Buiten is het 8 graden, binnen zit

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 93.513 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
6reacties

Wethouder Cees Bethlehem vindt dat ‘de politiek’ het aanleggen van een glasvezelkabel in Helmond moet steunen. In gewoon Nederlands betekent dat: subsidiëren.
Die opmerking komt na nu al jarenlang gedoe bij het aanleggen van glasvezel in de regio. Ooit zou Kenniswijk daarvoor zorgen. Dat werd (na veel subsidie) niks. Sinds een paar jaar wil OnsBrabantNet ons ‘verglazen’. Helaas voor dat bedrijf, komen ze in Helmond maar niet aan de 50% aanmeldingen die ze willen hebben voordat de schop de grond in gaat.
Raar vind ik dat niet. Het aanbod van OnsBrabantNet is mager, de prijs veel te hoog voor wat ze biedt. Dat geld zal wel in de dure kantoren en duur drukwerk gaan zitten. Drukwerk waarmee ze alsmaar opnieuw proberen mensen over te halen zich aan te sluiten.
Brandevoort is de enige wijk die heeft getekend voor glasvezel. Maar blij zijn ze daar niet. Niet vanwege de grote overlast bij het trekken van de kabels, niet vanwege het fors uitlopen van de planning, niet vanwege de slechte service en per slot van rekening wederom niet vanwege het magere programma-aanbod.
Glasvezel zou het summum van moderne communicatie-techniek moeten zijn. En ik heb niks tegen vernieuwingen. Van mij mag je glasvezel als een nutsvoorziening zien. Dan zorgt de overheid (mede) voor aanleg en kan iedereen daar gebruik van maken, zowel aan de vraagkant als als aanbieder.
Onze nutsvoorzieningen worden echter steeds meer geprivatiseerd en het aanleggen en exploiteren van glasvezel loopt daarbij voorop. Dan moet je dat ook aan de markt overlaten. De reactie van de Helmondse markt is duidelijk: te weinig waar voor je geld.
Het meest verbazingwekkend vind ik overigens dat volgens het ED subsidiegeld dat voor 7.000 Helmondse en 8.000 Eindhovense woningen bestemd was, in Nuenen in de grond is gestopt. Ik ben voor regionale samenwerking maar dat gaat me toch veel te ver. Terug met dat geld. Desnoods om glasvezel aan te leggen.

Was getekend,

6 reacties:

Of je met dat UPC gajes wel goed af bent.

Je hebt ook weinig keuze als Helmonder.

Ik heb nu glasvezel en heb geen moment spijt.

Beantwoorden

Schijnbaar is het voor helmond niet van belang om met de tijd mee te gaan,

UPC FIBER is overal in Helmond beschikbaar natuurlijk duurder als onsbrabant net,

want van ons brabant net is je up en down gelijk bij upc is je up 1/10 van je down,

Dus schijnbaar vindt gemeente helmond het belangrijker om elders subsidie in te pompen dan in de toekomst van glasvezel.

Terwijl omliggende dorpen al voor liggen als helmond groei stad??

Dus Helmond kom op zijn er zat die onsbrabanet willen zeker in brouwhuis en de rijpelberg.

we hebben geen brieven gehad van onsbrabant net laat die maar komen en men zal zien

Beantwoorden

Gemeete helmond Groeistad
scharp dat maar

Helmond loopt achter ….. klein dorpjes ligt het al

men neemt het nut nog eens niet de animo in brouwhuis te peile

wij willen onsbrabantnet niet upc maar wat moeten we als de gemeente niks doet??

Beantwoorden

UPC Fiber is puur een marketing-naam.

UPC wil meeliften op de glasvezel-hype door de naam “fiber” te gebruiken. Het “glasvezel” wat UPC aanbiedt is maar gedeeltelijk glasvezel. Namelijk tot de verdeelkasten in de wijk. Vanaf daar gaat het via koperleidingen naar de woningen. Op deze manier kunnen ze nooit tippen aan de snelheden van volledig glasvezel zoals Onsbrabantnet dat heeft.

Ik ben van mening dat een stad als Helmond mee moet gaan met dit soort ontwikkelingen.

Beantwoorden

Combivisie is een vraagbundelings traject begonnen voor een open netwerk voor organisaties. Ieder bedrijf/stichting/instelling in Helmond kan nu een glasvezelverbinding aan laten leggen met vrij verkeer van diensten. Om van start te gaan moeten er voor 1 juni 2010, 100 aansluitingen zijn aangevraagd. Deze aansluiting is inclusief een koppeling aan het knooppunt HIX. Hierdoor heeft u vrije keuze in de afname van diensten.
•Bij de aanleg van het netwerk krijgt elke aangemelde locatie een glasvezelaansluiting inclusief 3 Vlan's op HIX.
•De aansluiting heeft een capaciteit van 100 Mbit up en down, zonder overboeking.

Beantwoorden

& kost niet meer (of minder) dan € 245,- per maand….

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *