Buiten is het 3 graden, binnen zit al 15 jaar 😻

De weblog van Helmond

meer over deze weblog »
Op de weblog kun je over Helmond praten, huilen en lachen.
Alle berichten op onze voorpagina zijn actueel of gaan langer mee dan de waan van de dag. Vrijwel dagelijks plaatsen wij iets nieuws.
Onder elk bericht staan de reacties (inmiddels al 100.838 sinds de start van de weblog in mei 2005) van andere Helmonders. Alleen lezen wat anderen schreven kan, leuker is het natuurlijk als jij ook jouw on-topic (?) reactie geeft.
20reacties

Morgen begint Helmond Sport weer met de voetbalcompetitie. Dan staan ze, als ik me het goed heb laten vertellen en de weergoden hen wel gunstig gezind zijn, tegenover BV Veendam. Het zal voor de liefhebber wel een mooie wedstrijd worden, daar op De Braak.
‘De Braak’ en ‘Helmond Sport’. Dan gaan als het goed is in Helmond alle alarmbellen rinkelen. Oftewel omdat de club zo nodig een nieuw stadion wil hebben, oftewel vanwege de misdragingen van een deel van de zich supporter noemende aanhang. En voor de echte liefhebber misschien vanwege de sportieve prestaties van ‘hun’ club.
Ik vind het allemaal maar gezeur. Van mij mogen ze die hele club opheffen.
Op de eerste plaats wordt het belang van voetballen zwaar overschat, zowel door de politiek als door de liefhebbers. Het zou goed zijn voor de uitstraling van een stad en voor het aantrekken van bedrijvigheid. Je kan me wat. “Iedereen doet zijn razende best om Helmond goed op de kaart te krijgen en jawel, het wordt weer verpest door een 57-tal artisjokken,” zoals elders op dit weblog gereageerd werd. Ik denk dat alle verhalen over de ‘uitstraling’ van betaald voetbal zwaar overdreven zijn. Mediahypes en een onleefbaar land gedurende ‘belangrijke’ kampioenschappen. Hé, het is maar een spelletje!
Ergens in de jaren 80 heeft een dagblad onderzoek gedaan naar hoeveel van haar lezers nu echt in (alle!) sport geïnteresseerd zijn. Dat cijfer zat ruim onder de 20%. Terwijl wel de halve krant (& andere media) vol staan met sportverdwazing. De kleinste zaalvoetbalclub of paardenliefhebber is al boos als ‘zijn’ clubje niet in de krant staat. Tot ergernis van al die andere mensen die moeten betalen voor deze zinloos gekapte bomen.
Een ander cijfer: er zijn meer mensen in Nederland die met een hengel langs het water zitten dan die lid zijn van een voetbalclub. Terwijl sportclubs waar jeugd en jongeren echt actief bezig zijn een tekort hebben aan kader, aan geld en aan speelvelden, gaat alle aandacht naar dat ene clubje wat elf mensen op het veld weet te zetten voor onbeduidende aantallen toeschouwers. En dat allemaal voor de leden van de Business Club die niet eens naar de wedstrijden kijken. Over oneigenlijke concurrentie met de horeca gesproken. Leve alle voetbalvaders en automoeders die wel elke week weer langs het veld staan.
Ik ga hier niet verder in op de problemen met hooligans en de (kosten van) inzet van de politie. Erger vind ik al die mensen die zichzelf sportief vinden en een voetbalfan als ze niet meer doen dan bij elke wedstrijd voor de tv hangen met een (of meer) krat(ten) bier.
Last but not least: op exact veertien kilometer van De Braak zit een tweede voetbalclubje in Eindhoven. Als we nu eens echt werk van samenwerking en synergie in Zuidoost-Brabant willen maken, lijkt het me niet goed om zo dicht bij elkaar twee complete clubs op te tuigen met alle kosten en ander onzin van dien. Dus als we zo nodig iets met voetbal willen: fuseren die twee (of zelfs drie) clubs. Liefst in een nieuw stadion op Gulbergen. Zijn ze in Eindhoven ook van een hoop ellende af.

                                                          Was getekend,

20 reacties:

Beste Jean, hoe was de wijn gisteravond? want wie wijn drink zal azijn pissen.
Je hele stukje slaat echt helemaal nergens op. Bedoel je dat langs het kanaal tribunes moeten komen voor de vissers, en er tevens de kanovereniging zijn vertier moet zoeken? Zullen die vissers blij mee zijn. Die willen liefst alleen zijn.
Ik ga nog maar zelden naar het voetbal kijken, maar wil wel graag de resultaten zien van HS. Ik zou maar wat graag langs de lijn willen staan, maar ik kan het niet betalen, en ik heb gekozen voor een gezin, dus werken, en lekker thuis op de bank. Hoeveel belasting geld komt er elke twee weken binnen van de supporters, en kantine inkomsten? Daar wordt snel overheengestapt, maar op een begroting van 2 miljoen, toch zeker 30% (incl belasting op salaris). Als we iets op willen heffen dan toch zeker een groot aantal nutteloze politieke partijen, nl die staads dwars liggen als er weer een besluit is genomen. Dat kost geld, en daar is echt niemand in geinteresseerd. Jean hou op met mauwen, en ga lekker muisjes vangen. Mogelijk ben ik de enige die op dit stukje reageert, want wat je schrijft is te flauw voor woorden.
Hawdou

Beantwoorden

Ik ben het hartgrondig met je eens, Jean. Voetbal is de idioterie ten top. Ik hoef alleen maar de 700 miljoen euro te noemen die Angola uittrekt om in Cabinda te voetballen om een Afrika beker. Alsof (zuid) Afrika haar geld niet beter kan besteden.

Beantwoorden

Voetbal heeft wel degelijk zijn nut voor de maatschappij maar zoals alles wordt ook dit “nut” overdreven en 700 miljoen lijkt een hoog bedrag te zijn maar stel je eens voor dat ze voor dat geld wapens zouden kopen.Zelf ben ik een fervent sportvisser en ik dank god ervoor dat de media het hengelen nog niet ontdekt hebben en ik nog steeds op een stil plekje kan genieten van mijn hobby.Laat de mensen hun plezier en als we nu eens gaan beginnen om degene die het verpesten eens keihard aan te pakken dan hebben de liefhebbers weer dat waar het allemaal om begonnen is.

Beantwoorden

Ieder zijn hobby, ieder zijn interesses, maar om zo af te geven op een tijdverdrijf wat vele duizenden bezig houdt, dat is erg laag. Dat JIJ niets om Helmond Sport geeft, moet je zelf weten, maar om dan meteen een heel relaas TEGEN de club te beginnen, ik vind het ver gezocht, en ja, een beetje zielig.

Zorg trouwens ook dat je de feiten correct weer geeft. Die 57 groenten die noemt, die hebben neits verpest. Er is namelijk geen amok gemaakt in een bepaalde horecazaak te Apeldoorn, de amok is als eerste door de politie gemaakt!

In het hele stuk mis ik trouwens alle positieve zaken waarbij Helmond Sport is betrokken… jammer, zo’n onvolledig verhaal.

Beantwoorden

Kon je alleen statistieken uit de jaren tachtig vinden die je argument onderbouwen? Heb je lang over moeten doen zeker 🙂

Beantwoorden

Kijkt u eens op http://www.hellmondfanatics.nl dan ziet u dat onze club leeft! wij doen ons best om er wat moois van te maken iedere keer weer.
alleen jammer dat er altijd weer mensen zijn die nooit of zelden bij HS komen en dan maar gewoon zeggen dat het een clubje van niets is.
JC wat is uw dierbaarste hobby? hoe zou u dat vinden als u dat afgenomen werd? of als die hobby tot op het bot werd afgekraakt?
neee dat is dan heel wat anders he…

Beantwoorden

het zijn niet alleen helmonders die daar komen.h.s. is een keer iets goeds in helmond.

Beantwoorden

Beste mensen,
Ik gun iedereen zijn of haar hobby. Wel vind ik de overmatige aandacht voor voetbal met alle bijeffecten mateloos vervelend. Misschien dat die loze vissers best een tribune langs de kanaal willlen (er ZIJN wedstrijden!) maar staat daar elke dag mijn krant (radio, tv) mee vol? Moet ik daarvoor omrijden, stations met blaffende bewakershonden voor trotseren of alweer mijn autospiegel vervangen enz.?
De smoes die je het meest hoort voor al die aandacht is het zg. maatschappelijk belang. En daar nu ben ik het volstrekt niet mee eens, zoals geschreven.
Voetbalfans: als je duur gekochte slaven over ‘n veld wilt zien rennen, ga je gang. Maar val mij daar niet mee lastig.
En ik blijf erbij: twee of drie voetbalclubs op nog geen 20 km afstand is teveel. Net zoals trouwens in het amateurvoetbal. Daar durft de gemeente in ieder geval wel de knuppel in het hoenderhok te gooien!

Beantwoorden

Als je dn toch iedereen zijn/haar hobby gunt waarom blijf je dan zo doorzeiken over helmond sport,ga immigreren naar verwegistan ofzo

Beantwoorden

Weer zo’n zielig verhaal waarin een absolute nonsens-vergelijking getroffen wordt tussen HS en voetbalhooligans. Deze 2 totaal verschillende werelden hebben net zoveel met elkaar te maken als (bijvoorbeeld)een middelbare school en drugsgebruik. Komt inderdaad voor, maar gelukkig voor slechts een klein percentage. Dat media teveel aandacht aan voetbal geven, vergeleken met andere sporten, daar ga ik mee akkoord. Maar om HS op te heffen: dat idee getuigt nou niet direct van liefde voor de stad en respect voor andere meningen. Inderdaad, ik vind dat zangkoren, modelspoorbaanclubs, line-danceverenigingen en vliegerliefhebbers ook maar verboden moeten worden. Wat denk je daar van?

Beantwoorden
roodzwarte en roodzwarterinneke en

@rood/zwart enz.
Ik denk dat je het niet goed begrijpt of slecht leest…

Beantwoorden

Jean Cat mauwt wel heel erg, maakt het zijn eigen leven zuur. ik ga toch ook nie zitten mauwen als er katten net als hem los over straat gaan.

Beantwoorden

nauw mauw de nie mer he jean

Beantwoorden

volgens mij snuift deze persoon te veel

Beantwoorden

Hahaha wie schrijf dit man. Wa heeft ie te diep in het wijnglaasje gekeken ofwa. Die man is echt onnutig beter. Jij kan beter opdoeken. Helmond Sport leeft enorm en draait al jaren mee in de top /subtop van de jupiler league en heeft potentie om te promoveren. Dadelijk met het nieuwe stadion erbij gaat dat alleen maar groter worden. Er staat een mooie toekomst tegemoed voor Helmond Sport. En jij meneertje moet maar is realiseren hoe belangrijk de club Helmond Sport is voor de stad Helmond. En jij kan beter je mond houden en je stuk ergens anders over schrijven. Want wat je schrijft klopt voor geen meter en wat wil je ermee bereiken dus hou gwn je mond.

Beantwoorden

Vermakelijk.

Maar, beste Jean, de reacties geven overduidelijk aan dat je naast de pot pist!

Helmond Sport hoort bij Helmond en heeft draagvlak en is belangrijk voor Helmond.

Voorts ben ik van mening dat Helmond Sport Champions League moet spelen.

Beantwoorden

Beste Missionaris, misschien zou de gemeente eens een referendum moeten houden over wel/ geen geld uitgeven aan Helmond sport en de burger ware cijfers laten zien denk aan extra politie inzet, vernielingen, en niet te vergeten wie ruimt de rommel buiten het stadion op na een wedstrijd.
Zou best eens kunnen dat Helm Sport zomaar naar Eindhoven verhuisd… Helmonds Berkendonk groen blijft, en er weer geld is voor zorg en echte maatschappelijk problemen.

Beantwoorden

@Hannie,

Ik denk dat je de komende periode teleurgesteld zal zijn. Wanneer we kijken naar de mogelijkheden die de verkiezingsuitslag in Helmond biedt voor het vormen van een college van B&W, zou het wel eens kunnen zijn dat het op alle gebieden die jij noemt nog eens vele malen slechter zal gaan! Geheid dat er een aantal organisaties op dit moment aan het rekenen geslagen zijn. Daaronder zit misschien ook Helmond Sport, enkele projectontwikkelaars die wel wat zien in Berkendonk en wie weet wat nog meer. Maar ja wat wil je ook met een partij in het college die voor sport is, een partij die voor Helmond Sport is, een partij die lang geleden al voor Helmond Sport was en een partij die kostte wat kost graag mee wil doen als we maar meedoen……

Beantwoorden

Betaalde voetbalclubs zijn commerciële bedrijven met goed betaalde werknemers. Zo’n bedrijf moet net als andere bedrijven zichzelf bedienen.
In tegenstelling tot andere bedrijven heeft dit beddrijf ook nog eens loyale aanhangers.
Subsidies moeten er zijn voor mensen en instellingen die geen andere keuze hebben en geen achterban hebben die het voor hun op neemt.
Het is goed dat we een voetbalclub hebben maar niet voor elke prijs.

Beantwoorden

Ik denk dat het Helmonds-Sport gebeuren, tenminste als ze hun eigen broek kunnen ophouden wat ik betwijfel, gemakkelijk op Berkendonk kan doorgaan en het buiten het Helmonds leefklimaat kan afspelen…

Dit alles door een zaakverbinding met Driessen Logestiek aan te gaan..en dan denk ik aan het parkeerprobleem..Dit zou gemakkelijk opgevangen kunnen worden op dit voormalig MOB-terrein.( nu Driessen).en kan men aan dit zelfde terrein een NS-station aanleggen. Daar moet een ieder mee kunnen leven en kunnen de liefhebbers van dat spelletje hun eigen feestje blijven organiseren zonder de rest van de gemeenschap daar mee lastig te vallen en er hoeft verder ook geen beroep meer op politie-overuren gedaan te worden.Iedereen blij toch ?

Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *