Buiten is het 6 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.969 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
2reacties

Het jaar 2009 was leuk. Al was het maar omdat ik er nu het 1e jaar volledige jaar bij De weblog van Helmond op heb zitten. Maar als rasoptimist verheug ik me vooral op dit jaar. Want 2010 heeft alles in zich om een interessant jaar te worden voor Helmond. En niet alleen omdat 20 – 10 zo’n mooi cijfer is.
Daar hebben we om te beginnen binnenkort de verkiezingen voor de gemeenteraad. Daarna mag die nieuwe raad zich buigen over hete hangijzers als een nieuw stadion voor Helmond Sport, speelvelden voor echte sportclubs, het volbouwen van het BZOB met gigantische hallen waar niemand werkt, het eindelijk eens echt aanpakken van armoede en werkloosheid, het garanderen dat mensen die dat nodig hebben voldoende thuis- en andere zorg krijgen en heel misschien ook nog eens wat echte maatregelen voor natuur, milieu en klimaat.
Ik weet niet in hoeverre al die verkiesbare kersverse raadsleden-in-de-dop al ideeën of een visie hebben. Maar voor de mensen onder hen die zonder zitten, heb ik nog wel wat wensen en ideeën voor het Helmond van de toekomst. Daarom hier een bloemlezing uit mijn eigen ‘verkiezingsprogramma’.
Wat als we eens echt milieuvriendelijk gingen bouwen en van Helmond het voorbeeld op dit gebied van Nederland maken? Slimme oplossingen voor het verkeer zoeken en uitvoeren, zowel op onze wegen als in de plannen en projecten die op de automotive campus worden uitgebroed. Voorrang voor langzaam verkeer en Helmond opnieuw fietsstad van het jaar. Zorgen dat naast woningbouw we ook bouwen aan het leefklimaat in onze stad. De zomerkermis weer groots en meeslepend maken in plaats van twee halve kermissen per jaar. Echt energiezuinig worden in plaats van wat molentjes aan de Luchtbrug hangen. Het kanaal in de binnenstad voor meer gebruiken dan een fonteintje en wat kerstbomen. Een einde maken aan het analfabetisme en armoede. Meer naar de mensen kijken en minder naar de regeltjes.
Het is maar ‘n beginnetje maar genoeg voor de komende 4 jaar lijkt me. Misschien gaat het wel vooral om onze stad verkopen met daden en niet met loze woorden of dure instellingen.
Kortom: na een eerste inhaalslag is het wat mij betreft echt hoog tijd dat het zo genaamde lelijke eendje een fraaie zwaan wordt. Een zwaan die duurzaam opvliegt in de vaart der volkeren en een lichtend voorbeeld is voor de regio, het land en voor mijn part de hele wereld.
Ja, 2010 wordt wat mij betreft een spannend jaar. Voor u allen ook mag ik hopen!

                                                          Was getekend,

2 reacties:

Ik hoop dat milieu méér is dan wat molentjes aan de Traverse hangen is. En dat “slimme oplossingen voor het verkeer” ook gaat inhouden dat u en ik de auto eens echt een keertje laten staan als we een buil friet gaan halen of als we de kids (mag dat?) naar school brengen (kunnen trouwens zelf ook wel fietsen hoor!.
En… mijn hartewens: dat de gemeentelijke bestuurders nu EINDELIJK eens de knoop doorhakken m.b.t. het nieuwe stadion. Anders kunnen we onze BVO wel op onze buik schrijven (sommigen vinden dat een doel op zich).

Beantwoorden
Roodzwart én Roodzwarttin &e

Er is allang een beslissing genomen door de gemeenteraad in princiepe gaat HS naar Berkendonk. Daar zijn enkel PVDA,SP en Groen Links tegen.
De vraag aan HS was om in december 2009 met een financieel plan te komen, deze haalbaarheidsstudie is zo zwak dat HS er niet mee komt.
Ze wachten op 3 maart 2010 in de hoop dat er dan een ander college zit die het financiele gat gaat dichten, in een jaar dat er 10 tot 20 miljoen moet worden bezuinigd!
Verder kan er weinig bedrijvigheid op Berkendonk gerealiseerd worden omdat dit niet past bij een natuurgebied als de Groene Peelvallei waar Berkendonk onderdeel van is.
Omdat Ruwe Putten niet gewenst is vanwege bezwaren van vooral CDA en VVD lijkt het voor HS het beste om te gaan voor nieuwbouw op de Braak.
Het stadion kan opgeschoven worden zodat er een kompleet stadion kan verrijzen, op de Braak is ook veel meer bedrijvigheid mogelijk en heeft men geen last van bezwaarprocedures die in het geval van Berkendonk zullen gaan tot de Raad van State en Europa en ook een bodemprocedure van jaren niet geschuwd zal worden.
Dus een ferm college kiest gewoon in maart tijdens de coalitieonderhandelingen voor de Braak.
Heel veel supporters van HS vinden dat ook best want velen komen nu te voet naar de wedstrijden.
Voor veel supporters hoort HS op de Braak.

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *