmond

Voor heel wat minder geld heb ik nog wel een suggestie. Laten we de prachtige hal van Begemann opnieuw gaan opbouwen. Om het praktisch te houden wat kleiner dan het origineel, laat zeggen schaal 1 op 10.
Daar kunnen we dan al die verzamelingen van onze erfgoedmusea in onder brengen. Met alle toeters en bellen die bij ‘entertainment‘ horen. En voor wie glijbanen, rollercoasters en een ponypark (oh nee, attractiepark….) nog niet genoeg is, heb ik voor hetzelfde geld een tweede voorstel.
Laten we aan de rand van de stad een gigantisch parkeerterrein annex ‘transferium’ aanleggen. Laat zeggen op het voormalige MOB-complex aan de Deurneseweg. Van daaruit laten we een stoomtram door de stad lopen die en passant ons themapark aandoet. Daarmee slaan we meerdere vliegen in één klap. De Traverse en andere wegen worden ontlast, we lossen parkeerproblemen op, we hebben een ietsje pietsje beter openbaar vervoer en vooral een extra industriële attractie…

                                                          Was getekend,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *